Η πόλη “Αλλάζει”, οι πρώτοι υποψήφιοι και το πάντρεμα του νέου με το παλιό

Τα εγκαίνια του εκλογικού τους κέντρου και παράλληλα την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησαν χθες βράδυ οι Ενεργοί πολίτες «Αλλάζουμε». Νέα άτομα, δυνατή στήριξη από τους “παλιούς”, αλλά έμπειρους και αίσθηση αλλαγής για την Αγία Παρασκευή.

Με σύμμαχο τον καιρό και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο στην οδό Αγίου Ιωάννου, ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μυλωνάκης μίλησε για την ανάγκη αλλαγής στην πόλη. Όπως είπε ο κ. Μυλωνάκης «αλλαγή για εμάς σημαίνει μετεξέλιξη της Αγίας Παρασκευής σε μια πόλη ολιστική …. αλλαγή σημαίνει πόλη έξυπνη». Αναφερόμενος στους κ.κ. Ζορμπά και Σταθόπουλο είπε πως δεν συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες της Αγίας Παρασκευής, δεν πίστεψαν στις ικανότητες των κατοίκων της, δεν θέλησαν να φέρουν το καινούργιο, γιατί ήταν και είναι το παλιό.

Εξήγησε, πως αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να είναι πρώτος μεταξύ ίσων στην ομάδα ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε», γιατί πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια και στη συνεργασία. Μίλησε για μια ομάδα με την απαραίτητη εμπειρία και τις γνώσεις των παλαιοτέρων και τον ενθουσιασμό και τις ιδέες που φέρνει η νέα γενιά.

Τόνισε πως τον πρώτο ρόλο θα έχουν οι πολίτες και θα εισακούγονται. Ήδη αυτό έχει γίνει με της δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ενημέρωσε δε, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί σε θεματικές ενότητες το πρόγραμμα του συνδυασμού. Ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε γειτονιά χωριστά και συνολικά για το Δήμο.

Ιδιαίτερα τιμητική χαρακτήρισε την απόφαση της Συμμαχίας Ευθύνης να συνεργαστεί με τους Αλλάζουμε.  Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Ευθύνης, Κώστας Κρητικίδης, (που χαρακτηρίστηκε ως μέντορας της παράταξης από τον Κώστα Χατζηανδρέου) φανερά “μουδιασμένος” παίρνοντας το λόγο, μίλησε για μια προσπάθεια να αλλάξει η πορεία της πόλης. Από το 2010 έως σήμερα η πόλη υποχωρεί, μικραίνει, είπε. Μίλησε για μια παράταξη με ορμή και νέες ιδέες, για συνεργασία σε μια προσπάθεια που έχει ελπίδες και προοπτική. «Μπορούμε πραγματικά να μπούμε στο δεύτερο γύρο και να κερδίσουμε το Δήμο», δήλωσε.

Ο Γιάννης Λογοθέτης είναι εμπνευστής του «Αλλάζουμε», όπως ενημέρωσε ο κ. Μυλωνάκης, και συμπλήρωσε ότι ξεκίνησαν μαζί αυτή την προσπάθεια.

Για μια πολύχρωμη αυτοδιοικητική παράταξη, μίλησε ο Κώστας Χατζηανδρέου, με όρεξη για αλλαγή και όχι απλή διαχείριση.

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος παίρνοντας το λόγο έδωσε πλήρη στήριξη στον Γιάννη Μυλωνάκη, ανέφερε δε, ότι χάρηκε όταν προτείνοντας στην Συμμαχία Ευθύνης την συμπόρευση με τους Αλλάζουμε, η πρότασή του έγινε αποδεκτή. Αποτέλεσμα ένα πάντρεμα του παλιού με το νέο. Τόνισε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του Κώστα Κρητικίδη, του βετεράνου και γνώστη της Αυτοδιοίκησης, που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Επισήμανε δε ότι στον ίδιο «ιστορικό»  χώρο έκανε κι εκείνος τον προεκλογικό του αγώνα, με τους τότε «Μαζί για την Αγία Παρασκευή», όταν εκλέχθηκε Δήμαρχος.

Ακολούθησε η παρουσίαση των πρώτων είκοσι στελεχών της παράταξης οι οποίοι είναι με τη σειρά που ανακοινώθηκαν:

Καίτη Βιδάλη, Στέλιος Βύζας, Πέτρος Διακογιάννης (υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Πάνος Ζαρόγιαννης (επιχειρηματίας), Σύλβια Ζαχαριάδου (καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας), Βασίλης Κάκκος, Δημήτρης Καλόγριας (δικηγόρος), Βαγγέλης Καντερές, Κώστας Κρητικίδης, Όλγα Κυπριώτου (ελεύθερη επαγγελματίας, πρ. μοντέλο), Ορέστης Κύρτσης (εικαστικός, web designer), Γιάννης Λαβδιώτης (καθηγητής), Γιάννης Λογοθέτης (διευθυντής 7ου δημοτικού σχολείου),  Τάσος Μπομπόνης (πολιτικός μηχανικός), Τάνια Νικολούλια (πρόεδρος συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών), Εύη Παπαδοπούλου (μαθηματικός), Χρήστος Πενήτας (διευθυντής στον ΟΤΕ), Ελισάβετ Πετσατώδη, Μαρία Ρεμπούτσικα, Κώστας Χατζηανδρέου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  οι Αγιοπαρασκευιώτες υποψήφιοι για την Περιφέρεια Βασίλης Γιαννακόπουλος (με το Γιάννη Σγουρό), Γιάννης Σιδέρης (με τον Γιώργο Πατούλη) και ο πολιτευτής με τη Ν.Δ. Σωτήρης Ησαΐας, καθώς και μεγάλος αριθμός υποψηφίων του Βορείου Τομέα με το ΚΙΝΑΛ.

Παρόντες ήταν επίσης πρόεδροι και μέλη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Το δελτίο τύπου της Παράταξης “Αλλάζουμε”

Γ. Μυλωνάκης: Ελάτε να φέρουμε μαζί την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή!

Μεγάλη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε»

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και παρουσίασε τους 20 πρώτους  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους

Τα είχε όλα η συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής «Αλλάζουμε» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πιτας, αλλά και της παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Είχε κόσμο, είχε παλμό, είχε ακόμη και τον καιρό σύμμαχό της, αφού η βραδιά ήταν ανοιξιάτικη…

Στα νέα γραφεία του συνδυασμού, που απέπνεαν τη νέα δυναμική του εγχειρήματος, στην οδό Αγ. Ιωάννου 35, πολίτες όλων των ηλικιών άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα, δημιουργώντας «πηγαδάκια» και συζητώντας για την επόμενη μέρα στην Αγία Παρασκευή. Ανάμεσά τους, πρόεδροι και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, υποψήφιοι βουλευτές, νυν και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από πολλούς μάλιστα συνδυασμούς και βέβαια πλήθος δημοτών.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσους έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε για την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.

«Όλες και όλους, φίλους παλιούς και φίλους καινούριους, μας ενώνει η ίδια επιθυμία, η ίδια θέληση, η ίδια απόφαση: Να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία της πόλης μας. Να προσφέρουμε την ποιότητα στην καθημερινότητα που δικαιούνται οι συμπολίτες μας. Να κάνουμε πράξη την Αλλαγή στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ζούμε όλες και όλοι τη σταθερή παρακμή της πόλης μας, τα τελευταία χρόνια. Χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και ανάλογα έργα, χωρίς διάθεση για τις αναγκαίες αλλαγές. Η Αγία Παρασκευή έχει μείνει πίσω. Έχει χάσει ευκαιρίες. Έχει χάσει χρόνια».

Ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε», δίνοντας το «στίγμα» της νέας προσπάθειας που ξεκινά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, τόνισε:

«Εμείς, εκφράζουμε το καινούργιο. Το αποδεικνύουμε με τη δημιουργία της ομάδας μας. Αφού ξεπεράσαμε τη λογική του παλιού, που θέλει κομματικές ή παραταξιακές ταμπέλες να χωρίζουν τους ανθρώπους, δουλεύουμε μαζί, διατηρώντας τις όποιες διαφορετικές απόψεις μας, αλλά έχοντας την ίδια αντίληψη για την Αγία Παρασκευή, για τη λειτουργία του Δήμου, για την ποιότητα της ζωής μας.

Πιστεύω στους πολλούς, όχι στον έναν. Πιστεύω στη πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό, όχι στην αφαίρεση και τη διαίρεση. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, τη συνέργεια και τη συνεργασία».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης δεν υποσχέθηκε «έτοιμες» λύσεις και «μαγικές συνταγές» επίλυσης προβλημάτων, αλλά ξεκάθαρα δήλωσε ότι οι άνθρωποι που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη είναι «μια ομάδα που προσφέρει ένα όραμα με πρόγραμμα και ρεαλιστικές λύσεις, δίχως μεγάλα ψεύτικα λόγια».

«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και ας μην είμαστε πάντοτε αρεστοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επεξεργαστούμε και θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο και κυρίως κοστολογημένο πρόγραμμα, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, για κάθε γειτονιά ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τον Δήμο. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, θα λέμε ναι, αλλά θα λέμε και όχι», τόνισε και ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα του αγώνα που θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα μέχρι τη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών:

«Γνωρίζω καλά ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Γνωρίζω καλά ότι το παλιό θα κάνει ό,τι μπορεί για να μας σταματήσει. Γνωρίζω όμως επίσης καλά ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το καινούργιο.

Σας καλώ, να δικαιώσουμε την ιδιότητά μας. Ενεργοί πολίτες Αγίας Παρασκευής. Σας καλώ να δικαιώσουμε το όνομά μας. Αλλάζουμε. Σας καλώ να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Να φέρουμε, μαζί, την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή».

Στη συνέχεια ο Γ. Μυλωνάκης προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Αλλάζουμε», έχοντας για τον καθένα να πει έναν ξεχωριστό λόγο για τη συμβολή του στην κοινή προσπάθεια να έρθει η Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απεύθυναν οι παρόντες υποψήφιοι βουλευτές  και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γιαννακόπουλος,  ενώ μήνυμα έστειλε ο επίσης πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Λεονάρδος Χατζηανδρέου, 

Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τις παρέες που είχαν σχηματισθεί να μένουν έξω από τα γραφεία της παράταξης για αρκετή ώρα, συζητώντας γι’ αυτή τη «θερμή» και ελπιδοφόρα πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού. 

Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «Αλλάζουμε»

  • Καίτη Βιδάλη,  Συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα & μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Παρασκευής “Χοροταξιδευτές”
  • Στέλιος Βύζας (Μάξιμος), Ελεύθερος επαγγελματίας, τραγουδιστής
  • Πέτρος Ι. Διακογιάννης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού
  • Πάνος Ζαρόγιαννης, Επιχειρηματίας
  • Σύλβια Ζαχαριάδου-Μερινγκ, Καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας,
  • πρ. πρόεδρος συλλόγου ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής (27 χρόνια εθελόντρια συλ. Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής)
  • Βασίλης Κάκκος , Στέλεχος Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
  • Δημήτρης Καλογριάς, Δικηγόρος
  • Ευάγγελος Καντερές, Ιδιωτικός υπάλληλος
  • Κωνσταντίνος Κρητικίδης, Πολιτικός Μηχανικός, επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης”, δημοτικός σύμβουλος & πρ. Αντιδήμαρχος
  • Όλγα Κυπριώτου, Ελεύθερος Επαγγελματίας-Μοντέλο
  • Ορέστης Π. Κύρτσης , Εικαστικός – graphic & web designer
  • Γιάννης Λαβδιώτης , Σύμβουλος επιχειρήσεων, καθηγητής marketing
  • Γιάννης Λογοθέτης, Διευθυντής 7ου δημοτικού σχολειού Αγίας Παρασκευής-δημοτικός σύμβουλος
  • Τάσος Μπομπόνης,  Πολιτικός Μηχανικός
  • Τάνια Νικολούλια, Ιδιωτική υπάλληλος και Πρόεδρος συλλόγου γονέων & κηδεμόνων παιδικών σταθμών δήμου Αγίας Παρασκευής
  • Εύη Παπαδοπούλου, Επιχειρηματίας / Μaestro Gelatiere
  • Χρηστός Πένητας, Διευθυντής intelligent network management ΟΤΕ
  • Ελισάβετ Πετσατώδη, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, δημοτική σύμβουλος, πρ. Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών
  • Μαρία Ρεμπούτσικα, Μουσικός, μουσικός παραγωγός, δημοτική σύμβουλος
  • Κώστας Χατζηανδρέου, δημοτικός σύμβουλος, πρ. Στέλεχος υπουργείου εσωτερικών, πρ. Αντιδήμαρχος