Η ‘Ενωση έκοψε την πίτα της (VD)

Στην καμπάνια «Όλη η πόλη, μια γειτονιά»  ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το απόγευμα της  Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 στο φιλόξενο χώρο του 3ου Δημοτικού.

Ο στόχος της καμπάνιας είναι να αγαπήσουμε και να προστατεύσουμε τα σχολεία και τη γειτονιά μας, να γίνουμε « Όλη η πόλη, μια γειτονιά». Σ΄αυτό το πλαίσιο , ο σκοπός της φετινής εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουμε τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας  μέσα από το «φωτογραφικό φακό» και τη «ματιά» των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές τους και να πάρουμε ιδέες από αυτές αλλά   και να αποκαλύψουμε τα προβλήματά τους ώστε να δρομολογηθούν προς επίλυση.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Προέδρου κ. Εύης Ματιάτου-Χατζοπούλου και σύντομη αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην ιδέα της διενέργειας της καμπάνιας στα σχολεία μας.

Ακολούθησε προβολή video με μικρή αναδρομή στην ιστορία της Αγ. Παρασκευής και τις φωτογραφίες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Ηλέκτρα Σωτηράκου για την επιμέλεια του video και τον Ενωσίτη μας κ.  Σπύρο Καμινάρη για τα μηχανήματα και την τεχνική υποστήριξη.

 

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, με μεγάλη αγάπη και συγκίνηση, παρουσίασαν  μια έκπληξη που επεφύλασσαν για την Πρόεδρό τους , την οποία τίμησαν για τα 21 χρόνια αδιάλειπτης και ουσιαστικής προσφοράς της στην Ένωση και το γονεϊκό κίνημα  και της πρόσφεραν 21 τριαντάφυλλα, όσα και τα χρόνια προσφοράς της!

Τη διάχυτη συγκίνηση «έσπασε» η χορευτική ομάδα μαθητών από το Σύλλογο Τσακού που μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και οι ευχές για την Καλή Χρονιά. Η Πρόεδρος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια με την βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό και αφιέρωσαν τα κομμάτια τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα , χορούς και τραγούδια.

 

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά :

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Βλάχος,ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αγ. Παρασκευή η πόλης μας» κ. Β. Ζορμπάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Α. Γκιζιώτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Π. Γκόνης, η  Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Μ. Δημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κ. Τσιαμπάς, η εκπρόσωπος της παράταξης «Συμμαχία ευθύνης» κ. Α. Γάκη,  ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τ. Κωστόπουλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και τ. πρόεδρος της Ένωσης κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΔΕ) κ. Β. Τραυλός, ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄Βάθμιας κ. Γ. Μαργαρίτης  και το μέλος της κ. Μ. Πέπονας, το μέλος της Ένωσης και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας κ. Γ. Νεκταρίδης, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και υπεύθυνη των Εργαστηρίων Τέχνης κ. Μ. Ρίζκ – Καρακατσάνη, η Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ κ. Δ. Δούκα, η Δ/ντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου και για Κωφούς & Βαρήκοους μαθητές κ. Μ.Χαϊκάλη, ο Δ/ντης του Ειδικού Γυμνασίου & Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων κ. Χ.Παπασπύρου,   ο Σύλλογος Τσακού με τον πρόεδρο κ.Π. Πανουτσακόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Γ.Δάρρα, την γραμματέα κ. Ι.Κουτσουρά και τα μέλη κ. Β. Σαββίδη και κ. Δ. Αυγερόπουλο, ο Σύλλογος Κοντοπεύκου με τη γραμματέα και τ. αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Α. Ζιώγα και το μέλος και τ. Πρόεδρο της Ένωσης κ. Λ. Ριτζάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναγέννηση Πευκακίων κ. Σ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΚΑΠ κ. Γ. Οικονόμου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής με τον πρόεδρο  κ. Γ. Καράμπελα και τον κ. Β. Κάκκο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και πρώην μέλος της Ένωσης κ. Γ. Νικολουδάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Χοροταξιδευτές»  κ. Μ. Βαληλής και η γραμματέας κ. Μ. Παλασάκη, η. κ. Δ. Πετρή από το Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο Αγ.Παρασκευής, η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ «το Χελιδόνι» κ. Ελ. Μίζη-Βασιλειάδη, η κ. Π. Σκόνδρα από τους Εθελοντές, ο κ. Α. Γουναρόπουλος από την Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Παρασκευής, η κ. Α. Γιαννικοπούλου από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Χολαργού-Παπάγου και η κ. Ν. Χαμηλοθώρη από το « Γονέων Δράσεις».

Ξεχωριστή φυσικά για εμάς πάντα είναι η παρουσία των μελών μας, των Συλλόγων Γονέων καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση , που είναι και  η πραγματική δύναμη της Ένωσης. Χωρίς τη βοήθεια των Συλλόγων μας άλλωστε δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, μιας και είναι αδύνατο να παραθέσουμε όλα τα ονόματα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα παλαιά μέλη της Ένωσης που πάντοτε μας τιμούν με την παρουσία τους και υπογραμμίζουν τη συνέχεια και τη σημασία της Ένωσης.

Η φετινή μας πίτα είχε 4 φλουριά και ισάριθμα δώρα.Το φλουρί από την κεντρική πίτα των σχολείων κέρδισε το 4ο Γυμνάσιο και το δώρο παρέλαβε η πρόεδρος κ. Αγγ. Γκουντάρα, ενώ τα υπόλοιπα φλουριά κέρδισαν το 13ο Νηπιαγωγείο, μαθητής του 3ου ΓΕΛ και ο ηχολήπτης της εκδήλωσής μας.. Η επιλογή του δώρου – ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης μας – έγινε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ένωσης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Καμπάνιας, δεδομένου ότι για να αγαπήσουμε την πόλη μας πρέπει πρωτίστως και κυρίως να τη γνωρίσουμε.

Καλή Χρονιά , με υγεία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής