Ανδρέας Γκιζιώτης : Απαράδεκτα τα σχολεία μας σε μεγάλο βαθμό και κανείς δεν κινείται

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε για την επόμενη σχολική χρονιά την απομάκρυνση από τον φυσικό – κοινωνικό χώρο τους, μαθητών της Α τάξης Δημοτικού. Από το 3ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής, 7 μαθητές  ”μεταφέρονται ” σε σχολείο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (2ο – 5ο),  8 μαθητές από το 7ο Δημοτικό στο 9ο υποχρεώνοντας εκτός από την απόσταση που έχουν να διανύσουν κάθε μέρα, να διασχίζουν και την οδό Παναγούλη και 3 μαθητές από το 2ο στο 1ο.

Η κατάσταση στα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας είναι σε μεγάλο βαθμό απαράδεκτη. Σε πολλά σχολεία αίθουσες ακατάλληλες έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια έχουν καταργηθεί, χώροι εκδηλώσεων έχουν περιοριστεί.

Επιπλέον εφαρμόζεται η απαράδεκτη υπουργική κατεύθυνση των 25 μαθητών ανά τμήμα όπου στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν και μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες.

Γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν από την κυβέρνηση, Δημόσια δωρεάν Παιδεία, σύγχρονες και επαρκείς υποδομές εκπαίδευσης, ουσιαστική στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες με παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών,15 μαθητές για νήπια, 1η και 2η Δημοτικού, 20 για τις άλλες τάξεις και όχι κούφια λόγια για ”επιστροφή στην κανονικότητα”.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει θέση και να διεκδικήσει, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη για τις απαραίτητες εκπαιδευτικές υποδομές.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ανδρέας Γκιζιώτης Δημοτικός Σύμβουλος

αντιπρόεδρος της Α – Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας, εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.