Εικαστικές συναντήσεις στήν Δημοτική Βιβλιοθήκη

????????

To Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, διοργανώνει διήμερο αφιερωμένο στο ζωγράφο – διανοητή Αλέκο Κοντόπουλο, με τίτλο “Εικαστικές Συναντήσεις”.

Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: “Ο προπολεμικός Αλέκος Κοντόπουλος, η περίοδος της μαθητείας του και το παραστατικό του έργο”. Τα ζητήματα που θα θιγούν αφορούν στο κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον στην Ελλάδα του μεσοπολέμου και στις κυρίαρχες εικαστικές τάσεις. Θα εξεταστεί η περίοδος της μαθητείας του Αλέκου Κοντόπουλου στην Α.Σ.Κ.Τ. καθώς και το πρώιμο έργο του μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αναπαραγωγές έργων του θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τους ιστορικούς τέχνης Δρ. Αλέξανδρο Τενεκετζή και Χριστίνα Δημακοπούλου.

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου “Από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στον Αλέκο Κοντόπουλο ή πώς το πνευματικό μεταγράφεται στη ζωγραφική του 20ου αιώνα”, της ιστορικού τέχνης και εφόρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας “Αλέκος Κοντόπουλος” κας Έφης Παπαευθυμίου.

Το βιβλίο, έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Διονύσης Παπακώστας και ο εικαστικός – καθηγητής του Τμήματος συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Θράσος Αβαριτσιώτης.

 

Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και ώρα 8:00μ.μ.

(Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, 210-6010121, museumak@otenet.gr).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter