Το «εξαιρετικό μαγαζί» του ΠΑΟΔΑΠ μπαρούτιασε τις ερωτήσεις και 2 θέματα της ημερησίας διάταξης του Δ.Σ.(VD)

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΟΔΑΠ ξεσηκώνουν την Αντιπολίτευση

Γράφει η Λένα Μαρκή

Για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΔΑΠ έγινε θέμα οξύτατης τριβής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31/5/2018. Αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τους κυρίους Γκιζιώτη και Γιαννακόπουλο από την αντιπολίτευση και τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παπαμιχαήλ. Η ένταση ξεκίνησε με την ερώτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Ζορμπά, την οποία επανέλαβε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κρητικίδης, σχετικά με το πόσες ομάδες εργαζομένων στα Εργαστήρια Τέχνης, στο Ωδείο και πόσοι γυμναστές που κάνουν μαθήματα στα παιδιά των σχολείων αυτή τη στιγμή είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Για να εντάξει στη συνέχεια ο επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και τους εργαζόμενους στη Φιλαρμονική, αναφέροντας παράπονα που του έγιναν από δύο μέλη της κατά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ ότι «τους μιλάει προκλητικά και τους κοροϊδεύει». Ο κ. Γιαννακόπουλος κατήγγειλε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (αναφέροντας μάλιστα το όνομα του Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κανιώρη) προσπαθούν, αλλά ο πρόεδρος αντιστέκεται στο να πληρώσει αυτούς τους ανθρώπους. Η προκλητικότητα η αδιαφορία και η υπεροψία κάποτε πρέπει να καταγγελθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ο κ. Γιαννακόπουλος. Ζήτησε δε να καταγραφούν στα πρακτικά τα λόγια ακριβώς όπως του τα είπανε οι υπάλληλοι.

Σε απάντησή τους ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ανυπόγραφο ένταλμα στον Οργανισμό και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Πως ο κ. Ζορμπάς προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις.

Έντονη υπήρξε τότε η αντίδραση εκτός μικροφώνου των κ.κ. Γιαννακόπουλου και Κρητικίδη  που τόνισαν ότι δεν ρώτησαν αν υπογράφηκαν τα εντάλματα, αλλά αν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Ο κ. Παπαμιχαήλ επανέλαβε ότι τα εντάλματα έχουν προωθηθεί προς την αρμόδια ταμειακή υπηρεσία του Δήμου προς πληρωμή. Το μόνο που εκκρεμεί είναι η άρνηση της Επιτρόπου να θεωρήσει το 1ο ένταλμα πληρωμής 2 συμβασιούχων της Χορωδίας που πληρώνονται μέσω ενδιάμεσου φορέα. Και ενημέρωσε πως η Φιλαρμονική από το 2014 έχει διπλασιάσει το ύψος της δαπάνης της.

Όμως το θέμα δεν έμελλε να τελειώσει τόσο εύκολα. Γιατί τόσο στο πρώτο θέμα Η.Δ. για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, όσο και στο δεύτερο για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ, συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση) ενημέρωσε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους απλήρωτους εργαζομένους και πως ο Γενικός Γραμματέας τον είχε ενημερώσει πως αυτό θα τεθεί στο Δ.Σ. με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, κάτι που όπως διαπιστώθηκε δεν έγινε. Θα έπρεπε δε ο ίδιος ο Δήμαρχος να αναλάβει την ευθύνη και να το εντάξει αμέσως την ώρα συζήτησης του θέματος.

«Δεν είναι δυνατόν, είπε ο κ. Γκιζιώτης, να μην ξέρετε τι γίνεται στον ΠΑΟΔΑΠ με τους εργαζόμενους. Εγώ ντρέπομαι να τα ακούω πια». Και αναφέρθηκε στα χρωστούμενα του 2011, τα προπέρσινα, τις συμβάσεις της φιλαρμονικής που δεν έχουν υπογραφεί ακόμα, για τις απειλές που έχει δεχτεί η φιλαρμονική από διάφορους. «Είναι ντροπής πράγματα να δέχονται απειλές άνθρωποι που δουλεύουν τσάμπα για να πηγαίνετε να κόβετε κορδέλες και να χορεύετε εσείς και είναι απλήρωτοι», συνέχισε. Ακολούθως κατήγγειλε πως ο Διευθυντής του ΠΑΟΔΑΠ κ. Κανιώρης, είπε δημοσίως φωναχτά και μπροστά σε όλους πως δεν έχει υπογραφεί κανένα ένταλμα, «του τα έχουμε δώσει και δεν τα υπογράφει» (σ.σ. ο πρόεδρος). Αναρωτήθηκε λοιπόν ο κ. Γκιζιώτης ποιος λέει ψέματα από τους δύο; «Τώρα πες τον Κανιώρη ψεύτη, μπορείς; Δεν μπορείς», απευθύνθηκε στον κ. Παπαμιχαήλ.

Εκείνος επανέλαβε τα προηγούμενα για την πληρωμή της φιλαρμονικής, μίλησε για αγορά οργάνων και στολών και τόνισε πως «ο Οργανισμός και εγώ προσωπικά ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Να πείτε σε αυτούς που σας παραπλανούν ότι, πλην μιας ανάθεσης, δεν υπάρχει κανένα ένταλμα ανυπόγραφο», μια δήλωση που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ήταν ατυχής και εξέθεσε τον κ. Παπαμιχαήλ.

Η δήλωση αυτή και ο χαρακτηρισμός από τον Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο του ΠΑΟΔΑΠ ως «εξαιρετικό μαγαζί» πυροδότησαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφού ακούσαμε τον κ. Γκιζιώτη να λέει:  “«εξαιρετικό το μαγαζί» είπε ο Δήμαρχος, αλλά έχει το μισό κόσμο απ’ ότι είχε πριν από 2-3 χρόνια. Ο σύμβουλος που δεν απειλεί (σ.σ. πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ) μήπως έχει εμπλακεί σε μηνύσεις κατά συναδέλφων στο Δ.Σ.; Μήπως έχει εκτελέσει δίκη εκεί που είπε ότι δεν θα εκτελέσω δίκη και είναι και νομικός και την εκτέλεσε κρυφίως; Μήπως γνωρίζετε την επιστολή που στείλαν εργαζόμενοι σε βάρος σας; Μήπως στις 3 τα μεσάνυχτα πριν από κάνα δυο χρόνια απειλήσατε την σελίδα του images μέσω της αστυνομίας για να κατεβάσει ανακοίνωση που αφορούσε την απληρωσιά πάλι των εργαζόμενων οι οποίοι δικαιώθηκαν στο δικαστήριο μετά; Παράξενο ε; Αυτό είναι το ήθος σας”.

Παρόλα όσα καταγγέλθηκαν ο κ. Σταθόπουλος πρόσφερε πλήρη στήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εκεί, όπως είπε.

Ο κ. Γιαννακόπουλος όμως είχε αντίθετη άποψη επισημαίνοντας προς το Δήμαρχο ότι, ως Διοίκηση του Δήμου έχουν χαλάσει την εικόνα τους στον πολιτισμό, έχουν χαλάσει τη σχέση τους με τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους, πως δεν έχουν καταλάβει ότι ο βασικός λόγος που έχασαν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. ήταν ο συγκεκριμένος πρόεδρος και πως  θα χάσουν το Δήμο από τον συγκεκριμένο πρόεδρο. Τόνισε ότι σε κανέναν άλλο δεν έχει δώσει συγχαρητήρια ο Δήμαρχος εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, ότι χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό μαγαζί» τον ΠΑΟΔΑΠ, εξαιρετικό που έχει τους λιγότερους αθλούμενους, τους λιγότερους μαθητές στο ωδείο, τους λιγότερους στα Εργαστήρια Τέχνης. Αναρωτήθηκε αν αυτή είναι η εικόνα της δημοτικής Αρχής για τον πολιτισμό και τη σχέση της με την κοινωνία. Προσπαθούν, είπε, να βγάλουν επιτυχημένο τον πρόεδρο γιατί δεσμευτήκαν προεκλογικά ότι θα τον κρατήσουν 5 χρόνια και θα έχει μισθό. «Μιλάει αφ’ υψηλού και υποτιμητικά, εδώ μιλάει υποτιμητικά σε μας δε θα μιλάει στους εργαζόμενους που ντρέπονται; Δεν θα μιλάει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Είμαι 25 χρόνια δεν υπήρξαν ποτέ τόσες πολλές αποχωρήσεις από ένα Νομικό πρόσωπο. Γιατί επειδή γίνεται εξαιρετική δουλειά; Δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε μια βόμβα ωρολογιακή μέσα στη δημοτική σας ομάδα;» ρώτησε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Ρώτησε τέλος αν είναι Δημοκρατία το ότι ο κ. Παπαμιχαήλ έχει ποινικοποιήσει τα πάντα, ότι ενώ δήλωσε ότι δεν θα εκτελέσει δίκη στη μεταξύ τους διαμάχη, την εκτέλεσε, ότι μέσα στα μεσάνυχτα πηγαίνει στην αστυνομία και απειλεί site  για να κατεβάσει άρθρο.

«Είναι δέσμευση και φαλκίδευση του Δημάρχου του ίδιου», είπε κλείνοντας.

Όλα αυτά και με λεπτομέρειες τα παρακολουθήσαμε στη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δ.Σ. Παρατηρούμε ότι οι αντιδράσεις για τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό και τον τρόπο που αυτός διοικείται έχουν ενταθεί και έχει αυξηθεί η συχνότητά τους. Οι υπάλληλοι στέλνουν επιστολή προς το Δήμαρχο και μην βρίσκοντας ανταπόκριση απευθύνονται στην αντιπολίτευση, η οποία με τη σειρά της τα εισάγει στο δημοτικό συμβούλιο. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί όμως η στάση της δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου. Όποιες δεσμεύσεις κι αν έχει λάβει προεκλογικά δεν κάνει καμία κίνηση να μετριάσει τα φαινόμενα αντιδράσεων, καταγγελιών και παραπόνων. Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στον Οργανισμό, υπάρχει ένα κύμα αντιδράσεων από μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους, από υπαλλήλους που λαμβάνουν κανονικά τη μισθοδοσία τους και συμβασιούχους που περιμένουν να πληρωθούν, ένα κύμα που αρχίζει να μετατρέπεται σε τσουνάμι.

Αλήθεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν έχουν θέση; Ή μήπως δεν τους νοιάζει εφόσον γύρω από τη δική τους καρέκλα όλα βαίνουν καλώς; Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι το τσουνάμι θα πνίξει ολόκληρη την παράταξη.

Ο δε Δήμαρχος στον κόσμο του. Επιτρέπεται να λέει στους δημοτικούς συμβούλους καλά δεν μπορείτε να κρατηθείτε; έχουμε θέμα ΠΑΟΔΑΠ μετά θα τα πείτε εκεί!!!!!!!!

Εκείνο που δεν κατάλαβα πάλι είναι πως, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Σταθόπουλου, ο Δήμος έχει πλεονασματικό ταμείο, αλλά κάνουν αναμόρφωση και κόβουν κωδικούς για να βγουν οι επιχορηγήσεις που έχουν ανάγκη οι σύλλογοι πριν το Σεπτέμβρη και γι’ αυτό ο Δήμαρχος θεωρεί αναγκαία την αναμόρφωση!!!!!!

Αφού λεφτά υπάρχουν γιατί δεν τους τα δίνει κατευθείαν;

Τελικά και ο γιαλός είναι στραβός και στραβά αρμενίζουμε και κανέναν από τη συμπολίτευση δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα πνιγεί.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση προς τον κ. Δήμαρχο. Καμιά φορά εκεί που κανείς τα δίνει όλα, από εκεί παίρνει και τη μεγαλύτερη πίκρα.


.

.