Ακατανόητη η «άρον άρον» σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πάρκινγκ του Μετρό, αλλά θα είμαστε εκεί…

Την ώρα που ο Δήμος «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη, ανέδειξε εγκαίρως το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτες των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό σε Δ. Πλακεντίας και Χαλάνδρι. Ο συνδυασμός μας συνομίλησε με φορείς και κατοίκους στην Αγία Παρασκευή, υπέβαλε αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ξεκίνησε και ηλεκτρονική διαβούλευση, λειτουργώντας υπεύθυνα, συμμετοχικά και χωρίς λαϊκισμούς.

Είναι εμφανές ότι η δημοτική αρχή αιφνιδιάστηκε, για άλλη μια φορά, από τις εξελίξεις, αλλά τελικώς – συρόμενη από την άμεση αντίδρασή μας – «αφυπνίστηκε» και προχωρά σήμερα σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής. Όμως και αυτή της η κίνηση είναι «σπασμωδική», αφού καλεί τους δημοτικούς συμβούλους σε μια συζήτηση χωρίς εισηγήσεις, χωρίς προετοιμασία ή οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση, κυριολεκτικά στο… πόδι.

Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη επιπόλαιη προσπάθεια του δημάρχου να «αποδράσει» από τις ευθύνες του και να «ρίξει στάχτη» στα μάτια των συνδημοτών μας, που δίκαια διαμαρτύρονται.  

Αν και δεν κατανοούμε ποιοι λόγοι επιβάλλουν έκτακτη και όχι τακτική σύγκληση του Δ.Σ., οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλλάζουμε» θα είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση, αφ’ ενός για να ακούσουμε ποιο συγκεκριμένο σχέδιο έχει η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου για την ιδιωτικοποίηση των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και για να καταθέσουμε τις δικές μας επεξεργασμένες θέσεις για το ζήτημα.