Συνεχίζονται οι περιοδείες του συλλόγου Πευκακίων καταγράφοντας προβλήματα της περιοχής

Πάνω: Θερισσού & Φαιστού Κάτω: Αγαπήνωρος & Αγίου Βασιλείου

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:30  Τα μέλη του  Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής  <<Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ>>  υλοποιώντας πρόταση μέλους του Συλλόγου περπατάμε, γνωρίζουμε  κάθε γωνιά της γειτονιάς μας, μιλάμε, συζητάμε, αναδεικνύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και επικοινωνούμε με τους συντοπίτες μας, για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν όλους μας, κος Μπακογιάννης  Στέφανος Πρόεδρος, κος Παπουτσής Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος, κος Λαμπρινάκης Χρήστος Γραμματέας και η κα Σκοτίδα Αγγελική ως μέλος.

Περιοδεύσαμε στα Νότια Πευκάκια και συζητήσαμε με αρκετούς κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ξεκινώντας από την οδό Αγγελίωνος, καθημερινά οι κάτοικοι της οδού Αγγελίωνος κινδυνεύουν με αυτοκίνητα διερχόμενα με μεγάλη ταχύτητα, πολλάκις δε και σχολικά, ενδεικτικά Πλάτων κλπ,  προκειμένου να αποφύγουν το φανάρι επί της Οδού  Αλέκου Παναγούλη και Ακροπόλεως στρίβουν δεξιά και αμέσως αριστερά στην οδό Αγγελίωνος πάνε πάλι Αριστερά στην οδό Ακροπόλεως που έχει απαγορευτικό για να βγουν ξανά στην οδό Αλέκου Παναγούλη και εν συνεχεία Κλεισθένους. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη για τους κατοίκους είτε εισέρχονται η εξέρχονται από τις κατοικίες τους, και εν συνεχεία στην οδό Αγίου Βασιλείου Αριθμός 22-23 και σε όλο το μήκος του δρόμου οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κακοτεχνία στο Δίκτυο Αποχέτευσης που έχει ως αποτέλεσμα επιστροφές ακαθάρτων προς τα υπόγεια τους και οι κάτοικοι να καλούν την Ε.Υ.Δ.Α.Π. για να ξεβουλώνει το αποχετευτικό δίκτυο, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. ας λύσουν επιτέλους αυτό το πρόβλημα της οδού Αγίου Βασιλείου. Στον ίδιο δρόμο η Σκούπα έχει να περάσει αρκετούς μήνες και γωνία Αγίας Θέκλας και Αγίου Βασιλείου το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει αποθήκες και οι κάτοικοι ζητούν να ελεγχθούν οι άδειες λόγω της αμιγούς κατοικίας, κ. Δήμαρχε το καλοκαίρι φέτος μαζί περπατήσαμε την Αγίας Θέκλας και δώσατε εντολή στον Αντιδήμαρχο Κο Κονταξή να προχωρήσει στην διαμόρφωση του διαζώματος δεξιά όπως κατεβαίνουμε στο σημείο με τα πεύκα. Οι κάτοικοι περιμένουν υπομονετικά και ελπίζουν σύντομα να ομορφύνει η γειτονιά τους. Ανάμεσα στην οδό Σοφοκλή και Αγίου Βασιλείου είναι η οδός Φαιστού η οποία στην μέση είναι κλεισμένη από τοίχο με τούβλα και μπάζα. Υπάρχει κάποιος λόγος?

Συνεχίζοντας στην οδό Αχαΐας υπάρχει οικόπεδο με μικρό οίκημα εγκαταλειμμένο και πάρα πολλά δένδρα ακλάδευτα, το συγκεκριμένο οικόπεδο με το οίκημα θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία και αποτελεί εστία μόλυνσης και εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς, παράπλευρα με το οικόπεδο υπάρχει χωματόδρομος που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Από αριστερά: γέφυρα Μ. Μιχαηλίδη, Αγίας Θέκλας, πλατεία Πλουμπίδη & οδός Αχαΐας

Ακολούθως ανηφορήσαμε προς την πλατεία Πλουμπίδη, δυο Ι.Χ. εγκαταλειμμένα μέσα στο χώρο που προορίζεται για την κατασκευή της πλατείας, ουδεμία διαμόρφωση του χώρου, ούτε παγκάκια, ούτε καθαρισμός. Συνεχίζοντας περπατήσαμε την οδό Κορινθίας και Αργολίδος, συζητήσαμε με αρκετούς κατοίκους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την κεραία βάσης κινητής τηλεφωνίας της WIND που είναι τοποθετημένη στο κτήριο Αγίας Θέκλας και Κορινθίας, είναι μια κεραία μεγάλης εμβέλειας και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα καρδιοπάθειας όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι, ΟΚΤΩ κάτοικοι με βαλβιδοπάθειες και άλλοι τόσοι με καρκινογενέσεις σε μια γειτονιά, αποτελούν βάσιμα στοιχεία ότι η ηλετρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τέτοιου είδους κεραίες είναι πολύ επικίνδυνη. Ζητάμε να ελεγχθεί πότε λήγει η σύμβαση της  WIND με τον ιδιοκτήτη  του οικήματος που είναι τοποθετημένη η ανωτέρω κεραία, να  μην γίνει ανανέωση της Σύμβασης και να ελέγχει η νόμιμη λειτουργία της.

Ο Αρχαιολογικός χώρος κάτω από την γέφυρα Μ. Μιχαηλίδη είναι γεμάτος σκουπίδια και το δάπεδο στο πεζοδρόμιο κοντά στον ανελκυστήρα προς την Αγίας Θέκλας έχει πάθει καθίζηση χρειάζεται διόρθωση επειγόντως.

Συνεχίζοντας την περιοδεία μας περπατήσαμε την Θερίσσου και διαπιστώσαμε ότι οι σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων από Παναγούλη έως Αγίας Τριάδος δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο και να απαιτήσουν από τον εργολάβο την διόρθωση των κακοτεχνιών πιθανόν διαφορά ύψους.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τις περιοδείες και τις συζητήσεις με τους κατοίκους καταγράφοντας τα προβλήματα της Συνοικίας μας. Πιστεύουμε ότι επισκέψεις και ενημερώσεις σαν και αυτή θα δώσουν λύσεις γρήγορες στα χρονίζοντα προβλήματα των Πευκακίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ  ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗΣ