Αποχώρηση καθηγήτριας των Εργαστηρίων Τέχνης με αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας τους

Η ακόλουθη επιστολή αναρτήθηκε σήμερα περίπου στις 5 μ.μ. στην διαδικτυακή σελίδα του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης, Artia Terra, στο Facebook. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα η καθηγήτρια κ. Αγγελίνα Βοσκοπούλου αποχωρεί αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των Εργαστηρίων Τέχνης. Μάλιστα στην επιστολή αναφέρει πως “Αρκετά κοιμηθηκαμε.Ηταν καιρός να ξυπνήσουμε ,να εξεγερθουμε και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που απειλούν τον πολιτισμό ,το ήθος και την ακεραιότητα μας.” και κλείνει με τη φράση: “Εργασία χωρίς σύμβαση και με χρωστουμενα δεδουλευμενων;”.

Και για να ξέρουμε τι χάνουμε, στο τέλος υπάρχει το βιογραφικό της.

 

 

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ – ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ VIDEO ART ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

επιστολη

Η αναζήτηση της εργασίας μου στο χώρο του πολιτισμού και των καλών
τεχνών με βρήκε στο Δήμο της Αγ. Παρασκευής όπου ανέλαβα καθήκοντα
Δασκάλας για παιδιά και εφήβους πριν εννέα (9) χρόνια με την προοπτική
να προσφέρω τις γνώσεις μου σ’αυτά με όλη τη δύναμη μου. Και αυτό
έκανα!! Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο χώρο των καλλιτεχνικών
εργαστηρίων του Δήμου της Αγ. Παρασκευής, υπήρχαν και καλά χρόνια,
όμως τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση άρχισε γίνεται πολύ ζοφερή,
και η συμπεριφορά των υπευθύνων να αλλάζει προς το χειρότερο, λες και
αφομοιώνονταν με αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Χωρίς καμιά ηθική
αξία απέναντι στους εργαζομένους με προκατάληψη, με υπεροψία, και
πάνω από όλα με αναλγησία προς όλους εμάς που πραγματικά κάτω από
αντίξοες συνθήκες προσφέραμε τον εαυτό μας για να διδάξουμε τους σπουδαστές μας
καλλιτεχνία και πολιτισμό. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες και
γεγονότα, δεν μου το επιτρέπει ο δικός μου πολιτισμός, γι’αυτό ζητάω
συγγνώμη που δούλευα πολλές ώρες κάθε βδομάδα (χωρίς να πληρώνομαι το
μισθό μου αλλά ούτε και τις υπερωρίες που νομικά δικαιούμαι) τους
τελευταίους μήνες και γι΄ αυτό δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποχωρήσω, και να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ήμουν ένας συνεργάτης
που έκανε τη δουλειά του όσο καλύτερα γινόταν βάση των συνθηκών.
Γνωρίζω πως δεν σας αρέσει να σας λένε οι άλλοι πώς να κάνετε τη
δουλειά σας, όμως προτείνω να ξεκινήσετε να ψάχνετε τον αντικαταστάτη
μου, Άμεσα ,γιατί περίπου ογδόντα παιδιά είναι στον αέρα…

Αρκετά κοιμηθηκαμε.Ηταν καιρός να ξυπνήσουμε ,να εξεγερθουμε και να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που απειλούν τον πολιτισμό ,το ήθος και την ακεραιότητα μας.
Τα πράγματα για εμένα προσωπικά ήτανε ασαφή. Με τον κοινό νου δεν μπορώ να εξηγήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησαν και αργοπεθαίνουν τα εργαστήρια τέχνης.
Σε ποιους αποδίδονται οι ευθύνες;
Εργασία χωρίς σύμβαση και με χρωστουμενα δεδουλευμενων;
Έχω μια απάντηση έχει κανείς μια ερώτηση;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αγγελίνα Βοσκοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου του Middlesex με άριστα. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στις Ψηφιακές Τέχνες από Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου (Arts London). Έχει λάβει βραβείο από τον παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Λονδίνου. Είναι μέλος του Visual Container ,στο Μιλάνο και του Μουσείου Ψηφιακών Καλών Τεχνών του Καναδά του( Museum of Digital Fine Arts ).

Το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Short Film Corner του Φεστιβάλ των Καννών το 2015 και το 2016 καθώς και στο Mostra Internazionale del Nuovo Cinema στο Πέζαρο της Ιταλίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Biennale Μεσογείου του Οραν, στην Mdina Cathedral Contemporary Art Biennale της Μάλτας, στην V International Biennial of Performance – ‘Αντίσταση’ Resistance’ στην Κολομβία, στην New Digital Art Biennale στο São Paulo της Βραζιλίας, στο Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών MATADAC στη Μαδρίτη, στη videoholica “Biennial August in Art” , στην Varna της Βουλγαρίας στο Georgi Velchev Art Museum ,στο Manggha Museum of Japanese Art and Technology,στον ψηφιακό θόλο του Denver Arts and technology και στο Θεματικό Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων της Αγίας Παρασκευής (Ελλάς), του Saint-Brieuc (Γαλλία), της Γεροσκήπου (Κύπρου) και του Aberystwyth (Μ. Βρεττανία), που βασίζεται στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της επικοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών μέσω των Νέων Τεχνολογιών. Η πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο “empty space/a ballance betwwen 1& 0”, εγινε στο atelier σωματος στο Κολωνάκι στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται στην συλλογή Shoah Film Collection, artvideoKOELN & A Virtual Memorial Foundation. Καθώς και στο Moving Bodies Festival Butoh Dance & Live Arts, στο Δουβλίνο.Στο Thame Teatro de Artesanos,experimental butoh videodanceandnewmedia καθώς και στο premio Arte Roma ,stadio di Domiziano,στην Ρώμη.

Συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευθεί στα Νέα της Τέχνης, στο ηλεκτρονικό περιοδικό Video Focus και αλλού. Επίσης έχει δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην εκπομπή της Ερτ ‘’Αρτοποιήματα’’ καθώς και στο δελτίο ειδήσεων της Ερτ με αφορμή το Φεστιβάλ των Αισχυλείων στην Ελευσίνα το 2016. Είναι συνιδρύτρια και μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού σύγχρονης τέχνης ‘’Astronaut’s eye’’.Συνιδρύτρια της χορο-θεατρικής ομάδας “Συνεχής ροή”βασισμένη στον Γιαπωνέζικο χορό butoh. Έχει διατελέσει διευθύντρια του κλάδου ψηφιακών τεχνών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2014-2016 του on line Πανεπιστημίου Iversity με έδρα το Βερολίνο.

Designer της ομάδας indiefunka του ιντερνετικου σταθμού poplie.eu

Εργάζεται σαν καθηγήτρια ζωγραφικής και βιντεοτέχνης για παιδιά στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Τέλος έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά πρόγραμμα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής/Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter