Mεγάλη επιτυχία είχε η Ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με θέμα : «Η γνώση είναι η δύναμή μας».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο η Ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής με θέμα : «Η γνώση είναι η δύναμή μας». Η μεγάλη ανανέωση των μελών μας και η είσοδος πολλών νέων γονέων στους Συλλόγους και την Ένωση μας οδήγησε στη διενέργεια της δεύτερης αυτής ημερίδας , τρία χρόνια μετά την πρώτη (τον Οκτώβρη του 2014). Μεγάλη ήταν  η συμμετοχή από τους  Συλλόγους και τους αντιπροσώπους  μας με εκπροσώπηση όλων των Συλλόγων-μελών μας.

Αναλύθηκαν διεξοδικά με τεκμηριωμένες εισηγήσεις τα θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, ο θεσμικός ρόλος των Συλλόγων και η σχέση τους με τους φορείς, το νομικό πλαίσιο, ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των θεσμικών οργάνων  καθώς και οι στόχοι του γονεϊκού κινήματος. Στο τέλος της κάθε ενότητας ακολουθούσαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις – απαντήσεις από τους παρευρισκομένους. Κύριο χαρακτηριστικό της ημερίδας αυτής ήταν η προσεκτική ακρόαση και το αμείωτο ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν με τον αριθμό των μελών να μένει σχεδόν αμετάβλητος καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες.

Όλο το υλικό της ημερίδας θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στο blog  της Ένωσης  www.enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com   και θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά στους Συλλόγους, τους αντιπροσώπους μας και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά:

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής κ. Β.Αλεξόπουλος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καθώς και  εκπρόσωποι από τέσσερις Ενώσεις του Βόρειου Τομέα : Ν. Ιωνίας , το μέλος κ. Β.  Παρασκευόπουλος, Χαλανδρίου η Πρόεδρος κ. Σ. Πετράκου, Χολαργού-Παπάγου το μέλος κ. Α. Γιαννικοπούλου και Πεύκης-Λυκόβρυσης ο Πρόεδρος κ. Ν. Κελέκης καθώς και η κ. Ν. Χαμηλοθώρη από το blog «Γονέων Δράσεις».  Την ημερίδα επίσης παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γ. Λαδά – προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου, ο  κ. Γ. Λογοθέτης – δ/ντής του 7ου Δημοτικού και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Δερματάς – δ/ντής του 1ου Γυμνασίου και ο κ. Α. Γκιζιώτης εκπρόσωπος της Α-Γ ΕΛΜΕ , επικεφαλής της Δημ.Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του γονεϊκού κινήματος.

Από τη Δημοτική Αρχή και μετά από πρόσκλησή μας παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωσή μας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Π. Γκόνης, η πρόεδρος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τέως πρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Μπασακίδου –Καράμπελα και ο πρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Τραυλός.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα μέλη των Συλλόγων μας και τους αντιπροσώπους μας που είναι η πραγματική δύναμη της Ένωσης . Ακόμα περισσότερο τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης  κ. Λ.Ριτζάκη – τ. Πρόεδρο και μέλος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, την κ.  Α. Ζιώγα – τ. αντιπρόεδρο  και μέλος της Α΄βάθμιας Σχολικής  Επιτροπής καθώς και την κ. Μ. Ριζκ – Καρακατσάνη τ. μέλος της Ένωσης .

Αγ. Παρασκευή,16.10.2017

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Η Πρόεδρος                                                                             Η Γραμματέας

Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου                                                    Μαρία Ξυνογαλά

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter