ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πως η Ρένα “έθαψε” τα έργα και επέλεξε να διαθέσει €21εκατ. για το Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σε χθεσινό μου άρθρο έγραψα, αναφορικά με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της κατασκευής νέου Δημαρχείου στην πόλη μας με €21.080.000,00, ότι μετά την τραγωδία στη Δυτική Αττική θα ήταν κραυγαλέο να δώσει αυτά τα χρήματα η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου. Απλή λογική.

Κάπου στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουμε μετά το σημερινό καυστικό άρθρο του Γιώργου Πετρίδη στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Με Πρωτοσέλιδο και με τίτλο «ΠΩΣ Η ΡΕΝΑ ΕΘΑΨΕ ΤΑ ΕΡΓΑ και πνίγηκαν τόσοι άνθρωποι» ο κ. Πετρίδης μιλά για μοιραίο λάθος της Περιφερειάρχη που κατέληξε σε τραγωδία. Μοιραίο λάθος όταν επέλεξε να μην προκηρύξει το 2015 σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής που επλήγη (Εκτροπή χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Θριασίου Πεδίου), τη στιγμή που όλα ήταν έτοιμα και υπήρχαν τα €11 εκατ. που απαιτούνταν, αλλά επέλεξε για παράδειγμα να διαθέσει ολόκληρα 21 εκατ. ευρώ για το πολυτελές δημαρχιακό μέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

«Η κυρία Δούρου», γράφει στο άρθρο, «προτίμησε να διαχειριστεί τα κονδύλια της Περιφέρειας όχι για να θωρακίσει την Αττική από ακραία φαινόμενα, φυσικές καταστροφές και κλιματικές απειλές, ως όφειλε, αλλά για να κάνει μικρές ή μεγάλες εξυπηρετήσεις, καθώς και να διευκολύνει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.».

Μέσα στο άρθρο, με υπότιτλο  «Από €21 εκατ. για δημαρχείο μέχρι … €60.000 στο «Χάραμα» της Καισαριανής» γράφει:

«Απίθανες – σε βαθμό παράνοιας – αποφάσεις χρηματοδότησης έργων και «έργων» περιλαμβάνει ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος φαίνεται να είναι κομμένος και ραμμένος στις επικοινωνιακές ανάγκες της κυρίας Ρένας Δούρου και στο εγχείρημά της να διαμορφώσει ένα πλέγμα δημοσίων σχέσεων, με δημάρχους, τοπικούς παράγοντες κάθε είδους, ακόμα και ανθρώπους της Εκκλησίας. Χρήματα που πηγαίνουν από δω κι από κει χωρίς νόημα, σε βάρος προφανώς άλλων έργων, αλλά και ποσά που προκαλλούν τεράστια ερωτηματικά.».

Και στη συνέχεια αναφέρεται σε χρηματοδοτήσεις με υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής που στην κυριολεξία βγάζουν μάτι.

Συν αυτών έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος στη συνέλευση γειτονιάς στα Πευκάκια (16/10/2017) και αναφωνεί ευθέως ότι «το Δημαρχείο είναι για το Σταθόπουλο» και μετά φταίει ο κάθε πολίτης για τις ιδέες που περνούν από το μυαλό του!!! Μάλιστα διευκρίνισε ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ότι η ίδια η κ. Δούρου επικοινώνησε μαζί του και πρότεινε να φτιάξουν το αθλητικό κέντρο στα 23στρ. που θα είναι για τους πολίτες, ενώ το δημαρχείο θα είναι για αυτόν…

Δηλαδή με λίγα λόγια έχουν ξεφύγει τελείως. Τι εννοεί ο κύριος Σταθόπουλος; Ότι το Δημαρχιακό Μέγαρο θα κατασκευαστεί για να έχει εκείνος ευάερο και ευήλιο γραφείο; Όχι βέβαια γιατί μέχρι την ολοκλήρωσή του χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα και κανείς δεν εγγυάται ότι θα εξακολουθήσει να είναι δήμαρχος έως τότε. Προφανώς το δημαρχείο αποτελεί έργο ενίσχυσης του προφίλ του κ. Σταθόπουλου ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, μιας και δεν θα έχει κάτι άλλο να επιδείξει μετά από 5ετή διοίκηση και ένα πολιτικό δώρο για την τήρηση και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Περιφέρεια και Δήμος στα χέρια ανθρώπων πολιτικά ακατάλληλων να διαχειριστούν τις ανάγκες των πολιτών. Ανθρώπων που κινούνται σύμφωνα με τις προσωπικές τους σχέσεις και τα πολιτικά τους πιστεύω. Ανθρώπων που δίνουν χέρι βοηθείας ο ένας στον άλλον όχι για να καλύψουν πραγματικές σοβαρές ανάγκες των διοικητικών περιφερειών τους, αλλά για να ενισχύσουν την προσωπική τους προβολή.

Για τις προτεραιότητες του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου έχουμε ξαναμιλήσει. Πολιτισμός (βλπ. αγορά βίλας Ιόλα, €50.000 ετησίως στις εκδηλώσεις της Ε.Ρ.Τ., κλπ.), καλές σχέσεις με τα Δ.Σ. των συλλογικοτήτων και πανηγύρια. Μέσα από το άρθρο του Πρώτου Θέματος αντιλαμβανόμαστε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο κινείται και η ΣΥΡΙΖΑία Περιφέρεια Αττικής κρίνοντας από τα κραυγαλέα και εξωφρενικά ποσά που δίνονται χωρίς κριτήριο σε γήπεδα, σε επισκευές δημαρχείων, σε συντηρήσεις εκκλησιών και διατηρητέων κτιρίων (χωρίς φυσικά να φτάνουν το ύψος χρηματοδότησης του δημαρχείου).  Και φυσικά στα δύσκολα πάντα φταίει κάποιος άλλος ,τόσο στο δήμο Αγίας Παρασκευής όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας, αφού η κ. Δούρου έσπευσε να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Κανείς τους δεν έχει τα κότσια και το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Την ερχόμενη Πέμπτη περνάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων και ο Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2018 της Περιφέρειας Αττικής. Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης θα κληθούν να ψηφίσουν αν συμφωνούν με τις προτεραιότητες της κ. Δούρου. Στην συνεδρίαση αυτή θα κριθεί και η χρηματοδότηση ή όχι του πολυτελούς δημαρχιακού μεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα αγνοήσει τους 20 νεκρούς και την μέγιστη ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής και θα αναλάβει την ευθύνη να δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία π.χ. ενός δημαρχείου κόστους €21.080.000,00.

Για να σας δείξουμε τα μεγέθη με αριθμούς, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2018 η Περιφέρεια χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Αττική με €20.000.000,00 συνολικά και το δημαρχείο μόνο της Αγίας Παρασκευής με €21.080.000,00!!!

Ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως οι πολίτες σίγουρα θα έχουν τον τελευταίο λόγο και αν κάποια στιγμή παρασυρμένοι από τα ωραία λόγια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έκαναν ένα μοιραίο λάθος, σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να το διορθώσουν.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter