Χριστός Ανέστη – Όλοι οι εργαζόμενοι του aparaskevi-images.gr σας εύχονται Καλό Πάσχα

                     
                   

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,

θανάτω θάνατον πατήσας

και τοις εν τοις μνήμασιν,

ζωήν χαρισάμενος

 

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

“Πάσχα σημαίνει Διάβαση – Πέρασμα

Ο Χριστός Ανέστη αδελφοί μου

Σήμερα τα βάσανα των παιδιών του Θεού τέλειωσαν. Σήμερα ως νέος λαός Ισραήλ διαβήκαμε από την θλίψη στο χώρο της Χαράς, της Ευτυχίας και του Φωτός. Σήμερα περάσαμε από την φθορά στην αφθαρσία. Τέλος ο πόνος, τέλος η θλίψη, τέλος η σκλαβιά, τα βάσανα και τα μαρτύρια. Σήμερα ο Χριστός άνοιξε για όλους μας ξανά την πόρτα του Παραδείσου.

Ο Μεσσίας, ο Χριστός, νίκησε τον θάνατο και καταπάτησε τον δυνάστη διάβολο. Σήμερα οι χριστιανοί ζούμε το δικό μας Πάσχα. Το πέρασμα και την διάβαση της ψυχής μας από την θλίψη στη χαρά, από την πτώση στην ανάσταση. Σήμερα γιορτάζουμε την δική μας πνευματική ανάσταση, την επιστροφή μας στον Παράδεισο. Όπως ο άσωτος υιός, έτσι κι εμείς σήμερα επιστρέφουμε στην αγκαλιά του Θεού Πατέρα μας. Νεκρός ήμουν και αναστήθηκα. Σήμερα δεν γιορτάζω το εβραϊκό Πάσχα, που ήταν το πέρασμα και η διάβαση της Ερυθράς θαλάσσης, αλλά γιορτάζω για το δικό μου πέρασμα, την δική μου διάβαση…

Αδελφοί μου,

Ας δοξάσουμε και ας ευχαριστήσουμε τον Ιησού Χριστό που έγινε ένας νέος Μωυσής για την ανθρωπότητα και με την δική Του Ανάσταση νίκησε τον θάνατο και την σκλαβιά του Άδη, σώζοντας και ελευθερώνοντας όσους Τον ακολουθούν από τον χώρο της σκιάς και του θανάτου.

Σήμερα ας γιορτάσουμε εν ύμνοις και ψαλμοίς και ωδές πνευματικές και το δικό μας Πάσχα, την δική μας ανάσταση και διάβαση. Διότι ο Χριστός ο οποίος πρώτος Ανέστη εκ των νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, χαρίζει σε όλους εμάς τους πνευματικά και σωματικά νεκρούς την αιώνια ζωή και το μέγα έλεος. Αμήν. Ο Χριστός Ανέστη!”

 

Οι συντελεστές του aparaskevi-images.gr εύχονται το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

“ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ”