Δ. Κονταξής πρός Γ. Καράμπελα: Στο ίδιο ύφος συνεχίζεις τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υπερβολές & ανακρίβειες

.

Διάβασα τη νέα επιστολή του συναδέλφου Γιώργου Καράμπελα που έχει συνταχθεί με το ίδιο ύφος όπως και η προηγούμενη. Δηλαδή με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υπερβολές, ανακρίβειες κλπ. Θα μπορούσα για να τελειώνω να χρησιμοποιήσω εδώ την ιστορική ατάκα που χρησιμοποίησε κάποτε μέσα στη Βουλή ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, που όταν κάποιος βουλευτής τον διέκοψε και του μίλησε απρεπέστατα απάντησε «Ποιος το είπε αυτό ο τάδε; Ε τότε δεν έχει καμία σημασία» και συνέχισε κανονικά.

Δεν το κάνω όμως γιατί δεν θέλω από την πλευρά μου να υποβιβάσω τον διάλογο εκεί που τον υποβιβάζει ο κ. Καράμπελας. Έτσι θα απαντήσω όσο γίνεται πιο συνοπτικά και τέλος. Έχουμε λοιπόν:

1.Φίλε Γιώργο όσο και αν προσπαθείς δεν θα καταφέρεις να μειώσεις την απέραντη εκτίμηση που είχα και έχω στο όνομα της Ζέτας Λαούδη και στο έργο της. Η ένστασή μου ήταν όχι αν πρέπει να τιμηθεί αλλά ΠΟΥ πρέπει να τιμηθεί, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση που πρέπει να τιμήσουμε κάποιον για την προσφορά του. Όλα τα άλλα είναι σοφιστίες δικές σου. Σχετικό παράδειγμα το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ της πλατείας που πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο Μιχάλη Μανσούρη που έδινε ΕΚΕΙ την ψυχή του όταν ακόμα δεν υπήρχαν κλειστά γυμναστήρια και μάζευε τα παιδιά στο χώμα και γι’ αυτό δόθηκε ΕΚΕΙ το όνομα του. Τον γνώρισες τον αείμνηστο Μιχάλη και τις δραστηριότητές του; Μάλλον όχι.

2.Η ένστασή μου στην ονοματοδοσία προβλήθηκε τώρα δημοσίως με αφορμή την διαμάχη ΚΑΠ και ΓΣΑΠ για τις ώρες, απλά για να επιβεβαιώσω την στήριξη του ΠΑΟΔΑΠ στον ΓΣΑΠ και ουδεμία σχέση υπάρχει με προεκλογικούς αγώνες. Αλλά είχα δηλώσει την διαφωνία μου στον τρόπο χειρισμού στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ από την πρώτη στιγμή και ασφαλώς μπορεί αυτός να στο επιβεβαιώσει.

3.Προεκλογικά τεχνάσματα τέτοιας μορφής δεν με αφορούν και δεν τα χρειάζομαι. Τον τρόπο που πολιτεύομαι τον ξέρουν όλοι όσοι με στήριξαν με την ψήφο τους και το 2014 και το 2019 (όπου μου έδωσαν 40% περισσότερες ψήφους από το 2014, παρά την αποτυχία της παράταξής μου). Αν κρίνεις εξ ιδίων δικαίωμα σου.

4.Ή εγώ είμαι στο Δ.Σ. άλλης πόλης ή ο Γιώργος έχει πλήρη άγνοια στα περί του Δ.Σ. και απλά ψεύδεται. Ουδέποτε συνεστήθη επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το θέμα ώστε να συμμετάσχουμε και να εκφέρουμε άποψη. Γιατί αν υπήρχε απόφαση τέτοιας επιτροπής και στη συνέχεια του Δ.Σ. για την ονοματοδοσία, όπως εμείς είχαμε ζητήσει, θα διαφωνούσαμε μεν αλλά θα την σεβόμασταν. Εάν κάνω λάθος ας μου φέρει τα σχετικά πρακτικά και τα μέλη της επιτροπής αυτής και θα ζητήσω άμεσα συγνώμη και θα θέσω την παραίτηση μου στη διάθεση του Δ.Σ. Εάν όμως έχω εγώ δίκιο ο φίλος Γιώργος θα παραιτηθεί από τη θέση του Γ.Γ. ως ψευδόμενος ή έστω θα ζητήσει συγνώμη;

5.Γράφει ο Γιώργος ότι δεν υποβάλαμε επίσημα σχετικό αίτημα στον Δήμο. Και εδώ έχει πλήρη άγνοια. Το αίτημα μας περί της ονοματοδοσίας υπεβλήθη κατά τον πλέον επίσημο τρόπο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις παρατάξεις Σταθόπουλου και Οικονόμου λίγους μήνες μετά το θάνατο του Πάρη (δηλαδή περισσότερο από 2 χρόνια προ των εκλογών, τόσο προεκλογικό ήταν). Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν ότι το θέμα των ονοματοδοσιών θα εξεταστεί σύντομα συνολικά. Παραπέμπω στα πρακτικά για όλα τα παραπάνω. Έκτοτε απόλυτη σιγή από την διοίκηση μέχρι τις 3-7-2022 που έστειλε την επιστολή του ο ΓΣΑΠ περί της ονοματοδοσίας. Και εκεί άρχισε αμέσως αγώνας ταχύτητας και η συνέχεια γνωστή.

6.Όσο για τους τίτλους τιμής: α. Έχω και εγώ κάποιες δηλώσεις αναγνώρισης του έργου μου ως προέδρου της ΚΑΠ, αλλά φυσικά δεν σκοπεύω να τις αναφέρω, ο κόσμος ξέρει. β.Υπάρχουν και για τον Πάρη ατελείωτοι επώνυμοι άνθρωποι του αθλητισμού και του Δήμου μας που έχουν εκθειάσει το έργο του, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην υπουργό Γιάννη Ιωαννίδη, που μέσα σε σύσκεψη ανωτάτου επιπέδου μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΓΓΑ, αφορμής δοθείσης διέκοψε επί μισή ώρα σχεδόν την σύσκεψη για να μιλήσει με θαυμασμό για τον Πάρη περιγράφοντας την προσφορά του στο μπάσκετ, στη Θεσσαλονίκη παλαιότερα και στη συνέχεια στην πόλη μας τις τελευταίες του δεκαετίες. Ακόμη πρώην δήμαρχοι, ο αείμνηστος Κώτσης, οι Σιδέρης, Γιαννακόπουλος κλπ. Βίντεο μπορώ να σου φέρω όσα θέλεις. Ερωτήθηκε κανείς από αυτούς σχετικά;

Αυτά και ΤΕΛΟΣ, ελπίζω οριστικό.

Δημήτρης Κονταξής

Δημοτικός Σύμβουλος Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Νίκη των Πολιτών”

//////////////

Τα προηγούμενα άρθρα:

Γ. Καράμπελας: Ονοματοδοσία ΖΕΤΑ ΛΑΟΥΔΗ (VD) 28/9/2023

Δ. Κονταξής: Απάντηση στο συνδημότη & συνάδελφο Γ. Καράμπελα 26/9/2023

Γιώργος Καράμπελας: Φίλος μεν ο Δημήτρης, Φίλτατη όμως η αλήθεια 23/9/2023

Γιώργος Καράμπελας: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2023 – Πόση άλλη υποτίμηση πια; 28/8/2023

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.