Ακόμα και σχολεία του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο! Τι γίνεται με την Αγία Παρασκευή

φωτογραφία dimosbyrona.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

«Λέγαμε για πλάκα πριν λίγο καιρό ότι αυτοί θα «ξεπουλήσουν» και την Ακρόπολη….

Τελικά όμως το αστείο αυτό είναι πολύ πιθανό!!!

Και τα σχολεία του Βύρωνα βρε αθεόφοβοι;;;Τα σχολεία;;;

Τι άλλο θα ζήσει η γενιά μας από τους «αγαπητούς εταίρους» μας και δανειστές μας!!!»

Έγραφε στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 στην προσωπική του σελίδα σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα, κ. Παναγιώτης Κονσούλας, αναφερόμενος στην ενημέρωση που έγινε την προηγούμενη ημέρα στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα από την δημοτική σύμβουλο κ. Βάσια Σάρολα για την μεταβίβαση στο Υπερταμείο ιδιοκτησιών του Δήμου, στα οποία συγκαταλέγονται ακόμα και σχολεία.

Όμως αναβρασμός επικρατεί σε πολλούς Δήμους της χώρας όπου αναζητείται να βρεθεί ποια και πόσα κτίρια μεταβίβασαν (αν μεταβίβασαν) οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Β΄ 2317 / 19-6-2018  του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο επικυρώθηκε με ΦΕΚ του Υπουργείου Οικονομικών την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με το οποίο 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. μεταβιβάζονται στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», θυγατρική εταιρεία του Υπερταμείου.

ΦΕΚ Β΄ 2317, 19-6-2018 ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ 10.119 ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η απίστευτη επιδρομή εν μέσω καλοκαιριού αφορά ακίνητα σε 48 νομούς όλης της χώρας.

Στην επέκταση της δανειακής σύμβασης με τους Ευρωπαίους πιστωτές, την οποία ψήφισε τον Ιούνιο η Βουλή, μαζί με τα προαπαιτούμενα (άρθρο 109 στο νομοσχέδιο) ορίζεται ότι το Υπερταμείο «δεσμεύεται στον ESM ότι κάθε φορά που το δικαιούχο κράτος-μέλος δεν καταβάλλει ποσό οφειλόμενο βάσει ή με βάση τη Σύμβαση, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας μετά από αίτημα θα φέρει την ευθύνη καταβολής αυτού του ποσού σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης, εφόσον τα συνολικά καταβλητέα ποσά δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 25 δισ. ευρώ». Που σημαίνει ότι τα ακίνητα αποτελούν περιουσία του Υπερταμείου για να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων για τα υπόλοιπα 99 χρόνια, μετά και τη λήξη του τρίτου μνημονίου!!!

Αναζητώντας πληροφορίες διαπιστώσαμε ότι 6.000 από τα ακίνητα βρίσκονται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε έγκυρες πληροφορίες ότι και ακίνητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο και αναφέρονται στην λίστα, η οποία σημειωτέον τα αναγράφει μόνο με τον ΚΑΕΚ* για να αποφευχθούν αναταραχές στους Δήμους, γεγονός που μάλλον δεν πέτυχαν, αφού σιγά σιγά δημοσιοποιούνται συγκεκριμένα κτίρια και ξεκινούν έντονες αντιδράσεις, όπως για παράδειγμα στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης το Δημαρχείο, το ανοιχτό θεατράκι στον Υμηττό και τους αθλητικούς χώρους 27382,31 τ.μ., αλλά και ένα μεγάλο ακίνητο που μίσθωνε ο Δήμος σε αλυσίδα Super Market με 40.000€ μηνιαίως ως έσοδο του Δήμου, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Παιδικός Σταθμός, το ιστορικό σπίτι του Σοφιανόπουλου και το μεγαλύτερο μέρος από το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, κ.α.

Καλούμε το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννη Σταθόπουλο, να ενημερώσει τους πολίτες υπεύθυνα αν και πόσα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου έχουν μεταβιβασθεί στο Υπερταμείο και αν πριν υπήρξε διαβούλευση για την επιλογή αυτή.

Σε περίπτωση σιωπής του κ. Δημάρχου θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να ενημερώσουμε εμείς τους συνδημότες μας.

 

Όσον αφορά το Δήμο Βύρωνα η ανακοίνωση των δύο δημοτικών συμβούλων αναφέρει τα εξής:

Ακίνητα (εντός του Δήμου μας), που μεταβιβάστηκαν στο «Υπερταμείο». Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, μεταξύ των ακινήτων αυτών, συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω:

  1. Η Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.)
  2. Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.)
  3. Το Στρατόπεδο Σακέτα (123.129,23 τ.μ)
  4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου)
  5. Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (οδός Αλατσάτων)
  6. Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών)
  7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης (3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία)
  8. Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ)
  9. Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «ΤΑ ΑΣΤΡΑ» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων.
  10. Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!)
  11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα
  12. Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα.
  13. Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (δίπλα στον Καρέα), εντός της οποίας υπάρχει παλιό λατομείο και η σημερινή δημοτική αρχή εισηγήθηκε στο παρελθόν την εγκατάσταση εκεί «Πράσινου Σημείου» μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Σκοπός της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο του «Υπερταμείου», είναι η διαχείριση και εκμετάλλευση τους (μέσω μίσθωσης, πώλησης κλπ). Όλα δε τα πιθανά έσοδα που θα υπάρξουν από την εκμετάλλευση αυτή, θα κατατίθενται απευθείας για την αποπληρωμή του άδικου και επαχθούς δημοσιονομικού χρέους της Χώρας προς τους δανειστές!!!

*ΚΑΕΚ= ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου κάθε ακινήτου ή γεωτεμαχίου.