Γιώργος Οικονόμου – Επίσκεψη στο νέο κολυμβητήριο της Λυκόβρυσης. Στην Αγία Παρασκευή πότε;

Μετά από συνεννόηση με τον φίλο Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, επισκεφθήκαμε με μηχανικούς και στελέχη της παράταξης “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” το νέο, έτοιμο προς λειτουργία, κολυμβητήριο της Λυκόβρυσης. Σημαντικό και ποιοτικό έργο βιοκλιματικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει κολυμβητήριο με κολυμβητικές δεξαμενές (διαστάσεων 13,00*25,00μ βάθους 2,00μ και 7,50*12,00μ βάθους 0,75μ) και κερκίδα θεατών 211 θέσεων, εκ των οποίων οι 8 ΑΜΕΑ, αποδυτήρια (χωριστά αποδυτήρια παιδιών, ανδρών και γυναικών, αποδυτήρια ΑΜΕΑ) και WC, καθώς και δύο ελεγχόμενους διαδρόμους, εκ των οποίων ο ένας εξασφαλίζει την πρόσβαση στα αποδυτήρια των ΑΜΕΑ. Επίσης, διαθέτει υπόγειους χώρους υπερσύγχρονων Η/Μ εγκαταστάσεων με λεβητοστάσιο, υδροστάσιο, ανελκυστήρες, δεξαμενές και δίκτυο πυρόσβεσης, δεξαμενή εξισορρόπησης και γραφεία συντηρητών και ελέγχου.

Επιπλέον, ξεχωριστό κτίριο καταστημάτων και αναψυκτηρίου, υπόγειο garage (30 αυτοκινήτων), υπαίθριο θέατρο με 6 κερκίδες σχεδιασμένες να φιλοξενήσουν με άνεση 130 καθήμενα άτομα και χώρους πρασίνου και αναψυχής. Ακόμη, γραφεία και ιατρείο, χώρους υποδοχής, αναμονής και γραμματείας, καθώς και συστοιχία 115 m² ηλιακών συλλεκτών, μη ορατών ως οπτική όχληση που καλύπτουν με επάρκεια τις ανάγκες των αποδυτηρίων –WC των κτιρίων σε ζεστό νερό. Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης που σε μικρό χρονικό διάστημα μεταμόρφωσε ένα οικοδομικό τετράγωνο και παρέδωσε στη νεολαία και τους δημότες σημαντικές υποδομές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Όταν όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Αττικής με μεθοδικότητα, επιμονή και χρηστή διοίκηση, εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις και ποιοτικές υποδομές για τους δημότες τους, εμείς στην Αγία Παρασκευή παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια μια παράσταση κακοδιοίκησης και ανεπάρκειας που δεν έχει προηγούμενο. Τριάντα χρόνια δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση για το κολυμβητήριο που στοίχειωσε, που αποτελεί τη ντροπή, το όνειδος της πόλης. Αφού φορτώσανε στους δημότες τη δαπάνη διαδοχικών μελετών βιωσιμότητας, προμελετών και τεχνικών λύσεων με διαφορετικό και αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, αφού παλινδρόμησαν μεταξύ απόλυτης απραξίας, διαδημοτικής συνεργασίας και αλλαγής θέσης, στο τέλος ανακάλυψαν ότι μπορεί να κατασκευασθεί το κολυμβητήριο! Μόνο που δεν εξασφάλισαν τις πιστώσεις ούτε καν της μελέτης, στέλνοντας τον λογαριασμό στις επόμενες διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου.

Έχουμε να δούμε έργο αθλητικών υποδομών από την εποχή του Λεονάρδου Χατζηανδρέου. Όπως έχει επισημανθεί και καταγγελθεί επανειλημμένως, η Αγία Παρασκευή δεν έχει στίβο, δεν έχει κολυμβητήριο, το κλειστό προπονητήριο αναβάλλεται συνεχώς για τον επόμενο χρόνο και το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια δεν βρίσκεται ούτε καν σε σχεδιασμό. Οι αθλητικές υποδομές στο πάρκο Σταύρος Κώτσης, παρά το ΦΕΚ που εξασφάλισε 1.000mπερίπου δόμησης, παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Χιλιάδες παιδιά της πόλης μας δεν μπορούν να αθληθούν και όσες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα καταφεύγουν σε γειτονικούς δήμους και σε υποδομές ιδιωτικών εκπαιδευτήριων. Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αλλά τα αθλητικά σωματεία δέχονται έναν ανεξήγητο πόλεμο από μια μερίδα αρμοδίων που ουσιαστικά υπονομεύει και αυτό ακόμη το ασφυκτικό, ανεπαρκές πρόγραμμα διάθεσης ωρών των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας στην αθλούμενη νεολαία της πόλης μας.

Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε όλους αυτούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν; Αυτούς που ευθύνονται για την έλλειψη βασικών υποδομών στη πόλη μας; Αυτούς που δεν μπόρεσαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ούτε ένα σοβαρό αθλητικό έργο; Αυτούς που δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν έργα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στα δημόσια κτίρια; Αυτούς που φορτώνουν με δάνεια τους δημότες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους στον τομέα της παιδείας και στην ανέγερση σχολείων; Αυτούς που αδιάφορα και προκλητικά δεν αξιοποιούν χρόνια τώρα την ακίνητη περιουσία του Δήμου, τις δωρεές και τα κληροδοτήματα;

Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή.

Γιώργος Οικονόμου
Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.
Επίτιμος Δντης Υποδομών
Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
Πρόεδρος Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ)
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»