Μανώλης Στρατάκος – Νέο στέλεχος στην “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”

Ο Μανώλης Στρατάκος είναι ένας εκλεκτός συμπολίτης και πολύτεκνος οικογενειάρχης, ο οποίος θα συνταχθεί μαζί μας στην μάχη που θα δώσουμε να  κάνουμε την Αγία Παρασκευή καλύτερη, να κάνουμε μία Νέα Αρχή στην πόλη μας. Με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθειά μας. Τον καλωσορίζουμε στην παράταξή μας.

 

Γιώργος Οικονόμου

Αντιπτέραρχος Μηχανικός ε.α.

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή»

 

 

Ο Μανώλης Στρατάκος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τον Γιώργο Οικονόμου τον γνώρισα το 1979 στη Σχολή Ικάρων-Τμήμα Μηχανικών (ΣΜΑ),και αμέσως τον θαύμασα γιατί μπορούσε να είναι πρώτος και στον αθλητισμό (100μ) αλλά και στα μαθήματα.

Από τη συνεργασία μας μπορώ να δηλώσω ότι είναι άνθρωπος έξυπνος, διορατικός, δραστήριος με πυγμή και αποφασιστικότητα. Πιστεύω ότι με την επιστημονική του μόρφωση, το εύρος των γνώσεων και την εμπειρία που απέκτησε στην Πολεμική Αεροπορία και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο στο χειρισμό κρίσιμων καταστάσεων αλλά και σε καθημερινά θέματα οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας, τον καθιστά ιδανικό να ανταποκριθεί στις απαιτητικές ανάγκες της Διοίκησης του Δήμου και της επίλυσης οποιασδήποτε μορφής προβλήματος.

Για τους λόγους αυτούς είμαι σίγουρος ότι με την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια όλων μας μπορεί να κάνει μια πραγματικά «ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Εμμανουήλ Στρατάκος γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Εισήχθη στη ΣΜΑ (Σχολή Ικάρων-Τμήμα Μηχανικών) το 1979 από όπου και αποφοίτησε ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός το 1983.

Το 1996 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) «Information Systems Engineering» από το τμήμα Robotics του Παν/μιου Reading της Αγγλίας.

Έχει σπουδάσει Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένων στο νυν Παν/μιο Δυτικής Αττικής.

Έχει εργαστεί επί 3ετία στην Ολλανδία, ως υπάλληλος του ΝΑΤΟ σε μονάδα υποστήριξης των ιπτάμενων Radar (AWACS).

Στη διάρκεια της καριέρας του εκπροσώπησε την χώρα μας σε διάφορες συνεδριάσεις, επιτροπές και ομάδες εργασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ εκπαιδεύτηκε σε διάφορα αντικείμενα της ειδικότητας του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διδάξει επί 2ετία το αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη Σχολή Ικάρων, Τμήμα Μηχανικών (ΣΜΑ).

Έχει διατελέσει επί μια 5ετία, μέλος του ΔΣ του ΕΙΜ – Εθνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας [μέρος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), ανώτερος εθνικός φορέας πιστοποίησης].

Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως επιτελής, διευθυντής και διοικητής μονάδος. Αποστρατεύτηκε το 2011 με το βαθμό του Ταξιάρχου.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Ασχολείται με τη ζωγραφική, το τένις και τη φωτογραφία.

Είναι παντρεμένος, έχει 4 αγόρια (3 φοιτητές) και ζει στην Αγ. Παρασκευή από το 1998.