Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμπαραστέκεται στίς κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμπαραστέκεται και χαιρετίζει τους αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το σύστημα διορισμών-προσλήψεων, το οποίο θεσπίζει κριτήρια και ανοίγει το δρόμο της απόλυσης για χιλιάδες αναπληρωτές.

            Χαιρετίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης- και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων,  που προωθούν την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους και κρατούν σε καθεστώς ομηρίας τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στη πλάτη τους.

            Χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, που παλεύουν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών μας, για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας.

            Ενώνουμε τη φωνή μας ιδιαίτερα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουν, με απίστευτες δυσκολίες και έξοδα, για το αν θα βρουν σπίτι για λίγους μήνες και με τι νοίκι, για το πότε και για πόσο θα αρρωστήσουν, για το αν θα εξασφαλίσουν το χαμηλό επίδομα ανεργίας για τους μήνες αδιοριστίας.

            Ενώνουμε τη φωνή μας ιδιαίτερα με τις αναπληρώτριες νέες εκπαιδευτικούς, που με αυτές τις εργασιακές σχέσεις οξύνονται τα ήδη μεγάλα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα είτε να αναβάλουν είτε να απορρίπτουν κι εντελώς ακόμα τη σκέψη να γίνουν μητέρες.  Ενώνουμε τη φωνή μας με τις αναπληρώτριες, που είναι έγκυες ή μωρομάνες και αναγκάζονται να αποχωριστούν τα παιδιά τους, να χωρίσουν την οικογένειά τους στα δύο ή να επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης και της άδειας άνευ αποδοχών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές υποχρεώσεις και το μεγάλωμα των παιδιών τους.

            Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την άγρια καταστολή και επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, που παρέταξε απέναντί στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς τις κλούβες και τα ΜΑΤ. Η πιο μαχητική και αποφασιστική απάντηση στη κυβερνητική βία και καταστολή είναι η πιο δυναμική και μαζική κλιμάκωση του αγώνα και η επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας την Πέμπτη, 17 Γενάρη, ώστε να αποσυρθεί η “τροπολογία των απολύσεων”, όπως την ονομάζουν.

            Η ΟΓΕ στέκεται αγωνιστικά αλληλέγγυα και ενεργά συμπαρατάσσεται στο δίκαιο αυτό αγώνα, που είναι αγώνας και του ριζοσπαστικού  γυναικείου κινήματος και όλων των εργαζομένων για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

                                                                                                   Αθήνα, 16.1.2019

                                                                                                 Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ