Βασίλης Ζορμπάς: Φτάνει πια με τις διώξεις

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 26 Απριλίου 2018, ο πρόεδρός του κ. Γεράσιμος Βλάχος δήλωσε ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της ενημερωτικής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «Agia Paraskevi Guide», για δημοσίευμά της που του άσκησε συνήθη πολιτική κριτική.

Κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μας θητείας, αλλά και στη συνέχεια, πολλές φορές μας ασκήθηκε κριτική, από διάφορα Μέσα,  και μάλιστα πολύ αυστηρή. Η δική μας θέση ήταν να απαντάμε με ανακοινώσεις (ίσως μάλιστα και σε υψηλούς τόνους) και όχι με ποινικές διώξεις ή αγωγές. Πάγια θέση μας είναι ότι η κριτική από τον Τύπο και τους πολίτες είναι ευπρόσδεκτη, εφόσον είναι καλόπιστη και δεν είναι δόλια συκοφαντική ή δυσφημιστική της τιμής και της υπόληψης προσώπων.

Η σημερινή δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου ακολουθεί την τακτική του εκφοβισμού μέσω δικαστικών διώξεων. Υπενθυμίζουμε την παρόμοια τακτική που ακολούθησε και κατά της άλλης τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας «Agia Paraskevi images», προσπαθώντας να την φιμώσει.

Καλούμε τον κ. Γεράσιμο Βλάχο να μην πραγματοποιήσει την απειλή που εκτόξευσε. Είναι γνωστός ο αυταρχισμός και η αλαζονεία του ίδιου και της παράταξής του, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με  απειλές δεν κάμπτεται η ελευθερία του Τύπου.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής