Παιδική χαρά πλατείας Τσακού: η πολύ πιστοποίηση … βλάπτει (!)

 

Πλατεία Τσακού 13-10-2017

Εδώ και 4-5 χρόνια ακούμε για πιστοποιήσεις παιδικών χαρών και για εξασφάλιση ασφαλών χώρων παιχνιδιού. Διαβάσαμε πρόσφατα ότι οι παιδικές χαρές που ο εξοπλισμός τους χρήζει επισκευής και αντικατάστασης θα πρέπει να τίθονται εκτός λειτουργίας, εως ότου ειδικευμένο προσωπικό επαναφέρει τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς στο επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας που είχε κατά την εγκατάστασή του.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η παιδική χαρά στην πλατεία Τσακού θα έπρεπε να έχει ήδη διπλοσφραγιστεί … Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι εντελώς απαράδεκτη. Αν υποθέσουμε ότι η σπασμένη κούνια που βλέπετε στη φωτογραφία είναι έργο περιθωριακών, θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να την έχει αποκαταστήσει πάραυτα και παράλληλα να μας ενημερώσει αν φυλάσσεται η παιδική χαρά.

Όμως οι φθορές που φαίνονται στις υπόλοιπες φωτογραφίες δεν οφείλονται σε βανδαλισμούς, αλλά σε πιθανόν φθηνά υλικά που έχουν διαβρωθεί από το πέρασμα του χρόνου, τον καιρό και την χρήση.

Είναι αστείο βλέποντας τις εικόνες να μιλήσουμε για ασφάλεια των παιδιών που τη χρησιμοποιούν, γιατί παρεμπιπτόντως η παιδική χαρά δεν έχει κλείσει για επισκευή. Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα ασφάλειας με σαπισμένα και σπασμένα ξύλινα σκαλοπάτια γεμάτα ακίδες στην τσουλήθρα, ούτε με διαβρωμένα δοκάρια κούνιας!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Μιλάει όμως και η Δημοτική Αρχή για πιστοποίηση, για βάψιμο και για φύλαξη των παιδικών χαρών … Αλήθεια που είναι όλα αυτά; Ή μήπως δεν αφορούν τη συγκεκριμένη παιδική χαρά; Στις 28 Αυγούστου 2016 είχαμε κάνει πάλι θέμα για την παιδική χαρά του Τσακού και κατά σύμπτωση (!) είχαμε δημοσιεύσει εικόνα με τα σκαλοπάτια στην ίδια άθλια κατάσταση. Κατόπιν εκείνου του άρθρου ο Δήμος δύο μέρες μετά την έκλεισε με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών. Μας προκαλεί εντύπωση όμως πως μέσα σε 13 μήνες τα σκαλοπάτια πρόλαβαν να βρεθούν πάλι στην ίδια κατάσταση. Τι σόι αποκατάσταση έγινε;

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά η Διοίκηση του Δήμου να προβεί σε πραγματική αποκατάσταση σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας των παιδικών χαρών και να μην αρκεστεί μόνο σε ένα απλό βάψιμο επικαλύπτοντας τις σοβαρές φθορές. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις όποιες καταστάσεις με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει για να μην της γυρίσουν μπούμερανγκ και χάσει τα συγχαρητήρια που τόσο επιθυμεί.

Επί τη ευκαιρία, δημοσιεύουμε εικόνα από παγκάκι της ίδιας πλατείας με … σοβαρές ελλείψεις!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter