Κατακεραυνώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών το Δήμο για τους απλήρωτους δασκάλους – Αυτούσια η επιστολή

Επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο απέστειλε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε δασκάλους των Εργαστηρίων Τέχνης, παρά τις δικαστικές αποφάσεις.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι πρέπει να κοινοποιηθεί στους δημοτικούς συμβούλους και τον τοπικό Τύπο. Όμως όπως κατήγγειλε προ ολίγου στο Δ.Σ. ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος, κ. Βασίλης Ζορμπάς κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έλαβε γνώση. Επίσης όσον γνωρίζουμε ούτε σε εμάς έφτασε η επιστολή μέσω του Δήμου, άσχετα αν εμείς την έχουμε στην κατοχή μας.

Προφανώς ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος θεώρησε περιττό να ακολουθήσει την επιθυμία του Επιμελητηρίου και αποφάσισε να κρατήσει μυστική την επιστολή. Αλλά είναι γνωστόν ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Δημοσιεύουμε προς ενημέρωση των πολιτών της Αγίας Παρασκευής την εν λόγω επιστολή.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 –

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βαλτετσίου 42, Τ.Κ.: 106 81 Αθήνα  FAX : 210 / 33.01.408  e-mail:chafartg@otenet.gr

 

Πληρ:.   Γ.Μπιτζίκης                                                                                                Αθήνα 26-2-2018

 Tηλ. 2103300016 Εσωτ.116                                                                                  Αριθμ. Πρωτ. 287

 

 

Προς: Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

κ. Γιάννη Σταθόπουλο

 

κοινοποίηση:

Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Αγ. Παρασκευής

 

Τοπικό τύπο

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Θέμα: Καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους δασκάλους εικαστικών τεχνών

 

To Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, όπως ήδη γνωρίζετε,  είναι ο συλλογικός φορέας των εικαστικών καλλιτεχνών και συνιστά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού που εκπροσωπεί 6000 και πλέον εικαστικούς καλλιτέχνες.

Σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων μας και της γενικότερης επικοινωνίας που είχαμε τους τελευταίους μήνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Αγ. Παρασκευής, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

  • Για ποιό λόγο συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εικαστικοί δάσκαλοι που είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη για την μη καταβολή δεδουλευμένων του έτους 2011 από την Κοινωφελή Πολιτιστική Επιχείρηση Δήμου Αγίας Παρασκευής (Κοι.Π.Ε.Δ.Α.Π). Να επισημάνουμε ότι η υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων βασίζεται σε απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου με αριθμό 671/2015. Τέλος να σας υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου σας με αριθμό 344/2017, που ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2017. Παρόλα αυτά τα δεδουλευμένα του 2011 δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους εικαστικούς καλλιτέχνες- δασκάλους τέχνης στα εργαστήρια του Δήμου.
  • Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι στο άλλο σοβαρό ζήτημα που υπάρχει και αφορά καταβολή μέρους των δεδουλευμένων του 2016 στους  δασκάλους εικαστικών τεχνών των εργαστηρίων του Δήμου Αγ. Παρασκευής: Η καταβολή των δεδουλευμένων αυτών καθυστερεί απαράδεκτα μην υπολογίζοντας ο Δήμος σας ένα ολόκληρο μήνα εργασίας ενώ οι συνάδερφοι εικαστικοί δάσκαλοι εργάστηκαν 16-23 Δεκεμβρίου 2015,Ιανουάριο 2016, Μάιο 2016 και Ιούνιο 2016.Τέλος θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι παραμένουν απλήρωτοι ενώ έχουν ξεκινήσει να εργάζονται από τον Οκτώβριο 2017.

 

Επειδή τα παραπάνω προβλήματα υφίστανται εδώ και πάρα  πολύ καιρό και παρά τις παρεμβάσεις του φορέα μας δεν υπάρχει ουσιαστική ανταπόκριση από πλευρά σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη να ανταποκριθείτε άμεσα στις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει έναντι των εργαζομένων και να σεβαστείτε τις εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις.

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση στους Δήμους αποτελεί ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο στην διαδικασία μόρφωσης των δημοτών και δημιουργικής κάλυψης τόσο του ελεύθερου χρόνου τους, όσο και ανάδειξης των εικαστικών τεχνών σε εθνικό επίπεδο.  Δεν είνα ηθικά σωστό καλλιτέχνες δάσκαλοι εικαστικών τεχνών που προσφέρουν χρόνια στην ανάπτυξη των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου Αγ. Παρασκευής, να τελούν σε οικονομική ομηρεία και να  βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

  .

                                                              Με εκτίμηση

                                                     Για το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε.

 

 

 

 

 


Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter