Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων απαιτούν την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής

Ζητάμε το αυτονόητο: Να λειτουργήσουν τα σχολεία μας κανονικά:

Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής

 

Eν μέσω σχολικής χρονιάς, χωρίς δάσκαλο βρίσκονται σήμερα τρία τμήματα σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία της Αγ. Παρασκευής, δηλαδή στο 1/3 των Δημοτικών σχολείων μας. Το θέμα των κενών ξεκίνησε με την έναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και μέχρι σήμερα τα κενά δεν έχουν καλυφθεί παρά τις οχλήσεις μας προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Δυστυχώς, κάποιες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στις 23.01.18 δεν φαίνεται να καλύπτουν τις ανάγκες της Αγ. Παρασκευής, αφού αφορούν μόνο σε 3 προσλήψεις νηπιαγωγών(ΠΕ60) και 1 δάσκαλο (ΠΕ70) για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, για όλη τη Β΄Αθήνας.

Η απουσία δασκάλου για τόσο μεγάλο διάστημα, καθώς διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα, αναστατώνει όχι μόνο τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος αλλά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα και προκαλεί μεγάλες δυσλειτουργίες στα σχολεία:

Ανατρέπεται  η εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος,  διακόπτεται η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές μοιράζονται σε άλλα τμήματα-τάξεις τα οποία ήδη είναι αριθμητικά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο και «απασχολούνται όπως-όπως» με όποιες διαθέσιμες ώρες μπορέσουν να βρεθούν.

Το τίμημα αυτό το πληρώνουν ακριβά τόσο οι μαθητές,  όσο και οι εκπαιδευτικοί που  με  «φιλότιμο»  καταθέτουν την ψυχή τους για να αναπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά.

Απαιτώντας το ελάχιστο και αυτονόητο δηλώνουμε απερίφραστα:

  • Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη της κάλυψης των κενών στα σχολεία μας.
  • Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά.
  • Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη το υπουργείο και η πολιτεία να αντιμετωπίζει με παιδαγωγικά και όχι με λογιστικά κριτήρια τα θέματα που αφορούν την Παιδεία. Η Παιδεία δεν είναι δαπάνη. Είναι επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας. Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης των «προβλημάτων» που προκύπτουν.

Οι προϋποθέσεις αυτές  είναι απαραίτητες για να μπορέσουν κάποτε τα σχολεία να  επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Αγ. Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2018

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

 

Την παρούσα επιστολή προσυπογράφουν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας οι οποίοι δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα τρία δημοτικά σχολεία και απαιτούν την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter