Το Pierce κορυφαίο σχολείο στην επιχειρηματικότητα, στην Ευρώπη!

Πηγή foto: pierce.gr

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος βραβεύτηκε σε μια ειδική εκδήλωση στη Βιέννη, μαζί με άλλα 16 σχολεία ευρωπαϊκών χωρών, από τον Οργανισμό Junior Achievement Europe, ως ένα από τα «Επιχειρηματικά Σχολεία της Χρονιάς 2018» στην Ευρώπη και κορυφαίο στην Ελλάδα! Οι επιχειρηματικές ιδέες του Pierce διακρίθηκαν μεταξύ 37.000 μαθητικών επιχειρήσεων και 400.000 μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στο βασικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης»! Στη βράβευση, το Σχολείο εκπροσώπησε ο καθηγητής Οικονομικών κ. Γεώργιος Χ. Τζήρος, ο οποίος πήρε μέρος και στο σχετικό Workshop.

Στο Pierce λειτουργούν δύο απογευματινοί Όμιλοι Νεανικής Επιχειρηματικότητας σε Γυμνάσιο και Λύκειο, προωθώντας την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα. Τα κριτήρια επιλογής ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, όπως η συνολική στρατηγική του Σχολείου, η διάθεση των απαραίτητων πόρων, η συνεχής εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και η δημιουργία ενός δικτύου «καλών πρακτικών». Διαβάστε και σχετικό άρθρο στο επιχειρώ.gr

Το JA Europe είναι ο μεγαλύτερος μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός στην Ευρώπη, αποστολή του οποίου είναι η προετοιμασία των νέων για το χώρο της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Είναι μέλος του JA Worldwide, που φέτος κλείνει 100 χρόνια προσφοράς. Το JA Europe καλύπτει, με το σύνολο των προγραμμάτων του, 40 χώρες της Ευρώπης, 4 εκατομμύρια μαθητές της Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, 140.000 εθελοντές και 130.000 εκπαιδευτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες χώρες (σκανδιναβικές και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης), η Επιχειρηματικότητα είναι μέρος του αναλυτικού προγράμματος διδασκαλίας στο Λύκειο. Σε κάποιες χώρες (Νορβηγία, Φινλανδία) δίνεται η νομική δυνατότητα σε μαθητές να ιδρύσουν και να λειτουργήσουν πραγματικές επιχειρήσεις από τα 16 τους.

Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του Pierce  λειτουργεί από το σχολικό έτος 2011-12 και έχει στο ιστορικό του τη σύσταση και την επιτυχή λειτουργία 9 μαθητικών επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή συνολικά 250 μαθητών. Έξι στις εννέα επιχειρήσεις πέρασαν στις 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ η συμμετοχή μιας ομάδας μας στον τελικό είναι συνεχής τα τελευταία πέντε χρόνια! Συχνά, μάλιστα, το Σχολείο μας εκπροσωπείται από δύο μαθητικές επιχειρήσεις στο ίδιο έτος.

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στον τομέα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα στο Σχολείο μας, οφείλεται στις μεγάλες προσπάθειες, το ταλέντο και την επιχειρηματική ευφυΐα των μαθητών του, τη συλλογική εργασία, καθώς και τη φροντίδα και τη στήριξη από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Σχολείου.