Η Ελισάβετ Πετσατώδη αποκαλύπτει: ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ένας Πολ. Μηχανικός της πόλης ΚΑΤΑ του έργου του Δημαρχείου! (VD)

petsatodi dimarxio dimotiko sumboulio _1784641571_n

 

Γράφει η Λένα Μαρκή

Το 7ο θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 αφορούσε την κατασκευή του Δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να υπάρξει συζήτηση επί του θέματος, αντικρουόμενες τοποθετήσεις, διαφορετικές απόψεις και μνήμες. Αυτό που «έβαλε φωτιά» όμως ήταν η εμφάνιση της επιστολής τριών συνδημοτών μας (δημοσιεύεται στο τέλος του άρθρου), η οποία διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. όπως είχε ζητηθεί από τους ίδιους και η οποία μιλούσε για σκανδαλώδες υψηλό κόστος κατασκευής.

Τρεις Πολιτικοί Μηχανικοί, εκ των οποίων ο ένας τελεί Βουλευτής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Δημαράς Γεώργος, Βουδικλάρης Θεόδωρος και Καράμπελας Γεώργιος  αναφέρονταν σε έργο «με ύψος προϋπολογισμού της τάξεως των 21 εκ. €, ή αλλιώς της τάξεως των 6.000€/μ² κτηρίου (ανωδομή), πράγμα που αποτελεί σκάνδαλο, όχι μόνο στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, αλλά σε κάθε περίπτωση.»!

Στην επιστολή τους αναφέρονται επίσης σε ένα «κτήριο ενεργοβόρο» που δεν έχει μελετηθεί σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ), δεν πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις του οικολογικού σχεδιασμού, δεν έχει εκπονηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δεν εκπονήθηκε μελέτη αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι ανωτέρω κύριοι αναφέρθηκαν στο τέλος και στην προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου που υπόσχονταν  πως «Αναζητούμε λύση για την ανέγερση του Δημαρχείου στον θεσμοθετημένο χώρο, με στόχο την μείωση του κόστους, με συναίνεση και διαπαραταξιακή συνεννόηση», δέσμευση που δεν τηρεί πλέον σε καμία περίπτωση.

Το επίσης σημαντικό που επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης ήταν ότι η επιστολή αφήνει πιθανή αιχμή ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για την οικονομία και τη βέλτιστη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ζήτησε την τοποθέτηση της Διοίκησης σχετικά με αυτό.

Αυτό που μας ξάφνιασε όμως και μας έβαλε σε σοβαρές σκέψεις, ήταν η ερώτηση και οι αποκαλύψεις της πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, για το αν η Διοίκηση του Δήμου πιστεύει ότι θα γίνει όντως η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και αν όντως θα χρηματοδοτηθεί το έργο, δεδομένου ότι ένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του έργου και ένας εκ των υπογραφόντων έχει φτάσει σε υπουργό κατά του συγκεκριμένου έργου.!!!

Στη συνέχεια στην τοποθέτησή της επί του θέματος εξήγησε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πως η απόφαση να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια η κατασκευή του Δημαρχείου ήταν πολιτική απόφαση. Υπάρχουν πολλά στάδια μέχρι την κατασκευή του Δημαρχείου, η οποία δεν κατοχυρώνεται μόνο με την προγραμματική σύμβαση, τα οποία μπορούν να επηρεαστούν από οποιαδήποτε γνώμη φτάνει στα αυτιά υπουργών ή από δηλώσεις μέσα στη Βουλή που παρουσιάζουν τη μελέτη του Δημαρχείου ως «κακό παράδειγμα μελέτης δημόσιου έργου»! Αυτά έχουν καταγραφεί σε εφημερίδες και ΜΜΕ και δημιουργούν μία ασάφεια η οποία προκαλεί φοβία, με αποτέλεσμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας να έχουν «ξετινάξει» τη μελέτη προσπαθώντας να την κατανοήσουν.

Όπως απεκάλυψε η κ. Πετσατώδη τα ίδια γεγονότα  επηρέασαν και το κολυμβητήριο. Ενώ είχε συζητηθεί η μελέτη βιωσιμότητας το Φεβρουάριο, ακόμα δεν πέρασε από το Δ.Σ. και ήρθε η «καραμπόλα» όπως είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου πλέον περνάει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δηλαδή να εκπονήσει μελέτη η Περιφέρεια Αττικής για λογαριασμό του Δήμου…

Ανεκδιήγητα πράγματα, όπως είπε και η κ. Πετσατώδη! Και όλα αυτά εξαιτίας των σχολίων που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα.


Αναφερόμενος στο οικονομικό κόστος της κατασκευής του Δημαρχείου ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς κάνοντας μια αναδρομή ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί υπήρξαν οι κύριοι σύμβουλοι του κ. Σταθόπουλου για το Δημαρχείο και στην παρουσίαση που έγινε στο «Δημόκριτο» ο κ. Σταθόπουλος είπε ακριβώς αυτά που εκείνοι αναφέρουν στην επιστολή τώρα. Βέβαια ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι η διαφωνία του τότε ήταν μόνο ως προς τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου. Συμπλήρωσε δε ότι όλες οι αποφάσεις χρηματοδότησης είναι πολιτικές αποφάσεις και πως δεν λογοκρίνουν κανέναν ενεργό πολίτη που δικαιούται να έχει την άποψή του. Για να εισπράξει την απάντηση από τον κ. Αντρέα Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείωση) ότι τον κ. Δημαρά στην παρουσία του στο θέμα Ιόλα τον αποθέωσαν (η Διοίκηση), ενώ τώρα τον υποτίμησαν, όπως είπε ο κ. Γκιζιώτης «είναι κατά χρήση το ζήτημα».

Το θέμα τελικά υπερψηφίστηκε με μόνο ΟΧΙ της κ. Ρεμπούτσικα και τον κ. Γκιζιώτη να δηλώνει ΠΑΡΩΝ.

Να επισημάνουμε ότι παρών ήταν και ο κ. Νίκος Θεοδωρίδης, μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που έδωσε τις απαραίτητες τεχνικές διευκρινίσεις.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βλάχος, παρότι στην πρόσκληση της συνεδρίασης αναγράφονταν ως εισηγητής ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος και ήταν παρών!!!

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκαλύψεις της κ. Πετσατώδη, παρότι η Αγία Παρασκευή έχει Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η Περιφέρεια Βορείου Τομέα, η Περιφέρεια Αττικής και η Κυβέρνηση είναι ΣΥΡΙΖΑ, επιτύχαμε ως Δήμος να βρεθούμε αναξιόπιστοι. Η σημερινή Διοίκηση επέτυχε να έχει εναντίον της δημότη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ιδρυτικό στέλεχος της παράταξής της. Ομολογουμένως πρόκειται για … μεγάλη επιτυχία!

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΑ - ΒΟΥΔΙΚΛΑΡΗ - ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 13-9-17-1

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΑ - ΒΟΥΔΙΚΛΑΡΗ - ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 13-9-17-2

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter