Το Χρίσμα, η Στήριξη και η Ενότητα

Στην Αγία Παρασκευή, όπως και σε άλλους Δήμους της Αττικής, άνθρωποι από τους ίδιους πολιτικούς χώρους, θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2019.

Εδώ και αρκετούς μήνες, υποψήφιοι για τη Δημαρχεία της Αγίας Παρασκευής, διαλαλούσαν ότι έχουν την κομματική στήριξη για να προχωρήσουν έως τις εκλογές. Λες και για να μπορείς να δημιουργήσεις έναν πόλο υποστήριξης από τους συμπολίτες σου, αυτό χρειάζεσαι να προτάξεις. Κάποιοι από αυτούς, προσπαθούσαν να ενισχύσουν στελεχιακά την παράταξή τους, ως οι έχοντες το ‘χρίσμα’.

Εμείς από την αρχή δεν αναλωθήκαμε στη διεκδίκηση χρίσματος ή στήριξης, επειδή πάντα πιστεύαμε στην ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση και επιβεβαιωθήκαμε από τις ανακοινώσεις στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ότι στους Δήμους με πολλές υποψηφιότητες, δεν θα υπάρχει καμία κομματική στήριξη. Το μόνο ζητούμενο είναι ο σεβασμός, ο πολιτικός πολιτισμός, η συνέπεια και η συνεννόηση.

Γιατί το βασικό μας μέλημα, όλων όσοι διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: η διοίκηση του Δήμου και όχι η εκλογική επιτυχία.

Αυτοί που στήριζαν την πορεία τους έως τις εκλογές στην επίσημη κομματική υποψηφιότητα δυσαρεστήθηκαν. Αυτοί που είχαν το χρίσμα στο ‘τσεπάκι τους’ όπως έλεγαν.

Διαψεύστηκαν.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος, με τον συνδυασμό  ‘Όραμα για την Αγία Παρασκευή’, προτείνω στους συνδημότες μου ένα πρόγραμμα για την πόλη μας, με πολιτικό στίγμα αλλά με μια άκρως αυτοδιοικητική λογική και κατεύθυνση.

Ζήτησα εξ’ αρχής τη ‘’στήριξη’’ των συμπολιτών μου για να προχωρήσω.

Στη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με υποψηφιότητες με τις ίδιες κομματικές αναφορές, βασικό μου μέλημα ήταν το να μπορούμε, οι υποψήφιοι από τον ίδιο χώρο και όχι μόνο να έχουμε ένα πεδίο αμοιβαίου σεβασμού μέχρι τις εκλογές και ένα πεδίο συνεννόησης μετά από αυτές, όταν για τη διοίκηση του Δήμου θα απαιτηθούν, λόγω νέου εκλογικού συστήματος, ευρύτερες συνεργασίες.

Και αυτό συνεχίζω να υποστηρίζω.

Κώστας Τσιαμπάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής