Ανοιχτή επιστολή προς το Σύλλογο Πευκακίων από το aparaskevi-images.gr – Θέμα: Αξιοποίηση των 23 στρεμάτων

Αρχική φώτο από το marketingland.com

Δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή που εστάλη προ ολίγου από το aparaskevi-images.gr στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Συλλόγου Πευκακίων “Η Αναγέννηση”. Όπως αναφέρεται και στην επιστολή αναμένουμε την απάντησή τους και τυχόν στοιχεία προς δημοσίευση.

**************

Αγία Παρασκευή  3-3-2018

 

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

                                                       του Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση»

 

Αξιότιμε κε Στέφανε Μπακογιάννη

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.

 

Στις 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε η αποκάλυψη των προθέσεων τόσο της Δημοτικής Αρχής του κ. Ιωάννη Σταθόπουλου, όσο και της Περιφέρειας Αττικής για τον τρόπο αξιοποίησης των 23στρ. στην περιοχή των Πευκακίων, με τη δημιουργία ενός ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΜΕΑ την διαχείριση του οποίου σκοπεύουν να δώσουν στην Ελληνική Ομοσπονδία ΑΜΕΑ.

Κατόπιν τούτου σε συνάντηση που είχε ο Σύλλογός σας και ορισμένοι κάτοικοι με την πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και κάτοικο Πευκακίων, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη στις 26 Νοεμβρίου 2017 (5 ημέρες μετά) και στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε την αποκάλυψη, και η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr, ήρθαν στο φως ακόμα περισσότερα δυσμενή στοιχεία.

Εν ολίγοις οι κάτοικοι της συνοικίας χάνουν έναν χώρο πρασίνου και ήπιας άθλησης μέσα από τα χέρια τους.

 

Κε Πρόεδρε

Στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του συλλόγου και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σας ανάμεσα στα αιτήματα που αναφέρατε ήταν και το εξής: «Πριν να είναι αργά, να γίνουν άμεσα εγγράφως ενέργειες από τον Δήμο στην Περιφέρεια, αρχικώς για μετονομασία του έργου που πρόκειται να κατασκευασθεί από «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» σε «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ» καθώς και η διαμόρφωση του χώρου με αθλητικά έργα ήπιας μορφής εντασσόμενα στον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής που είναι αμιγούς κατοικίας, όπως προβλέπονται στο έγγραφο που κατέθεσε, πολύ έγκαιρα, ο σύλλογός μας στο Δήμο». Το αίτημα αυτό αναγράφονταν και σε φυλλάδιο που μοιράζονταν στους παρευρισκόμενους.

 

Κε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.

Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την πόλη μας, αλλά πρωτίστως για την συνοικία που κατοικείτε και όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος, θα θέλαμε να ρωτήσουμε σε ποιες άλλες ενέργειες έχετε προβεί για να διαφυλάξετε το μέλλον των 23στρ.

Απευθυνθήκατε εγγράφως στην Περιφέρεια Αττικής ή αιτηθήκατε συνάντηση με κάποιον αρμόδιο, π.χ. τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού,  κ. Σπύρο Πάντζα;

Οργανώσατε μήπως κάποια συγκέντρωση των μελών του συλλόγου ώστε να συζητήσετε τις επόμενες κινήσεις σας;

Κινητοποιήσατε το Σύλλογο και τους κατοίκους;

Απευθυνθήκατε ξανά, εγγράφως και πιεστικά, στον κ. Δήμαρχο ή είχατε μήπως κάποια ενημέρωση ότι όλα βαίνουν σε θετική για την περιοχή εξέλιξη, οπότε να μας το ανακοινώσετε να χαρούμε κι εμείς; Φυσικά αναφερόμαστε σε έγγραφες αποδείξεις και στοιχεία και όχι στείρες υποσχετικές δηλώσεις.

Διότι, τίποτα από αυτά δεν έπεσε στην αντίληψή μας. Αν κάνουμε κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε μας. Κε Μπακογιάννη η εντύπωση που δίνετε είναι, ότι έχετε εφησυχαστεί και αφήνετε τις εξελίξεις να τρέχουν μόνες τους. Ως πρόεδρος του Συλλόγου, από τη στιγμή που αναλάβατε οικειοθελώς αυτό το ρόλο, φέρετε ευθύνη για τη συνοικία σας. Καλά είναι τα λόγια, αλλά τα παίρνει ο άνεμος, χρειάζονται έργα και δράσεις και όλοι εμείς οι υπόλοιποι πολίτες της Αγίας Παρασκευής παρακολουθούμε μια απραξία από την μεριά σας. Κε Μπακογιάννη οι διεκδικήσεις απαιτούν και το «σπάσιμο αυγών», απαιτούν και αντιπαραθέσεις με τη όποια δημοτική Αρχή. «Σύλλογος» δεν σημαίνει επιχορηγήσεις από το Δήμο για πανηγυράκια και βασιλόπιτες. Ο κάθε τοπικός «Σύλλογος» φαίνεται στα δύσκολα, στις διεκδικήσεις για καλύτερη διαβίωση των κατοίκων της περιοχής του. Αν η περιοχή των Πευκακίων είδε κάποια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στο «τρέξιμο» και την ενεργοποίηση του Συλλόγου και αυτό πρέπει να εξακολουθήσει.

Όπως είπατε και στην εκδήλωση, πριν να είναι αργά ο Σύλλογος Πευκακίων πρέπει να κινητοποιήσει ολόκληρη την πόλη, γιατί η δημιουργία του αθλητικού κέντρου αφορά όλους τους Αγιοπαρασκευιώτες. Μόνο με ευχές και καλές προθέσεις, φοβάμαι ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας. Και τότε οι ευθύνες θα είναι μεγάλες και συγκεκριμένες.

Κύριες/οι

Τόσο οι κάτοικοι, όσο κι εμείς αναμένουμε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα κινήσεις σας πάνω στο σοβαρότατο αυτό θέμα. Ενημέρωση για έγγραφες διαβεβαιώσεις -όχι προφορικές – ότι όσα εκθέσατε και αιτηθήκατε θα υλοποιηθούν. Είμαστε εδώ, όπως καλά γνωρίζετε, για όποια βοήθεια χρειαστείτε.

Πριν να είναι αργά!

 

Με εκτίμηση

Η Συντακτική ομάδα του

aparaskevi-images.gr

 

 

Υ.Γ. Περιμένουμε την άμεση απάντησή σας προς δημοσίευση.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter