Δ. Κονταξής: Απάντηση στο συνδημότη & συνάδελφο Γ. Καράμπελα

.

Και εκεί που πίστευα ότι η συζήτηση για την διαμάχη στην οποία μπλέκονται ΚΑΠ, ΓΣΑΠ και ΠΑΟΔΑΠ είχε τελειώσει, ο αγαπητός Γ. Καράμπελας ανέβασε ένα κείμενο με τίτλο «ΦΙΛΟΣ ΜΕΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΙΛΤΑΤΗ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» θεωρώντας ότι όσα αναφέρει θα με στεναχωρήσουν.

            Και είναι γεγονός ότι όσα διάβασα με στεναχώρησαν, όχι όμως για τους λόγους που πιστεύει ο Γιώργος. Και συμφωνώ βέβαια μαζί του ότι «ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» όμως τα όσα γράφει είναι πολύ μακριά από την αλήθεια.

            Και ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1. Κατ’ αρχάς να πώ, και όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν, ότι σε όποιον και να απευθύνομαι δεν χρησιμοποιώ εκφράσεις του τύπου «ανέντιμος δημαγωγός», «γελοίοι  οι ισχυρισμοί του», «αραδιάζει παραμύθια για μικρά παιδιά χωρίς ντροπή» κλπ, κλπ. 

Αφ’ ενός μεν γιατί τέτοιες εκφράσεις δεν εκφράζουν τον δικό μου χαρακτήρα, αφ’ ετέρου γιατί τέτοιες εκφράσεις συνήθως χρησιμοποιούν οι μη έχοντες πραγματικά επιχειρήματα.

2. Όσον αφορά το θέμα της εύνοιας προς τον ΓΣΑΠ για την κατανομή των ωρών του γυμναστηρίου έγραψα ότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και βασίζομαι σε όσα έγραψε η διοίκηση της ΚΑΠ. 

Συνεπώς δεν δημαγωγώ ανέντιμα. 

Ας μου εξηγήσει όμως κάθε λογικός δημότης, φίλαθλος ή μή και ο ίδιος ο Γιώργος, έαν δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με πέρυσι, με ποιά λογική εφέτος η διοίκηση της ΚΑΠ απευθυνόμενη στον πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ  μιλάει για  πρώτη φορά για «παραλήρημα, συκοφαντίες και ψέματα» και εύνοια προς τον ΓΣΑΠ; Τους τσίμπησε ξαφνικά κάποια μύγα;

3. Μου ζητάς φίλε Γιώργο να αφήσω τα αθλητικά σωματεία έξω από τις παραταξιακές (δημοτικές) παρατάξεις. 

Μα ο πρώτος διδάξας ήσουν εσύ Γιώργο. Εσύ δεν ήσουν που απέσυρες  την στήριξή σου από την Δημοτική αρχη Σταθόπουλου (με τον οποίο είχες και προσωπική φιλία και πανηγύριζες μαζί του μετά τις εκλογές του 2014) επειδή είχες, όπως είπες σε εμένα τον ίδιο, κάκιστη σχέση και δεν μπορούσες να συνεννοηθείς με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ Σ. Παπαμιχαήλ  μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΓΣΑΠ; Δεν αποτελεί αυτό άμεση σύνδεση δημοτικών και αθλητικών δρώμενων που είναι όπως γράφεις χώροι «εν ου παικτοίς»; Και φυσικά επειδή αντίπαλος του  κ. Σταθόπουλου ήταν στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ποιον στήριξες από εκεί και πέρα και ποιον στηρίζεις και σήμερα (όπως βέβαια είναι δικαίωμα σου) και φαίνεται ότι το ένα χέρι νίβει το άλλο.

4. Γράφεις ότι η παράταξή μου και εγώ προσωπικά αποτύχαμε να παρουσιάσουμε κάποιο έργο που να έχει σχέση με τον αθλητισμό. Μήπως μπέρδεψες τις διοικήσεις Γιώργο; Εμείς τα χρόνια που διοικήσαμε μελετήσαμε, προωθήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του αθλητικού κέντρου «Στ. Κώτσης», ανακαινίσαμε τα δύο κλειστά προπονητήρια, ανακατασκευάσαμε όλους σχεδόν τους Αθλητικούς χώρους των Σχολείων, ανακαινίσαμε τα δυο ανοιχτά μπάσκετ του Δήμου, τα δυο 5×5 στα 7ο και 9ο Δημοτικά και άλλα πολλά.

Για το θέμα του κλειστού προπονητηρίου θα επανέλθω στη συνέχεια. Όμως η Διοίκηση Ζορμπά στα διαστήματα 2011-2014 και 2019-2023 τι έκανε στον τομέα αυτό για να την προτιμήσουν οι φίλαθλοι δημότες έναντι ημών;

5. Ερωτάς πως θα βγώ να ζητήσω την ψήφο των δημοτών.

 Να σου πω λοιπόν ότι υπήρξα επικεφαλής των Τεχν. Υπηρεσιών επί 26 μήνες και το 2019 ζήτησα εκ νέου (με υπερηφάνεια όπως λες) την ψήφο των δημοτών, φιλάθλων και μη. Και το γεγονός ότι στις εκλογές αυτές με τίμησαν με την ψήφο τους 40% περίπου περισσότεροι δημότες από ότι το 2014, μάλλον δείχνει ότι οι δημότες της πόλης δεν ασπάζονται την άποψή σου για μένα.

6. Δεν ξέρω αν ο κ. Παπασπύρος θα ακολουθήσει τη συμβουλή σου για να αρχίζει να στηρίζει την ΚΑΠ ως έχουσα περισσότερους αθλούμενους. Εκείνο που ξέρω ότι εμείς ως διοίκηση ενώ η ΚΑΠ είχε τριπλάσιους αθλούμενους από τον ΓΣΑΠ δίναμε πάντα την ίδια χρηματική επιδότηση στα δύο σωματεία και δεν ψηφοθηρούσαμε ποτέ στον τομέα αυτό, ευνοώντας κάποιο από τα δύο.

7. Μιλάς για τον φόβο μου από την επερχόμενη ήττα. Εδώ μάλλον με μπερδεύεις με άλλα άτομα, πιθανότατα μέσα από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Προσωπικά ουδέποτε υπήρξα επαγγελματίας της πολιτικής, όταν δε υπήρξα Αντιδήμαρχος ήμουν επί 26 μήνες άμισθος. Συνεπώς δεν είχα και δεν έχω κανένα υλικό όφελος από την ανάμειξή μου στα Δημοτικά και δεν έχω απολύτως κανένα φόβο για την επερχόμενη (την οποία εύχεσαι εσύ και οι σημερινοί φίλοι σου στο Δήμο) ήττα.

Ο μοναδικός στόχος της ανάμειξής μου με τα δημοτικά δρώμενα ήταν και είναι να προσφέρω ότι μπορώ σε αυτή την πόλη που τόσο αγαπώ. Και από ότι φαίνεται από τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 κάτι προσέφερα ως άτομο και οι δημότες το εξετίμησαν. Κανένας φόβος λοιπόν, ψάξε αλλού για υποψηφίους που φοβούνται μήπως δεν μπουν στη διοίκηση με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς.

8. Και ας έλθουμε τώρα στο θέμα του Κλειστού Προπονητηρίου.

α.Γράφεις ότι ο ΓΣΑΠ προβάλλει το θέμα της ανάγκης ενός προπονητηρίου από το 2011. Σε ενημερώνω ότι εγώ προσωπικά ως στέλεχος και πρόεδρος τη ΚΑΠ άρχισα να κάνω προσπάθειες επάνω στο θέμα από το 2005 με πρώτη προσπάθεια προς τον τότε Δήμαρχο Α. Σιδέρη (μπορείς να τον ρωτήσεις), στη συνέχεια με πολλές επαφές επί δημαρχίας Γιαννακόπουλου (μπορείς να ρωτήσεις τον Κ. Κρητικίδη) κλπ. Συνεπώς είσαι μάλλον όψιμος στο θέμα αυτό.

β.Στις 22/3/2019 όπως γράφεις οργανώθηκε ημερίδα αθλητισμού με κύριο αίτημα την δημιουργία του προπονητηρίου. Ποιος ανέλαβε Δήμαρχος από τα μέσα του 2019 και μετά και δεν έκανε απολύτως τίποτα στο θέμα αυτό;

γ.Για να έλθουμε όμως σε εμένα προσωπικά και το τί έκανα στο θέμα αυτό όταν ήμουν Αντιδήμαρχος. 

γ1. Πρώτο και κύριο σου θυμίζω ότι μέσα στο 2018 πήγαμε εμείς οι δύο ΜΑΖΙ (το θυμάσαι πιστεύω) σε ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Ανθούσα και διαθέτουν δύο τέτοιου είδους προπονητήρια. Και ΜΑΖΙ ενημερωθήκαμε για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας τους. 

γ.2 Σε συνεννόηση με τον Ι. Σταθόπουλο επιλέξαμε ως προσωρινή θέση κατασκευής του προπονητηρίου το χαμηλότερο από τα δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στο αθλητικό κέντρο Πευκακίων. 

γ3. Σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών Α. Μαυρομαρά (μπορείς να τον ρωτήσεις) συνέταξα εγώ προσωπικά μία μελέτη τροποποίησης του γηπέδου αυτού και δημιουργίας βάσης για την έδραση μιας ανωδομής σαν αυτή που είδαμε στην Ανθούσα. Κόστος περίπου 20.000€ και η κατασκευή θα γινόταν με απ’ ευθείας ανάθεση όπως συνεννοηθήκαμε με τον Α. Μαυρομαρά λόγω του μικρού κόστους. 

γ4.Πήρα προσφορές για το στήσιμο μιας ανωδομής σαν αυτή που ΜΑΖΙ είδαμε στην Ανθούσα. Θα χρειαζόντουσαν περίπου 90.000€ και η κατασκευή θα γινόταν γρήγορα ως προμήθεια υλικού, αφού ήταν εξ  ολοκλήρου λυόμενη.

γ5. Με τον Κ. Κρητικίδη πήγαμε μαζί στην Πολεοδομία και ενημερωθήκαμε τι μορφής άδεια χρειάζεται για την κατασκευή του.

γ6.Εάν η παράταξή μου είχε κερδίσει τις εκλογές του 2019, με βάση τα παραπάνω το ως άνω προπονητήριο θα είχε στηθεί μέσα σε 6 έως 8 μήνες. Και θα ήταν στη διάθεση των παιδιών από το καλοκαίρι του 2020. Όμως η διοίκηση άλλαξε και η συνέχεια γνωστή, ένα μεγάλο μηδενικό , παρά το γεγονός ότι όπως είχα δηλώσει μέσα στο Δ.Σ. ήμουν πάντα στη διάθεση της νέας διοίκησης για να προχωρήσει ως ανωτέρω το έργο αυτό με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία, που ίσως βρίσκονται ακόμη σε κάποια συρτάρια του Δήμου.

9. Όσο για το θέμα της ονοματοδοσίας, προφανώς συμμετείχε ο ΓΣΑΠ με βάση όσα περιγράφω στην ανάρτησή μου, ωστόσο δεν είναι πεδίο σύγκρουσης για μας.

            Αυτά τα «λίγα» προς το παρόν και περιμένω σχόλια και απαντήσεις από τον οποιοδήποτε δημότη, φίλο ή μη.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.