Των φρονίμων τα παιδιά…

Η δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, κατάφερε για μια ακόμη φορά να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Ο λόγος, για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς.

Ο δήμαρχος, επί 4 χρόνια που έχει την ευθύνη, παρέμεινε τραγικά αδρανής, ενώ γνώριζε. Γνώριζε από χρόνια την πρόβλεψη του Νόμου που συνδέει το εμβαδόν των Παιδικών Σταθμών με τον αριθμό των παιδιών που επιτρέπεται να φιλοξενούν. Και φθάσαμε στο «και πέντε» για  να διαπιστώσει ότι πάνω από εκατόν είκοσι παιδιά δεν θα φιλοξενούνταν φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Και ενώ επί 4 χρόνια δεν απασχολήθηκε με το θέμα, δείχνοντας αδράνεια, αδιαφορία και προχειρότητα, ξαφνικά υποκρινόμενος δήθεν «ευαισθησία», εισηγείται θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λύση κατά παράβαση του Νόμου. Στην πραγματικότητα, επιδεικνύει πολιτική «δειλία» (όπως έχει κάνει πολλές φορές) , προσπαθώντας να μετακυλήσει την δική του ευθύνη σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Τι θα μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος, που γνώριζε από χρόνια τι θα επακολουθούσε, δείχνοντας προβλεπτικότητα και ενδιαφέρον;

α. Να προχωρήσει την κατασκευή ακόμη ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού. Την μελέτη μαζί με την έγκριση δόμησης του τα παραδώσαμε έτοιμα το 2014, για το Οικοδομικό Τετράγωνο 328 (οδός Αγίου Βασιλείου) ιδιοκτησίας του Δήμου. Να σημειώσουμε, ότι ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Πευκάκια (οδός Αισώπου), η μοναδική κατασκευή ιδιόκτητου κτηρίου στο Δήμο μετά από 20 περίπου χρόνια, σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε 3 μόνο χρόνια, επί της δικής μας δημαρχιακής θητείας.  Να τονίσουμε, ότι ο κ. Σταθόπουλος είχε αρνηθεί να ψηφίσει την μελέτη και την κατασκευή και για τους  δυο (Αισώπου και Αγίου Βασιλείου).

β. Να προέβαινε σε ενέργειες από πολύ νωρίτερα, για να βρει κατάλληλα κτήρια στην πόλη για ενοικίαση.

γ. Αφού δεν έκανε τίποτε από τα παραπάνω, να ζητήσει (στην ανάγκη να πιέσει) την φιλική του κυβέρνηση, να δώσει παράταση στην εφαρμογή του Νόμου για το Δήμο μας, όπως έκαναν άλλοι δήμαρχοι.

Η δημοτική Αρχή όμως, αντί σ΄αυτό το σοβαρό κοινωνικό θέμα να δείξει αίσθημα ευθύνης, προτίμησε να σπαταλήσει τα δημοτικά χρήματα στην διαβόητη πλέον αγορά της βίλλας ΙΟΛΑ, στην επιχορήγηση της κρατικής ΕΡΤ, σε δήθεν μελέτες σε «ημετέρους» για  ανύπαρκτα θέματα που κλείσθηκαν στα «συρτάρια» του δημάρχου κ.α.   Ήταν τα μόνα για τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον.

Βασίλης Ζορμπάς

Ιατρός Πνευμονολόγος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής