Οι 33 προσωπικότητες δηλώνουν δημόσια στήριξη στο “Φυσάει Κόντρα” στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όλες και όλοι εμείς, κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, που για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή άλλους λόγους δεν συμμετέχουμε ως υποψήφιες/οι συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές της πόλης μας, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη διάθεση για ενεργό συμμετοχή  στα κοινά της γειτονιάς μας και του δήμου μας, μέσα από τις «γραμμές» του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αντωνίου.

Σε μια δραματική περιβαλλοντική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα, όπου ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζεται και βρίσκεται σε μεγάλη αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, οι επικεφαλής των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων νομίζουν ότι με κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα, που μόνο αυτοί διαθέτουν, θα αποκαταστήσουν, γρήγορα και εύκολα, τη αποτελεσματική διοίκηση, τη χρήστη διαχείριση και την βιώσιμη καθημερινότητα, που τόσο λείπουν από τις πόλεις μας. Όμως, είναι σαν να μην πέρασε μια σκληρή δεκαετία μνημονίων και σκληρών πολιτικών λιτότητας, που εκμηδένισε τους αυτοτελείς πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν λένε κουβέντα για τις «λαμπερές» προσωπικότητες των «σταρ» αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν έχουν εκφράσει κανέναν αντίλογο στο «νόμο Βορίδη» που αυταρχικοποιεί και υπερσυγκεντρώνει τη δημοτική εξουσία. Δεν αναμετρώνται με τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά την αποσιωπούν, όταν δεν την ωραιοποιούν.

Όλες και όλοι εμείς, που στηρίζουμε το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ», δεν πιστεύουμε στους «γεννημένους δημάρχους» με την «ξεχειλίζουσα» πολιτική βούληση. Πιστεύουμε όμως στη δημοκρατία, στην ισότητα και στο δικαίωμα στη πόλη. Γιατί:

Αν θέλουμε η πόλη μας να ανήκει σε όλες και όλους θα πρέπει να δώσουμε σημασία πρωτίστως στους αδύναμους συγκατοίκους μας, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και ενδεχομένως αναπηρίας,  και να αγκαλιάσουμε και άλλες/ους, αν χρειαστεί.

Αν θέλουμε η πόλη μας να ανήκει σε όλες τις ηλικίες, τότε θα πρέπει να είμαστε ενάντια στον πατερναλισμό των δημοτικών αρχόντων και των συστημικών πολιτικών δυνάμεων.

Αν θέλουμε η πόλη μας να έχει ελεύθερους χώρους, τότε θα πρέπει να την κάνουμε πιο πράσινη.

Αν θέλουμε η πόλη μας να είναι να είναι ζωντανή και προσβάσιμη για όλες και για όλους,   και όχι «υπνούπολη», θα πρέπει να στηρίξουμε τον εργαζόμενο πληθυσμό, να κρατήσουμε χαμηλές τις τιμές των ενοικίων, να αυξήσουμε τη ζωή στις πλατείες, να δώσουμε χρώμα σε παλιές και νέες σχολικές αίθουσες και στα προαύλια, να αυξήσουμε τη προσβασιμότητα των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κτιρίων μας, να δώσουμε χώρο στη στάση και στο αγνάντεμα,  και όχι μόνο στη κίνηση και στο ΙΧ.

Αν θέλουμε η πόλη μας να αντέχει στη κλιματική αλλαγή, τότε θα πρέπει να την κάνουμε πιο “προνοητική”, με το να συντηρούμε και να σχεδιάζουμε τις υποδομές μας και να προστατεύουμε την «άγρια» πλευρά της, εκεί ψηλά στον Υμηττό.

Αν θέλουμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, τότε θα πρέπει να συμμετέχουμε, να κινητοποιούμαστε και να μην εκχωρούμε. Γι’ αυτό για μας η στήριξη του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» δεν είναι μονόδρομος, ούτε υποχρέωση. Πρόκειται για ρεαλιστική, ανοικτή και διαμορφώσιμη αναγκαιότητα σε έναν κόσμο και μια πόλη που αλλάζουν, σκληραίνουν, ζεσταίνονται επικίνδυνα, αποκτούν ολοένα και πιο ανταγωνιστικές και μη συμπεριληπτικές προοπτικές. Με τη συμμετοχή και τη δράση μας ας κάνουμε τα πράγματα γύρω μας πιο ανοιχτά, πιο όμορφα, πιο πολύχρωμα, πιο δροσερά. Σε μεγάλο βαθμό είναι στο χέρι μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

1. Αλεξίου Σπύρος, εκπαιδευτικός, ιδρυτικό μέλος Φυσάει Κόντρα, δημοτικός σύμβουλος με το Φυσάει Κόντρα 2014-2016.

2. Γιαννόπουλος Παναγιώτης (Τάκης),  ιδρυτικό μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, κάτοικος Τσακού.

3. Βαμβακούσης Ηλίας, Μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής, Κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

4. Γούλιου Ντίνα, πρώην μέλος ΔΣ Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ), πρώην μέλος ΔΣ Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάτοικος Κοντοπεύκου.

5. Ζερβού Νικολέτα, φοιτήτρια Φυσικού, κάτοικος Τσακού.

6. Κανταλής Δημήτρης, εκπαιδευτικός, ιδρυτικό μέλος Φυσάει Κόντρα, κάτοικος Κοντοπεύκου.

7. Κατσάνος Μάρκος, συνταξιούχος φυσικός, μέλος του Συλλόγου Κατοίκων Αγίου Ιωάννη, εθελοντής, κάτοικος Αγίου Ιωάννη.

8. Κοντογιάννης Πάρης, πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Κοντοπεύκου.

9. Κοσματόπουλος Νικόλας, Καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, πρώην κάτοικος Κοντοπεύκου.

10. Κούτσιας Νικόλας, ποιητής, ιδρυτικό μέλος Φυσάει Κόντρα, κάτοικος Αγίου Ιωάννη.

11. Λιανοπούλου Βαρβάρα, εργαζόμενη ΜΟΔ, κάτοικος Τσακού.

12. Λιοδάκη Δανάη, αρχιτέκτονας-ηθοποιός, πρώην κάτοικος Κοντοπεύκου.

13. Μακρή Ιωάννα, συνταξιούχος καθηγήτρια, μέλος συλλόγου φυλακισμένων και εξορισθέντων     αντιστασιακών 67-74, μέλος ΔΣ Μαθηματικής Εταιρείας, κάτοικος Νέας Ζωής.

14. Μενεγάκη Έλλη, αρχιτέκτονας μηχανικός, κάτοικος Νέας Ζωής.

15. Μενεγάκης Γιάννης, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικος, κάτοικος Νέας Ζωής.

16. Μιχαλίτση Αριάδνη, μηχανικός υπολογιστών, κάτοικος Τσακού.

17. Μυλούλης Κώστας, πολιτικός μηχανικός, κάτοικος Κοντοπεύκου.

18. Νασοπούλου Σοφία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια πληροφορικής, κάτοικος Τσακού.  

19. Πανταζόπουλος Δημήτρης, εργαζόμενος στην εστίαση, κάτοικος Νέας Ζωής.

20. Παξημάδη Αντωνία, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην παράλληλη στήριξη, κάτοικος Τσακού.

21. Παπαθανασίου Κ. Χρήστος, πρώην μέλος ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ, πρώην μέλος ΔΣ Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μηχανικός δικτύων πληροφορικής, κάτοικος Πευκακίων.

22. Πουλής Κωνσταντίνος, δημοσιογράφος The Press Project,κάτοικος Τσακού.

23. Σταθοπούλου Δώρα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, κάτοικος Κοντοπεύκου.

24. Σταύρου Πέτρος, οικονομολόγος, πρώην μέλος ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ, κάτοικος Τσακού.

25. Στύλος Βασίλης, ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του Σωματείου Διανομέων e-food, κάτοικος Νέας Ζωής.

26. Τασιούλα Ανδρονίκη, Νεοελληνίστρια, κάτοικος Τσακού.  

27. Τηνιακού Κυριακή, εργαζόμενη στον ΕΦΚΑ, κάτοικος Τσακού.

28. Τίτος Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος, κάτοικος Τσακού.

29. Τζαμουράνου Έλενα, μηχανολόγος μηχανικός, μέλος συνεργατικου εγχειρήματος Κ.Αλ.Ο, κάτοικος Κοντοπεύκου.

30. Τσαβαλά Κάλλη, έμπορος, ιδρυτικό μέλος Φυσάει Κόντρα, κάτοικος Νέας Ζωής.

31. Τσαρδανίδης Γιώργος, δημιουργός κόμικς και γραφίστας, πρώην κάτοικος Νέας Ζωής.

32. Τσιμπουρλάς-Κρητικίδης Στέφανος, ηθοποιός, κάτοικος Τσακού.

33. Φερδερίγος Μαρίνος, εργαζόμενος στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κάτοικος Νέας Ζωής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.