Ένωση γονέων: Επισκευές και συντηρήσεις των σχολείων της πόλης

Αγαπητέ Δήμαρχε,

 

Σε λίγες μέρες τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η περίοδος αυτή είναι σημαντική καθώς είναι το διάστημα που μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες. Ειδικά φέτος που δεν αξιοποιήθηκε αναλόγως η καλοκαιρινή περίοδος  και οι εκκρεμείς εργασίες είναι αρκετές και έχουν να κάνουν με θέματα υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών μας, θεωρούμε ότι το διάστημα αυτό όχι απλά ενδείκνυται αλλά είναι αναγκαίο και απαραίτητο να προχωρήσουν κάποιες εργασίες, ειδικά αυτές που δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Θα αναφέρουμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, όπως ακριβώς τα απαριθμήσαμε στην ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12.06.2017, τα έργα που αναμέναμε να υλοποιηθούν το καλοκαίρι του 2017 και  δυστυχώς παραμένουν ανεκτέλεστα.

Ως Ένωση αναμένουμε άμεσα τα κάτωθι:

 

  1. Την ανακατασκευή των τουαλετών του 1ου και 5ου-11ου Δημοτικών. Ειδικά αυτό το έργο , δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες αφού εκτελείται εντός στεγασμένου χώρουκαι μπορεί με ασφάλεια να υλοποιηθεί εντός των Χριστουγέννων. Nα θυμίσουμε δε, ότι στην τελευταία μας συνάντηση υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά σας ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προχωρήσουν οι τουαλέτες του 1ου Δημοτικού τα Χριστούγεννα και του 5ου-11ου το Πάσχα.
  2. Ανακατασκευή των αύλειων χώρων των 4ου και 9ου Δημοτικών.
  3. Γηπεδάκια 5x5 του 7ου και του 9ου Δημοτικών για τα οποία έχει γίνει η κατακύρωση του έργου σε εργολάβο και ελπίζουμε να υλοποιηθεί άμεσα και ομαλά (χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις σαν του περασμένου καλοκαιριού που είχαμε την ακύρωση από την αποκεντρωμένη).
  4. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι μικροεργασίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από την αυτεπιστασία του Δήμου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα προχωρήσουν κανονικά .

 

Επίσης στο αμέσως επόμενο διάστημα :

  1. Αναμένουμε το οριστικό κλείσιμο της εργολαβίας του 2016 η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά (έπρεπε να έχει κλείσει όπως μας είχατε ενημερώσει μέσα στο Νοέμβρη) και τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας του 2018  εντός του Φεβρουαρίου 2018 ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χαθεί και το καλοκαίρι του 2018.
  2. Αναμένουμε άμεσα τις νέες εργολαβίες για τους αύλειους χώρους και την αντίστοιχη της υλοποίησης του συμμετοχικού σχεδιασμού στο 2ο Δημοτικό – 1ο ΓΕΛ.

 

Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και χρειάζονται την καθημερινή φροντίδα και έγνοια μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή στην αρχή της θητείας της φάνηκε να  αναγνωρίζει τις ανάγκες συντήρησης και επισκευών  των σχολείων και ξεκίνησε οργανωμένα και με αποφασιστικότητα να προχωρά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των σχολείων. Απέδειξε ότι είχε την πολιτική βούληση να ασχοληθεί σοβαρά με τα σχολεία ξεπερνώντας αγκυλώσεις και αντικειμενικές δυσκολίες και μας επέτρεψε να ελπίζουμε σε πραγματική «μεταμόρφωση» των σχολικών κτηρίων. Αυτή η δυναμική όμως των δύο προηγούμενων χρόνων φαίνεται να έχει χαθεί. Φαίνεται  ότι τα σχολεία δε βρίσκονται πλέον σε πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο της Αγ. Παρασκευής.

Η Ένωση κρούει τον κώδωνα κινδύνου. Τα σχολεία πρέπει να εμπνέουν και να προσελκύουν τα παιδιά ,  πρέπει να είναι ασφαλή, όμορφα , εξοπλισμένα και σύγχρονα και να λειτουργούν σαν φάροι  γνώσης και πολιτισμού για τις νέες γενιές. Για  να γίνουν αυτά θα πρέπει τα σχολεία να έρθουν πάλι σε προτεραιότητα και να τα αντιμετωπίζουμε με την «έγνοια και σοβαρότητα» που τους αξίζει.

 

Καλές Γιορτές!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

 

 

Η Ένωση παλεύει για Δημόσια, Δωρεάν, Ενιαία και Υποχρεωτική 12χρονη Παιδεία και 2χρονη προσχολική αγωγή

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook   ή στο Twitter