Σκουπίδια, γυαλιά, ναρκωτικά, εγκατάλειψη … αυτά είδαν οι μαθητές στον «Ιόλα»!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σκουπίδια, γυαλιά, ναρκωτικά, εγκατάλειψη … αυτά είδαν τα παιδιά στον «Ιόλα»!

Αυτά είδαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου της Αγίας Παρασκευής που επισκέφτηκαν το κτήμα Ιόλα, αυτά είπαν και στο βίντεο που έχει βγει στη δημοσιότητα.

Αυτά ακούσαμε να αναφέρονται και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, αφού εξέφρασε τη χαρά του που ο χώρος είναι προσβάσιμος στα σχολεία της πόλης μετά την απόφαση της δημοτικής Αρχής, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν γνώστης της κατάστασης αυτής. Προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση αναφέροντας την περιποίηση του πρασίνου του κτήματος στην οποία προέβη ο Δήμος και υποσχέθηκε πως όλα αυτά θα καθαριστούν.

Επιπολαιότητα; Ανευθυνότητα;

Μπορεί εμείς οι μεγάλοι κάποιες φορές να παρουσιάζουμε τις καταστάσεις κατά το δοκούν, τα παιδιά όμως λένε την αλήθεια και μάλιστα αυθόρμητα, χωρίς σκοπιμότητες και υπεκφυγές.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου εξέθεσαν άθελά τους την δημοτική Αρχή όταν τους ζητήθηκε να περιγράψουν με 3 λέξεις τον χώρο που επισκέφτηκαν. Η λέξη που κυριάρχησε ήταν «σκουπίδια» και ακολούθησαν οι λέξεις «γκράφιτι» και «εγκατάλειψη» με το αποκορύφωμα να είναι το άκουσμα των λέξεων «γυαλιά» και «ναρκωτικά» από το στόμα μικρών παιδιών!!! Βλέπετε η δημοτική Αρχή αμέλησε να φροντίσει για την ασφάλεια των μαθητών, επέτρεψε στους μαθητές να αντικρίσουν «γυαλιά και ναρκωτικά» σε μια εκπαιδευτική εκδρομή σε χώρο ιδιοκτησίας της, χωρίς να αναλογιστεί τις όποιες συνέπειες. Τόση ήταν η επιθυμία της να δείξει το νέο της απόκτημα που όλα τα υπόλοιπα ήταν … ψιλοπράγματα.

Άραγε μπορούν οι γονείς να την εμπιστευτούν ξανά;

Μπορεί το διδακτικό προσωπικό των σχολείων της πόλης μας να αναλάβει ξανά τέτοια ευθύνη;

Αυτό εννοεί ο κ. Σταθόπουλος όταν μιλάει για πολιτιστικό τοπόσημο;

Για μια ακόμα φορά η Διοίκηση Σταθόπουλου αδυνατεί να κινηθεί με στόχο και σχεδιασμό και προχωρά σε ευκαιριακές λύσεις πιστεύοντας ότι αυτό σημαίνει προσφορά προς τους δημότες. Αποδομεί μόνη της την εικόνα που παρουσίαζε για την αξιοποίηση του κτήματος και της βίλας Ιόλα πριν την αγορά. Καταστρέφει μόνη της το όνειρο ακόμα και εκείνων που ήταν υπέρμαχοι αυτής της αγοράς, που όμως είχαν φανταστεί πολύ διαφορετική την επόμενη μέρα.

Επιπολαιότητα; Ανευθυνότητα;

Η απάντηση δική σας.

(Οι φωτογραφίες και το βίντεο δημοσιεύτηκαν στο blog Ο δημόσιος χώρος και ΕΔΩ στις 25/4/2018).