Συνέλευση Γειτονιάς στο Κοντόπευκο: Προέχει η καθημερινότητα και όχι ο “Ιόλας”

Γράφει ο Σπύρος Παπασπύρος
Συνέλευση της δημοτικής Αρχής στο Κοντόπευκο , στις 18 Οκτωβρίου, για συζήτηση των προβλημάτων της συνοικίας αυτής. Το θέαμα, απογοητευτικό. Σε μια συνοικία 24-25.000 κατοίκων, παρόντες 40 περίπου εκ των οποίων οι μισοί μέλη της δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι συλλόγων κλπ.
Από τους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων, παρόντες μόνο (όπως και στα Πευκάκια) οι κ.κ. Ζορμπάς και Γκιζιώτης.
Η συζήτηση διεξήχθη ήρεμα, με τον προεδρεύοντα κ. Γεράσιμο Βλάχο να είναι ήπιος και προσεκτικός, σε αντίθεση με τα Πευκάκια.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα, αν και πολύ ώρα αναφερόταν στο θέμα της βίλας Ιόλα. Ακούσθηκαν πάλι αρκετά “ΘΑ” και “αυτό πρέπει να το δούμε”. Η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου, αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα της περιοχής, μικρά και μεγάλα. Ο λόγος δόθηκε στην συνέχεια στους κατοίκους και στους εκπροσώπους των παρατάξεων.
Συμπεράσματα (δικά μου και ορισμένων μελών του Συλλόγου και κατοίκων, με τους οποίους μίλησα):
  1. Από τα 23 θέματα που είχαν πέρυσι θέσει η κάτοικοι στον δήμαρχο, ΜΟΝΟ 3 επιλύθηκαν ή δρομολογήθηκαν για επίλυση.
  2. ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ από τους κατοίκους, δεν έδωσε καμμιά σημασία στο θέμα της βίλας Ιόλα. Όπως φαίνεται, απασχολεί μόνο λίγους της δημοτικής Αρχής (κατανοητό…).
  3. Οι κάτοικοι που μίλησαν, αναφέρθηκαν μόνο σε θέματα καθημερινότητος που τους ταλαιπωρούν. Κάποια απλά και κάποια κάπως πολύπλοκα. Μάλιστα, σε κάποιον που μιλούσε, ο δήμαρχος απηύθυνε πρόταση να τον επισκεφθεί και να του θέσει το πρόβλημα για να το δει, αλλά πήρε την απάντηση “έχω έλθει και δεν έχει γίνει τίποτε’.
  4. Απασχολεί πολύ σοβαρά τους κατοίκους, το ζήτημα της κακοποιήσεως που υφίσταται η οδός Δερβενακίων από την Λαϊκή Αγορά της Τρίτης. Αύριο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητηθεί το θέμα του συνόλου των λαϊκών Αγορών της πόλεως.
  5. Οικοδομικό τετράγωνο που δεσμεύθηκε από την διοίκηση Ζορμπά για ελεύθερος χώρος-Παιδική Χαρά και υπήρχαν δεσμευμένα στον κωδικό 700.000 περίπου ευρώ, και δεν αγοράσθηκε και από τον κωδικό πήραν τα χρήματα και δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ. Αλήθεια, που ξοδεύθηκαν τα χρήματα αυτά;
Εν πάση περιπτώσει, η δημοτική Αρχή αν και δεσμεύθηκε προεκλογικά και μετεκλογικά για πολλά πράγματα, δεν φαίνεται να μπορεί να τα προχωρήσει, ακόμη και τα πολύ απλά. Ασχολείται με μεγαλεπήβολα σχέδια και παραμελεί την καθημερινότητα.
 (Τα θέματα που αναπτύχθηκαν από το δήμαρχο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter