Γ. Μυλωνάκης: Όψιμος επαναστάτης ο κ. Σταθόπουλος για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων

Από το άγχος των προσεχών δημοτικών εκλογών

«ξέχασε» ότι το 2015 είχε άλλες απόψεις για το ίδιο θέμα

Σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής τη χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη και προβληματική» και τόνισε ότι «δεν συνάδει με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά τους και δυσχεραίνει την καθημερινή λειτουργία και την υλοποίηση του έργου τους». Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να την ανακαλέσει, διαφορετικά η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει, όπως πρόσθεσε, «να επιδιώξει με κάθε νόμιμο μέσο την ακύρωσή της».

Είναι κρίμα που η… σθεναρή στάση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα είναι μόνο προεκλογικού χαρακτήρα. Εκτός και αν ο δήμαρχος θεωρεί ότι «ξεχάστηκαν» οι δηλώσεις του τον Απρίλιο του 2015 για το ίδιο ζήτημα, όταν… κατανοούσε και υποστήριζε «κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις» και στεκόταν «στο πλευρό της Κυβέρνησης όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση».

Το 2015 ο κ. Σταθόπουλος δεν είχε πρόβλημα, εφόσον η απόφαση δεν δέσμευε «πλήρως και μόνιμα τα ταμειακά μας διαθέσιμα».

Το 2019 έχει πρόβλημα. Προφανώς το άγχος για το αποτέλεσμα των εκλογών τον αναγκάζει να προσπαθεί να δείξει ότι στρέφεται κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ανέχτηκε ή στήριξε όλες τις αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς για τον κ. Σταθόπουλο, όσα θέλει να ξεχάσει ο ίδιος, τα θυμούνται οι δημότες της Αγίας Παρασκευής.