Την ιερά μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πανηγύρισε απόψε η πόλη μας

Την ιερά μνήμη του Αγίου και Μεγαλομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού πανηγύρισε απόψε ο ομώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στο πολιτιστικό πάρκο “Στ. Κώτσης”, εν όψει της αυριανής εορτής του Αγίου.

Προηγήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου που υπήρξε φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου, στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς.

Σημαντική και ενθαρρυντική υπήρξε η παρουσία πλήθος ευλαβών πιστών παρά τις όποιες επικρατούσες συνθήκες και τις όποιες προσπάθειες να τον απομακρύνουν από τη Ορθόδοξη θρησκεία και από την πίστη του στα ιερά και όσια.

Τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερέας του ναού π. Αθανάσιος Λαγουρός και στην αυριανή πρωινή λειτουργία θα χοροστατήσει ο συμπολίτης μας Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος Γ΄.

Στην αποψινή πανήγυρη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου “Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός” Αντώνης Μαυράκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γεώργιος Οικονόμου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μίνα Μουχτούρη, Γεώργιος Παναγόπουλος και Σπύρος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” Παναγιώτης Βαβουγυιός,  η πρόεδρος των σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης Νικολέτα Μπελεχρή και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΙΣΔΑΠ Φανή Παναγιωτοπούλου.