Κοπή Βασιλόπιτας για την “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” με ανακοίνωση δυνατών αυτοδιοικητικών στελεχών

Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η δημοτική παράταξη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά εν μέσω στελεχών, φίλων, απλών πολιτών και υποψηφίων πολιτευτών και περιφερειακών συμβούλων. Η «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» συγκέντρωσε τα μέλη της σε τοπικό κατάστημα στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, το οποίο γέμισε ασφυκτικά και αρκετοί παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, ο οποίος μίλησε για την προσφορά του κ. Ζορμπά προς τον ναό και το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων και την μετονομασία της οδού σε Α. Αλεβιζόπουλου. Του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και ήπιο πολιτικό λόγο.

Κατά την εκδήλωση ο επικεφαλής Βασίλης Ζορμπάς προέβη σε ανακοίνωση συμπόρευσης με δυνατά αυτοδιοικητικά και αναγνωρίσιμα  ονόματα, που έχουν γράψει ο καθένας την δική του ιστορία στην πόλη. Η ένταξη στελεχών από διαφορετικές κομματικές κατευθύνσεις ενίσχυσε την πολυχρωμία του συνδυασμού. Ανακοίνωσε τον κ. Γιάννη Αργυρό, τον μακροβιότερο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ιατρό στο επάγγελμα και τον κ. Γιάννη Γουργούλη πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρώτο σε σταυρούς όταν εκλέγονταν με την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου (ήδη το APimages έχει δημοσιεύσει σχετικά από τις 27/1/2019). Ανακοίνωσε επίσης ένα νέο στέλεχος τον κ. Παναγιώτη Κανάνη, που προέρχεται από την ομογένεια.

Γιάννης Γουργούλης, Βασίλης Ζορμπάς, Γιάννης Αργυρός, Παναγιώτης Κανάνης

Ο κ. Αργυρός μίλησε για την από πολλά χρόνια φιλία με τον Βασίλη Ζορμπά, από όταν και οι δύο ήταν στο ψηφοδέλτιο του Α. Σιδέρη. Εξέφρασε την ελπίδα ότι όσα δεν κατάφεραν τότε, θα γίνουν σε αυτή την 4ετία. Συμπλήρωσε δε ότι στην Αγία Παρασκευή τις εκλογές τις κέρδιζαν πάντα όσοι συνδυασμοί ήταν πολυσυλλεκτικοί. Ο κ. Γουργούλης χαρακτήρισε τον Βασίλη Ζορμπά ως επιτυχημένο Δήμαρχο, γιατί συνέχισε τα έργα, τις μελέτες των οποίων είχαν έτοιμες οι προηγούμενοι. Του αξίζει να είναι πάλι δήμαρχος.

Ενωτικός υπήρξε ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης. Αφού, όπως είπε, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος Δήμαρχος από την Δεξιά για τις εκλογές του Μαΐου, ευχήθηκε στην δεύτερη εκλογή να ενωθούν όλοι σε έναν υποψήφιο, ώστε «ενωμένοι να πάρουμε το Δήμο». Ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε τη χαρά του βλέποντας να επαναδραστηριοποιούνται παλιά αυτοδιοικητικά στελέχη.

Για πολιτικό πολιτισμό και ανάγκη συναίνεσης λόγω «Κλεισθένη», μίλησε στο χαιρετισμό του ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο Βασίλης Ζορμπάς δέχτηκε τη στήριξη του πρώην υπουργού και νυν υποψηφίου βουλευτή με τη Ν.Δ., κ. Γιάννη Παπαθανασίου και του πρ. υπουργού κ. Απόστολου Ανδρεουλάκου που ήταν παρόντες. Χαιρετισμό απηύθυναν οι πολιτευτές υποψήφιοι με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα  Νίκος Κωστόπουλος, Φώτης Καρύδας, Σάκης Ιωαννίδης και Ιωάννα Καλαντζάκου και η Αγγελική Μηλιώτη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Ν.Δ..

Α. Σιδέρης, Γ. Σιδέρης, Β. Γιαννακόπουλος

Επίσης ευχήθηκαν οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Β/Τ με τον Γιώργο Πατούλη, Γιάννης Σιδέρης (πρ. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος), Γιάννης Κεχρής και Κων/νος Κούρταλης. Ο Γιάννης Σιδέρης τόνισε πως ο στόχος είναι τετραπλός και γαλάζιος, χρειάζεται πραγματικός αγώνας παντού και όσον αφορά την Περιφέρεια πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, να βάλει τις σωστές προτεραιότητες να είναι κοντά και στους 66 δήμους. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Ζορμπά που σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει τη συμμετοχή 4 Αγιοπαρασκευιωτών στις Βουλευτικές και Περιφερειακές εκλογές και αυτό αποτελεί τιμή.

Ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Β/Τ με τον Γιάννη Σγουρό, πρ. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ευχόμενος, μίλησε για συνέχιση της συνεργασίας με τον Βασίλη Ζορμπά από όποια θέση κι αν βρίσκονται για το καλό της πόλης. Σχολίασε πως το ότι ο κ. Ζορμπάς βρέθηκε στην αντιπολίτευση τον ωρίμασε αυτοδιοικητικά γιατί έμαθε και την άλλη πλευρά. Εφόσον εκλεγεί δήλωσε πως η Αγία Παρασκευή θα έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς να παραγκωνίζονται οι άλλοι δήμοι και έκοψε το κομμάτι στην ενότητα και τον πλουραλισμό των δημοτικών συνδυασμών.

Επίσης χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννης Καραγιαννάκης, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Δικαίος Λεβάκος και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ευτυχία Τσιαμπίρα. Παραβρέθηκαν πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. πολλών αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και ενώσεων της Αγίας Παρασκευής.

Γ. Αργυρός, Γ. Παπαθανασίου, Δ. Λεβάκος, Γ. Γουργούλης