“ΑλλάΖουμε” – η ομάδα ενεργών πολιτών που έρχεται να ταράξει τα νερά με ιδέες και προτάσεις

Μία ομάδα που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της πόλης, που επιθυμεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες και να τους οδηγήσει στο να διαμορφώσουν την πόλη όπως εκείνοι την προτιμούν προχωρώντας σε δράσεις και σχεδιασμούς, κάνοντας οργανωμένες προτάσεις είναι η

ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν αποτελεί δημοτική παράταξη, δεν έχει επικεφαλής, μόνο έναν πυρήνα επτά ατόμων, στηρίζεται στην ομαδική προσπάθεια, και στις βολιδοσκοπήσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους των τοπικών και υπερτοπικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το aparaskevi-images.gr ,στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, 23-3-2018, στο Πέτρινο στο πολιτιστικό κέντρο “Στ. Κώτσης”, με στόχο να διευκρινιστεί εάν θα αποτελέσουν δημοτική παράταξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, δεν αποκλείστηκε καμία προοπτική και εξέλιξη.

Παρουσιάστηκαν οργανωμένοι και αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να πλησιάσουν τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.  Δημιούργησαν ήδη ιστοσελίδα, www.allazoume.gr , σελίδα  στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram και στο YouTube.

Αυτή ήταν μια πρώτη γνωριμία θα λέγαμε και μας υποσχέθηκαν και άλλες ενημερώσεις που θα περιλαμβάνουν προτάσεις και ιδέες.

 

Τη δημιουργία ομάδας ενεργών πολιτών, με το όνομα «Αλλάζουμε», ανακοίνωσαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, 101 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.

Στην Ομάδα «Αλλάζουμε» μετέχουν πολίτες με έντονη παρουσία και δράση στην τοπική κοινωνία, αλλά και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Μυλωνάκης, Γιάννης Λογοθέτης, Μαρία Ρεμπούτσικα και Ελισάβετ Πετσατώδη.

Παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη της Ομάδας, ο Γιάννης Μυλωνάκης ανέφερε ότι   κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της είναι η πίστη όλων στις δυνατότητες της Αγίας Παρασκευής και η επιδίωξη να αναβαθμιστεί η πόλη και να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων της.

«Αντιλαμβανόμαστε», είπε ο κ. Μυλωνάκης, «ότι η αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά, επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας αρέσει. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μη συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης μας και να αλλάξουμε ότι δεν μας αξίζει. Να αναλάβουμε δράση, με τη δημιουργία της ομάδας ενεργών πολιτών “Αλλάζουμε”.

 

  • Αλλάζουμε σημαίνει ότι δεν περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε, αλλά ότι θέτουμε ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας. Δημιουργούμε προοπτική.
  • Αλλάζουμε σημαίνει ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του χθες και δουλεύουμε μαζί.
  • Αλλάζουμε σημαίνει σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και μιλάμε με τους δημότες.
  • Αλλάζουμε σημαίνει εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε τη λογική της ανάπτυξης.
  • Αλλάζουμε δεν σημαίνει διορθώνουμε το παλιό. Αλλάζουμε σημαίνει φέρνουμε το καινούριο.

Η Σέβη Σταυροπούλου, μιλώντας στη συνέχεια, τόνισε ότι “είμαστε εδώ σήμερα, γιατί θέλουμε από εδώ και στο εξής κάτι διαφορετικό. Έχουμε τόσο νέο κόσμο, με όρεξη, με διάθεση να αφήσουμε το παρελθόν, με πίστη σε ένα τρόπο σκέψης και δράσης,  που θα ακυρώσει κατεστημένα, θα πετάξει ταμπέλες, θα εστιάσει στον άνθρωπο πιο άμεσα, θα μας ξεμπλοκάρει”.

“Σκοπός μας”, είπε η Μαρία Ρεμπούτσικα, “είναι μια πόλη που θα παράγει πολιτισμό, ποιότητα ζωής και θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα για ένα καλύτερο κοινωνικό-οικονομικό αποτέλεσμα, τόσο για το ανθρώπινο, όσο και για το φυσικό περιβάλλον”.

Ο Χρήστος Λαμπρινάκης, ανέφερε ότι “ο καθένας μας με τη γνώση και την εμπειρία του μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα σε εποχές αναζήτησης και μετάβασης, σημαντικός συντελεστής των πραγμάτων. Να επιταχύνει τις μεταβολές. Να εκφράσει αυτές τις μεταβολές. Και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, που ζητούν σήμερα, απομακρυνόμενοι σταθερά από το χθες, νέους τρόπους, νέα αντίληψη και νέα στάση απέναντι στα δημόσια πράγματα”.

Ο Γιάννης Λογοθέτης έκλεισε την παρέμβαση του λέγοντας: “Με βαθιά την συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούριο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη την πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί στην κοινωνία της πόλης μας, σας καλώ όλες και όλους, να στηρίξετε την νέα αυτή πρόκληση”.

“Η συμμετοχή μου στην Ομάδα”, ανέφερε η Έλλη Κομνηνού. είναι προϊόν της αγωνίας που βιώνουμε όλοι ότι δεν πάει άλλο, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ή εφησυχάζεις και αρκείσαι στις επικρίσεις,  ή συμμετέχεις με όλες σου τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη: Μια πόλη με ταυτότητα, μια πόλη υπέρ των δημοτών της!”.

Κλείνοντας την παρουσίαση, η Ελισάβετ Πετσατώδη τόνισε ότι «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί και όχι δεν γίνονται θαύματα. Έχουμε μάθει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ότι οι τομές γίνονται δύσκολα και απαιτούν στρατηγική, μέθοδο και συνέπεια. Το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί ήταν να αφομοιωθούμε από την επικρατούσα λογική και να μην αντιδράσουμε ή να αποθαρρυνθούμε και να γυρίσουμε στο σπίτι μας… Ξεκινάμε σήμερα μια προσπάθεια από κοινού να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και ότι ναι, ο σχεδιασμός δομείται συλλογικά και όχι ατομικά.»

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

************************************************

 

Παρακολουθείστε το βίντεο της παρουσίασης του “ΑλλάΖουμε”


—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter