Κάτοικοι διαμαρτύρονται- “δεν θα δεχτούμε ..την νέα «Πεζογέφυρα» στην Ευαγγελιστρίας” – πάνω από 300 υπογραφές

Προς:   Υπουργό Υποδομών και Μεταφορώνκ. Χ. Σπρίντζη

Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής

Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ι. Σταθόπουλο

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δ. Αγίας Παρασκευής

Βουλευτές Β’ Αθηνών

Από: ΚατοίκουςΠεριοχής Αγίας Παρασκευής

όπου σχεδιάζεται η Κατασκευή  Εναέριας Πεζογέφυρας

στην διασταύρωση λ. Μεσογείων & Ευαγγελιστρίας με κατάληξη στην οδό Χίου.

 

16 Μαρτίου 2018

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – Εξαιρετικά Επείγον

 

ΘΕΜΑ: Εναέρια Πεζογέφυρα στη Διασταύρωση της Λ. Μεσογείων με την οδό Ευαγγελιστρίας, Αγ. Παρασκευή.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής στις 14.3.2018 και του εξέφρασε τη διαμαρτυρία μας αλλά και την απορία μας, γιατί ο Δήμος δέχτηκε να γίνει το συγκεκριμένο έργο,

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

  • στην κατασκευή εναέριας πεζογέφυρας στην διασταύρωση της Λ. Μεσογείων με την οδό Ευαγγελιστρίας (σήμερα μόνο άνοδος οχημάτων) με κατάληξη στην οδό Χίου

για το λόγο ότι η πεζογέφυρα όχι μόνο δεν θα συμβάλλει στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της πόλης αλλά, αντίθετα, θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και συγκεκριμένα,

  • Το οριστικό κλείσιμο της οδού Ευαγγελιστρίας ως προς την άνοδο οχημάτων από Λ. Μεσογείων.
  • Η Ευαγγελιστρίας, στη συμβολή της με Λ. Μεσογείων,είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη κυκλοφοριακά δεδομένου ότι καθημερινά προσέρχονται και σταθμεύουν επί του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων δεκάδες οχημάτων λόγω της στέγασης υπηρεσιών Περιφέρειας Αττικής, οπότε θα καταστεί ακόμη πιο δυσχερής η προσέλευση-αποχώρηση των οχημάτων, όποια κι’ αν θα είναι η μελλοντική χρήση του εκεί κτιριακού συγκροτήματος.
  • Η προβλεθείσα μετατροπή του υπολοίπου της οδού Ευαγγελιστρίας σε διπλής διέλευσης (άνοδος-κάθοδος οχημάτων), από μόνο άνοδο που είναι σήμερα, είναι πλήρως ανέφικτη λόγω της στενότητας του δρόμου και της συνεπαγόμενης κατάργησης της νόμιμης στάθμευσης επί της μιάς πλευράς του δρόμου που ισχύει μέχρι σήμερα.
  • Τα παραπάνω συνεπάγονται και την ουσιαστική κατάργηση του πεζόδρομου Στρατηγού Μαρούλη την οποία εκ των πραγμάτων θα ακολουθούν οι οδηγοί για να προσέλθουν ή διαφύγουν από την οδό Ευαγγελιστρίας προφανώς παραβιάζοντας το χαρακτήρα του πεζοδρόμου .
  • Με το κλείσιμο της Ευαγγελιστρίας οι γύρω δρόμοι, με οποιαδήποτε κυκλοφοριακή ρύθμιση, θα καταστήσουν απαγορευτική την αναγκαία διέλευση δημόσιων οχημάτων (απορριμματοφόρα, ασθενοφόρα κ.λπ.).
  • Η έδραση της πεζογέφυρας επί του οδοστρώματος της οδού Ευαγγελιστρίας, στη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, αποτελεί πράξη πρωτοφανή για τέτοιου είδους έργα μέσα σε πλήρως κατοικημένη περιοχή ακυρώνοντας κάθε έννοια ήπιου δομημένου περιβάλλοντος και αισθητικής με το κλείσιμο ενός δρόμου και ουσιαστική κατάργηση ενός πεζόδρομου και με την πρόκληση άλυτων κυκλοφοριακών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η έδραση της πεζογέφυρας επί του οδοστρώματος της οδού Ευαγγελιστρίας, στη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, αποτελεί πράξη επικίνδυνη, αφ’ ενός γιατί τμήμα της θα βρίσκεται μόνο λίγα μέτρα από τα παρακείμενα κτίρια και αφ’ ενός γιατί εκεί καταλήγουν τα όμβρια ύδατα της κατωφερικής οδού Ευαγγελιστρίας οπότε θα προκαλείται ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα.
  • Είναι ακατανόητη η κατασκευή πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο πουαπέχει μόλις 50-60 μ (!!) από την πλησιέστερη διάβαση πεζών με φανάρι και μόλις 500μ από την ήδη υπάρχουσα πεζογέφυραστην Αγία Παρασκευή (όρια με Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών).
  • Δημιουργείται έντονος προβληματισμός ως προς τη βιωσιμότητα των λειτουργιών της πεζογέφυρας λαμβάνοντας υπόψη την ήδη υπάρχουσα πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή (όρια με Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών) που κατασκευάστηκε πρόσφατα και το ασανσέρ της δεν λειτουργεί λόγω μη συντήρησης. Εξάλλου, η χρησιμότητά της .
  • Οι παραπάνω αρνητικότατες συνέπειες θα επιφέρουν γενικότερη υποβάθμιση στην περιοχή.

 

Για τους παραπάνω λόγους

Ζητούμε την άμεση διακοπή κατασκευής της εν λόγω εναέριας πεζογέφυρας στη συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Ευαγγελιστρίας.

Η μόνη εφικτή και συζητήσιμη από τους κατοίκους προσέγγιση για βελτίωση της δυνατότητας διέλευσης πεζών στις δύο πλευρές της Λ. Μεσογείων είναι η ενδεχόμενη κατασκευή υπόγειας διάβασηςή ενός επιπλέον φωτεινούσηματοδότησε κατάλληλο σημείο και πάντα μετά από δημόσια διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής.

Οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση στην υλοποίηση του έργου θα βρει τους κατοίκους της περιοχής αντίθετους, οι οποίοι θα καταφύγουν σε κάθε νόμιμο μέσο και κινητοποίηση για να σταματήσουν την κατασκευή της εναέριας πεζογέφυρας η οποία αντί να λύσει προβλήματα θα προκαλέσει όλατων προαναφερόμενα σοβαρά προβλήματα.

.

Οι κάτοικοι της περιοχής συνυπογράφουν το αίτημα.

.

Υπογραφές Κατοίκων 3

H OMAΔΑ ΣΤΟ (Facebook)

ΝΕΑ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ)

 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter