Λυόμενο στέγαστρο (μπαλόνι) στα ανοικτά γήπεδα του Λόφου Τσακού από την Περιφέρεια Αττικής

Με το ποσό των 140.000€ συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής το Δήμο Παπάγου- Χολαργού για την προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου στα υφιστάμενα γήπεδα καλαθοσφαίρισης στην περιοχή Λόφου Τσακού. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, στις 24/01/2019, τη σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.  

Πρόκειται για έργο που αφορά στα υφιστάμενα ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, που πρόκειται να σκεπασθούν με το λυόμενο στέγαστρο, ενώ προβλέπεται και τοποθέτηση συστήματος θέρμανσης. Ο Γιώργος Καραμέρος επισήμανε στην εισήγησή του: «Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού συνεργάστηκε άριστα μαζί μας καταθέτοντας την απαραίτητη μελέτη κατόπιν απόφασης του Δημοτικού του Συμβουλίου. Εγκρίθηκε έτσι μια χρηματοδότηση για ένα σημαντικό έργο με σκοπό οι αθλητές να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται απρόσκοπτα σε όλη τη διάρκεια του έτους, δεδομένου ότι η τοποθέτηση στεγάστρου θα τους προστατεύει από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η λύση αυτή είναι ιδανική για πολλά ανοικτά γήπεδα της Αττικής και έχει μικρό κόστος σχετικά».

Η κατασκευή θα αποτελείται από δύο (2) τμήματα, τα οποία θα συναρμολογούνται με ειδικά τεμάχια σύνδεσης εξασφαλίζοντας την εύκολη μεταφορά και ανέγερσή του. Σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να αποθηκευτεί για μελλοντική χρήση. Το σύστημα, που θα αποτελείται από διπλή μεμβράνη, θα διατηρείται στην μορφή και στις διαστάσεις του με την συνεχή παροχή αέρα εντός του χώρου, επιτυγχάνοντας συγχρόνως συνεχή εξαερισμό του κελύφους. Ο φωτισμός θα αποτελείται από 20 προβολείς led 250 W, οι οποίοι θα αναρτούνται από την μεμβράνη με ειδικά τεμάχια.

penalty.gr