Νέα συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του parking στη Δ.Πλακεντίας στις 16/2

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2 στις 12:30
μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας (στάση λεωφορείων)                                 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/2 η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κατάργησης της δωρεάν στάθμευσης στο πάρκινγκ του σταθμού του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής αλλά και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου, κάτοικοι της πόλης και γειτονικών δήμων διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Αττικό Μετρό. Σχέδια που όχι μόνο αυξάνουν το κόστος της μετακίνησής μας αλλά και οδηγούν στην περαιτέρω κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής γύρω από το σταθμό, αφού το υψηλό αντίτιμο θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην αναζήτηση θέσεων στάθμευσης στους κοντινούς δρόμους.

Στη συνέλευση που έλαβε χώρα αποφασίστηκε η συνέχιση των δράσεων και η εξάπλωσή τους στους όμορους δήμους. Μπροστά στις αντιδράσεις η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε το άνοιγμα του πάρκινγκ δωρεάν για μια δοκιμαστική περίοδο, άγνωστης ακόμη διάρκειας. Πρόκειται προφανώς για ελιγμό προκειμένου να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες.

Την ίδια ώρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης κυριάρχησαν οι ψηφοθηρικές αντεγκλήσεις και η υποταγή στα σχέδια της εταιρίας που βαφτίστηκε ρεαλισμός. Χρειάστηκε η παρέμβαση των κατοίκων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου ώστε στο ψήφισμα να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά σε αντισταθμιστικά οφέλη και να διατρανωθεί το αυτονόητο: άμεση επαναφορά της δωρεάν στάθμευσης.

Μόνο οι δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.
Να είμαστε επάγρυπνοι και όχι ηττοπαθείς

Εκ νέου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Σάββατο 16/2 στις 12:30 μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής