Ο κ. Δ. Κονταξής Αντιδήμαρχος στις Τεχνικές Υπηρεσίες έχοντας μπρος του “καυτά” προβλήματα

kontaxis - papageorgiou - vlaxos

 

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά την αναπάντεχη καθαίρεση της κ. Ελισάβετ Πετσατώδη από τη θέση της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, επόμενο ήταν να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο σχήμα της Διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Έτσι με απόφαση του Δημάρχου Αντιδήμαρχος στις Τεχνικές Υπηρεσίες αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κονταξής χωρίς αντιμισθία. Στις υποχρεώσεις του είναι επίσης η καθημερινότητα και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Την αντιμισθία λαμβάνει πλέον ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου, στον οποίο μεταβιβάζονται και έξτρα αρμοδιότητες όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και η Κοινωνική Πολιτική (κοινωνικές δομές, κοινωνική πρόνοια, προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τις κοινωνικές δομές).

Στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γεράσιμο Βλάχο, μετά την αφαίρεση της Κοινωνικής Πολιτικής μένει πια η εποπτεία λειτουργίας του μουσικοκινητικού εργαστηρίου, των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ. Στον οποίο έχει ανατεθεί και η υπογραφή «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) εγγράφων σχετικών με τους τομείς ευθύνης και εποπτείας του.

 –

Η τοποθέτηση του κ. Κονταξή ήταν αναμενόμενη μιας και είναι ο εναπομείναντας Πολιτικός Μηχανικός στην δημοτική ομάδα της παράταξης «ΝΙΚΗ των πολιτών»  και αφού ήδη ασχολούνταν, ως εντεταλμένος σύμβουλος, με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, μετείχε σε επιτροπές που αφορούσαν αγορές ακινήτων από το Δήμο (Ανεμώνη, βίλα Ιόλα) και κυρίως είναι σταθερός υποστηρικτής της ΣΥΡΙΖΑϊκής Διοίκησης του κ. Σταθόπουλου. Μένει να δούμε αν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός με την αποχωρήσασα κ. Πετσατώδη και αν θα επιδείξει τον ίδιο ζήλο με εκείνη για όλα τα τεχνικά θέματα. Ήδη στα χέρια του έχει μερικές «καυτές πατάτες» να αντιμετωπίσει, που θα κρίνουν ίσως το μέλλον της παράταξης.

Εκείνο που δεν περιμέναμε ήταν να αποδεσμευτεί ο κ. Βλάχος από την Κοινωνική Πολιτική στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εφόσον αυτό δεν έγινε κατά τον προηγούμενο ανασχηματισμό. Η Κοινωνική Πολιτική και ιδίως οι κοινωνικές δομές (παντοπωλείο, μαγειρείο, φαρμακείο, ανταλλακτήριο ρούχων κλπ.) αποτελούν βασικό ευαίσθητο τομέα και ένα σημαντικό σημείο επικοινωνίας με τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής με ότι αυτό εξυπακούεται.

Νέες Αρμοδιότητες Αντιδημάρχων

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter