Επεισόδια στο ΠΕΣΥ Αττικής για ΧΥΤΑ Γραμματικού & ΑΕΚ (φωτο)

Δεκάδες κάτοικοι Γραμματικού κατέφθασαν στο υπουργείο Μεταφορών, όπου θα λάμβανε χώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττκής, με αίτημα να συμπεριληφθεί το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού στην ημερήσια διατάξη.

Επίσης, προγραμματισμένη ήταν για σήμερα η συζήτηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Ιωακείμ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έργο που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Σε κάποιο σημείο προκλήθηκε ένταση μεταξύ κατοίκων και οπαδών της ΑΕΚ, σχετικά με το ποιο ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αρχικά υπήρχε ένταση και οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα, ενώ λίγο αργότερα τα πνεύματα οξύνθηκαν και πάλι με αποτέλεσμα οπαδοί της ΑΕΚ και κάτοικοι του Γραμματικού να έρθουν στα χέρια και να προκληθούν συμπλοκές.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατηγόρησαν τους συμβούλους ότι καθυστερούν δολίως την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Νωρίτερα οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, φώναξαν συνθήματα και τοποθέτησαν μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία ακούγονταν οι εξαγγελίες της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, όταν πριν από 3 χρόνια η ίδια υποστήριζε ότι η κατασκευή του αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα και ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί.

Λίγο αργότερα η παράταξη «180 – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Για μια ακόμη φορά κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων συμπεριφορών που έφτασαν μέχρι χειροδικιών .
Είναι προφανές ότι τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να μετατρέπονται σε αρένα και αποδεδειγμένα πλέον αδυνατούν να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων .


Σήμερα κάτοικοι του Γραμματικού ζήτησαν να συζητηθεί αίτημά τους για την διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΥ στην περιοχή τους υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις που τους είχε δώσει η Κα Δούρου καταγγέλλοντας την ασυνέπεια της.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Περιφερειακής Αρχής για επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, μέχρι σήμερα και αφού έχουν περάσει τρία χρόνια, καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει σ αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε την Περιφερειακή αρχή να λάβει μέτρα για να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής που ζήσαμε σήμερα.
Καλούμε επίσης την Κα Δούρου να εξηγήσει στους κατοίκους της Αττικής γιατί δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων»