Το διαβάσαμε κι αυτό: η οδός Αγίου Γεωργίου είναι ιδιωτική (;)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ποιος είπε ότι παρακολουθώντας τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν βγάζεις λαβράκια; Αντιθέτως εκεί μαθαίνεις τα πιο συνταρακτικά νέα.

Κάτω λοιπόν από ανάρτηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τις καθολικές ασφαλτοστρώσεις που γίνονται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, δύο κάτοικοι της οδού Αγίου Γεωργίου ρώτησαν το Δήμαρχο πόσο δύσκολο είναι να ασφαλτοστρωθεί και το δρομάκι της οδού που είναι σε άσχημη κατάσταση.

Η απάντηση ήταν αυτή που μας έβαλε σε σκέψεις. Ο “Δήμος Αγίας Παρασκευής” λοιπόν απάντησε πως το δρομάκι αυτό είναι ιδιωτικό! Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποιος απάντησε πίσω από το όνομα “Δήμος Αγίας Παρασκευής”, ίσως ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, ίσως ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, ίσως κάποιος τρίτος που τυγχάνει να έχει τους κωδικούς πρόσβασης. Όποιος και να είναι φαίνεται ότι έχει το δικαίωμα και τις γνώσεις (;) να απαντά σε κάθε ερώτημα.

Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας. Αφού η οδός είναι ιδιωτική

  1. Με ποιο δικαίωμα ο Δήμος μπαίνει και κλείνει τις λακούβες; Και γιατί με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να ρίξει άσφαλτο σε όλο το μήκος;
  2. Οι κάτοικοι των εκεί οικιών το γνωρίζουν ότι έχουν ιδιωτικό δρόμο; Αν ναι γιατί επιτρέπουν την πρόσβαση στον οποιονδήποτε; Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια που στο τέρμα της οδού λειτουργούσε ο δημοτικός παιδικός σταθμός (πρώην ΙΒΣΑ) όλοι οι γονείς με τα οχήματά μας μπαίναμε ανενόχλητοι και μάλιστα σταθμεύαμε χωρίς να μας ενοχλήσει κανείς.
  3. Μέχρι ποιο σημείο είναι ιδιωτική η οδός και γιατί ο Δήμος δεν ασφαλτοστρώνει τουλάχιστον το υπόλοιπο τμήμα; Προφανώς το κόστος για λίγα μέτρα θα είναι μηδαμινό μπροστά στην συνολική εργολαβία.
  4. Αλήθεια υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθούν όσοι εισέρχονται στο αδιέξοδο αυτό δρομάκι για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας;

Να επαναλάβω κι εγώ τις ερωτήσεις του κατοίκου και θα παρακαλέσω τον κ. Σταθόπουλο να διευκρινίσει το ζήτημα άμεσα.

  • Η πρώτη άσφαλτος στρώθηκε από ιδιώτη;
  • Τα έργα για το φυσικό αέριο τα έκανε ιδιώτης;
  • Τα απορριμματοφόρα που μπαίνουν για τους κάδους μπαίνουν σε ιδιωτικό δρόμο;

Ε, αξιότιμε κε Δήμαρχε;