Για έλλειψη Δημοκρατίας στην παράταξη της ΝΙΚΗΣ μίλησε η κ. Έφη Καψοκεφάλου (VD)

kapsokefalou 13-9-17 ds

Για τη διαφορετικότητα των απόψεων μέσα σε μια δημοτική παράταξη και την ελευθερία έκφρασης αυτών των απόψεων, τοποθετήθηκε η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Έφη Καψοκεφάλου (Αγία Παρασκευή, η πόλη μας).

Η κ. Καψοκεφάλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13/9/2017 πραγματοποίησε μία από τις σημαντικότερες τοποθετήσεις που ακούσαμε στο σύνολο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Αναφέρθηκε στο αυτονόητο, στην ουσία της έννοιας της Δημοκρατίας, κατά την οποία η ομάδα δεν «πνίγει» το άτομο,  όλοι έχουν λόγο και άποψη και δικαίωμα να τα εκφράζουν ελεύθερα.

Εκφράζοντας αρχικά την άποψή της για την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου όπου πλέον έχει λάβει τη μορφή ταινιοθήκης, λέγοντας πως η καταληλότερη θέση και τρόπος λειτουργίας κατ’ αυτή υπήρξε στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου, τόνισε πως πάντα εξέφραζε με θάρρος την άποψή της ακόμα κι αν αυτή ήταν διαφορετική πιθανόν, εν μέρη ή εν όλο, από αυτή του αρχηγού της παράταξης. Αυτό όμως, είπε, δεν αλλάζει τα δεδομένα γιατί έτσι γίνεται στη Δημοκρατία.

Απευθυνόμενη προς το προεδρείο τόνισε πως «Το να έχεις άποψη και να τολμάς να τη λες, πρέπει να χειροκροτείται και όχι να το σαμποτάρετε και να το προκαλείτε πολιτικά».

Η ίδια συνεχίζει να ενθαρρύνει όλους να λένε την άποψη τους διαφοροποιημένη έως και αντίθετη από αυτή που έχει η παράταξη ή ο αρχηγός τους.

Αντίθετα, όπως είπε, «είναι λυπηρό φαινόμενο η πρόσκληση της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κατά την οποία τα 44-45 από τα συνολικά 47 θέματα τα εισηγείται ο Δήμαρχος, μόνο Δημοκρατία δεν είναι, Μονοκρατία θυμίζει».

Όπως επισήμανε η κ. Καψοκεφάλου με τον τρόπο αυτό «εξουδετερώνονται όλα τα στελέχοι, όλοι οι αντιδήμαρχοι, όλα τα μέλη αυτής της παράταξης». Και έκλεισε με το συμπέρασμα πως «αυτό δεν είναι καλό φαινόμενο πολιτικά».

Η κ. Καψοκεφάλου εξέφρασε με λόγια τη σκέψη πολλών από εμάς που αντικρύσαμε την πρόσκληση του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίουυ της 13ης Σεπτεμβρίου 2017. 42 θέματα Διοίκησης, Περιβάλλοντος, Οικονομικά, Τεχνικά, αδεσπότων ζώων  εισηγήθηκαν από τον κ. Σταθόπουλο. Από τα 47 συνολικά θέματα ΜΟΝΟ 5 θέματα (3 των Νομικών Προσώπων, 1 θέμα Παιδείας και 1 θέμα προσλήψεων) εισηγήθηκαν από  τους αντίστοιχους προέδρους και αντιδημάρχους.

Κανένα από τα υπόλοιπα στελέχη δεν είχε λόγο παρόλο που ήταν παρόντες (εκτός του κ. Παπαγεωργίου που απουσίαζε λόγω ασθένειας). Προ πολλού έχουμε παρατηρήσει πως όσοι έχουν διαφορετική άποψη από αυτή της Διοίκησης της παράταξης της ΝΙΚΗΣ, είτε βρήκαν το θάρρος και ανεξαρτητοποιήθηκαν, είτε παρέμειναν αλλά καθαιρέθηκαν ή/και  έγινε τρανή προσπάθεια υποβάθμισής τους ενδοπαραταξιακά και με δημόσιες ανακοινώσεις.

Ερχόμαστε λοιπόν στα λόγια της κ. Καψοκεφάλου, ότι η λειτουργία της Δημοτικής Αρχής μόνο Δημοκρατία δεν θυμίζει. Και θεωρώ ότι αυτό θα είναι και το σημαντικότερο αγκάθι μέσα στην παράταξη της ΝΙΚΗΣ. Δεν είναι δυνατόν άτομα με σημαντικά βιώματα, ιδέες, προτάσεις και με αξιόλογες επιστημονικές γνώσεις να μην έχουν λόγο και φωνή.

Θέμα έλλειψης Δημοκρατίας έθεσε η κ. Καψοκεφάλου που διαφαίνεται μέσα από την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου και απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Διοικούσα παράταξη. Φωνή της λογικής η τοποθέτησή της που προσπάθησε να παροτρύνει την έκφραση απόψεων από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και να ενθαρρύνει τα νέα στελέχη να τολμούν να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους.

Η σημαντική τοποθέτηση αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη τόσο από τα μέλη του Δ.Σ. όσο και από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, γιατί η Δημοκρατία είναι ο θεμέλιος λίθος της ύπαρξης και λειτουργίας ενός Δήμου που επιθυμεί να έχει αξιόλογη ανάπτυξη και ευτυχισμένους πολίτες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter