Οι Έφεδροι Αξιωματικοί τίμησαν τον Προστάτη τους παρουσία του ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών και Ανατολικής Αττικής,  διοργανώθηκε  με επιτυχία το πρωί του Σαββάτου, της 15 Σεπτεμβρίου 2018, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία προς τιμήν της Ιεράς μνήμης του προστάτη Αγίου των απανταχού Εφέδρων Αξιωματικών, του μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα του Γότθου.
Ο Άγιος Νικήτας είχε υπηρετήσει και ο ίδιος ως Εφεδρος Αξιωματικός στα Auxilia της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα μέσα του 4ου αιώνος μ.Χ., στην περιοχή της σημερινής Ρουμανίας, νοτίως του Ίστρου (σημ. Δούναβη σήμερα) ποταμού και θανατώθηκε μαρτυρικά, από Γότθους ομοεθνείς του, για την πίστη του στον Χριστό.
Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος . Η συμμετοχή ήταν άνευ προηγουμένου με πλήθος Εφέδρων Αξιωματικών και των οικογενειών τους να δίνουν το παρόν.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης σύσσωμα τα προεδρεία του Σ.Ε.Α.Ν  Αθηνών και Ανατολικής Αττικής,  ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Βοιωτίας Κος Φραγκούλης , αντιπροσωπεία του ΣΕΑΝ  Πειραιώς, καθώς και της Α.Π.Ο.Ε.Α με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.Φίλιππο Κωσταρά, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά το αρραγές πνεύμα συνεργασίας που ενώνει όλους του Εφέδρους Αξιωματικούς. Στην τελετή επίσης παρέστησαν αντιπρόσωποι και από τα τρία Γενικά Επιτελεία και ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Επιστρατεύσεως κ.Παπαλιούρας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει σε όλο το προσωπικό του Υπουργείου, το οποίο μας υποδέχθηκε και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της εορτής. Τέλος, αποτέλεσε μοναδική τιμή για όλους τους Εφέδρους Αξιωματικούς, το ότι την τελετή κόσμησε με την παρουσία του, ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Αντιστράτηγος, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος λειτούργησε ταυτόχρονα και ως αντιπρόσωπος του Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α.. Με το πέρας της τελετής, ο κ. Στεφανής συνομίλησε με τους Εφέδρους Αξιωματικούς και άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους. Μετά τα καθιερωμένα κεράσματα, τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και τις αναμνηστικές φωτογραφίες, δόθηκε η υπόσχεση για επανάληψη της τελετής και του χρόνου, με ακόμα μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.
Η Εφεδρεία είναι ισχυρή. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί δηλώνουμε πάντα το παρόν!
Για τον ΣΕΑΝ Αθηνών ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταματελόπουλος
Για τον ΣΕΑΝ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ο Πρόεδρος Θεόδωρος Μπριάνης