Γιώργος Καράμπελας: Φίλος μεν ο Δημήτρης, Φίλτατη όμως η αλήθεια

.

Η αντιπαράθεση, σε ήπιους μεν τόνους, συνεχίζεται μεταξύ εκπροσώπων νυν και πρώην των δύο αθλητικών σωματείων που μοιράζονται τις ώρες χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου στο Κοντόπευκο. Μετά από έναν δημόσιο σχολιασμό (στο τέλος του άρθρου) του κ. Δημήτρη Κονταξή [πρώην πρόεδρος ΚΑΠ] απάντηση απέστειλε ο κ. Γιώργος Καράμπελας [πρώην πρόεδρος και νυν Γ.Γ. ΓΣΑΠ] η οποία δημοσιεύεται ακολούθως:

ΦΙΛΟΣ ΜΕΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΙΛΤΑΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Με τον Δημήτρη Κονταξή γνωριζόμαστε , ως συνδημότες, ως συνάδελφοι μηχανικοί και ως  χρηματίσαντες πρόεδροι των αθλητικών σωματείων ΚΑΠ και ΓΣΑΠ, εδώ και πολλά χρόνια.  Δικαιούμαι λοιπόν να του απευθυνθώ στον ενικό και να του πω πράγματα, που θα τον στεναχωρήσουν.

Ως διατελέσας επί επτά χρόνια πρόεδρος της ΚΑΠ Δημήτρη μου, ξέρεις άριστα ότι το γήπεδο του Κοντοπεύκου δεν αρκεί για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε ώρες προπόνησης των αγοριών και των κοριτσιών που θέλουν να μάθουν μπάσκετ.

Οι φίλοι είτε της ΚΑΠ, είτε του ΓΣΑΠ, έχουν  κρίση και ξέρουν ότι η πραγματική αιτία που «τσακώνονται» τα δύο σωματεία κάθε χρόνο για τις ώρες χρήσης του γηπέδου είναι η έλλειψη του προπονητήριου .

Ο ΓΣΑΠ από το 2011 προβάλλει συνεχώς την ανάγκη κατασκευής ενός προπονητήριου . Μάλιστα στις 22/03/2019 όλα τα αθλητικά σωματεία – και η ΚΑΠ μαζί – συνδιοργανώσαμε ημερίδα αθλητισμού με κύριο αίτημα την δημιουργία του .

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχτηκες δημοτικός σύμβουλος  και μάλιστα διετέλεσες και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών για δύο χρόνια. Και σε ρωτώ ευθέως:

Τι έκανες επί πέντε χρόνια στην διοίκηση του Δήμου (2014-2019) και μάλιστα ως επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, για να λύσεις το πρόβλημα αυτό, έτσι ώστε σήμερα να μπορείς να ζητήσεις με περηφάνεια την ψήφο, όχι μόνο των φίλων της ΚΑΠ αλλά και των φίλων του ΓΣΑΠ και γενικά όλου του φίλαθλου κόσμου της πόλης μας;

Την απάντηση την δίνεις εσύ ο ίδιος με το προεκλογικό σου δημοσίευμα (13.09.23) σε ιστοσελίδα της Αγίας Παρασκευής, όπου παραθέτεις μία σειρά από έργα που ασχολήθηκες  και δεν αναφέρεις ούτε ένα που να έχει, έστω και αμυδρή σχέση, με τον αθλητισμό!

Και αντί να αισθανθείς την ανάγκη στοιχειώδους αυτοκριτικής απέναντι στα παιδιά της ΚΑΠ, αλλά και του ΓΣΑΠ, που  ικανός αριθμός τους εξακολουθεί να προπονείται σε υπαίθρια γήπεδα για αθλήματα κατεξοχήν κλειστού χώρου, εξ αιτίας της αποτυχίας της παράταξής σου, αλλά και εσένα προσωπικά, να τους παράσχεις την μόνη λύση στο πρόβλημά τους, επιλέγεις να ζητήσεις την ψήφο των «φίλων της ΚΑΠ όταν θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη», επιτιθέμενος όχι μόνο κατά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ – κάτι που δεν θα ξένιζε κανένα αφού είναι εξ ορισμού  αντίπαλός σου – αλλά επιτιθέμενος και κατά του …. ΓΣΑΠ(!), ως υπαίτιου(!) της άδικης(!)-κατά την γνώμη σου- κατανομής των ωρών του γηπέδου!

Επικαλείσαι τα αντί-ΓΣΑΠ αισθήματά σου για να ζητήσεις ψήφους, δημαγωγώντας ανέντιμα σε ποιο θέμα; Στο θέμα των ωρών, που δεν θα υπήρχε, εάν υπήρχε το προπονητήριο….

 Δημήτρη  το καταλαβαίνεις ότι «ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη»;

 Γιατί στην προκειμένη  περίπτωση ξεπέρασες και τον συνήθη αντί-ΓΣΑΠ εαυτό σου (υπήρξες άλλωστε ο πρώτος διδάξας) με τον συκοφαντικό ισχυρισμό σου ότι η ΚΑΠ αδικείται  «χάρη στην στενή πολιτική σχέση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ με την διοίκηση του ΓΣΑΠ»!

Το να έχει κάποιο δίκιο ο ΓΣΑΠ και το δίκιο του να αναγνωρίζεται από τον ΠΑΟΔΑΠ είναι για σένα έννοιες ασύμβατες! Επομένως «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει»!

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεσαι πόσο αυτόχρημα γελοίος είναι ο ισχυρισμός σου αυτός!   Σε νέο σου σημείωμα επανέρχεσαι και  προσπαθείς να εξηγήσεις τα εύλογα ερωτήματα  όλων των σοβαρών δημοτών, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ  «μέσω της συνεχούς εύνοιάς του προς τον ΓΣΑΠ προσπαθεί να αποσπάσει παραταξιακά οφέλη  από τον σύλλογο αυτό» και μάλιστα, κατά τις πληροφορίες σου «το έχει  πετύχει»!   

Έ, ρε μεγαλεία ο ΓΣΑΠ! Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ στα πόδια μας!

Συγγνώμη κ. Παπασπύρο, αλλά  κάνατε ένα σοβαρό λάθος . Στρέψατε την εύνοιά σας προς τον ΓΣΑΠ, ενώ αν είχατε επιλέξει την ΚΑΠ, θα είχατε πάνω από διπλάσιο αριθμό δημοτών για να αποσπάσετε «παραταξιακά οφέλη». Ξανασκεφτείτε το πάντως, έχετε καιρό!

Δημήτρη μου λυπάμαι πολύ για τα παραμύθια για μικρά παιδιά που αραδιάζεις, χωρίς ντροπή. Μπορεί βεβαίως να εξηγούνται από τον φόβο σου για επερχόμενη ήττα.

 Άσε όμως απέξω τα αθλητικά σωματεία. Γιατί  απόψεις σαν τις δικές σου υποθάλπουν τον φανατισμό στον χώρο του αθλητισμού, σε έναν χώρο «εν ου παικτοίς».

Όσον αφορά την ονοματοδοσία του γηπέδου θα επανέλθω με νέο μου σημείωμα οσονούπω. Όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί και γι’ αυτό σου φταίει, έλεος πια, ο ΓΣΑΠ!

Γιώργος Καράμπελας, ενεργός δημότης

*********

Το σχόλιο του κ. Κονταξή:

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.