«Γέφυρα» με τον ΣΥΡΙΖΑ από 100 πρόσωπα της κεντροαριστεράς – Υπογράφουν και γνωστοί Αγιοπαρασκευιώτες

Παρουσία πολλών κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η πρωτοβουλία πολιτών “Γέφυρα” παρουσιάσε το κείμενο – διακήρυξη με το οποίο εγκαινιάζεται τη συνεργασία με το κυβερνών κόμμα.

Η στήριξη στην κίνηση από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καθολική. Το παρών έδωσαν στην παρουσίαση οι Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Φίλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Μυρσίνη Ζορμπά, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Ραγκούσης και Σπύρος Δανέλλης.

Τα 100+ μέλη της Κίνησης, που προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς, τόνισαν την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και με το κείμενο που υπέγραψαν κάλεσαν τους οργανωμένους φορείς της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς να αναλάβουν πρωτοβουλίες διαλόγου και να υπερβούν, όπως ανέφεραν τις αδιέξοδες μετωπικές αντιπαραθέσεις.

Όπως επισημάνθηκε αυτό που επείγει είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου, ικανού να φράξει το δρόμο στις συντηρητικές πολιτικές και να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο κείμενο οι υπογράφοντες καλούν το ΚΙΝΑΛ και όσες δυνάμεις τοποθετούνται στον φιλοευρωπαϊκό προοδευτικό χώρο να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης και “στρατηγικής ήττας” του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετάσχουν σε έναν διάλογο με βάση τις προγραμματικές θέσεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου με άξονα τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην πολιτική που ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκαν ομιλητές τονίζοντας την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να ξεχωρίσει τη θέση του σε σχέση τον νεοφιλελεύθερο δρόμο που έχει πάρει η ΝΔ.

Δείτε ΕΔΩ ποιοι υπογράφουν το κείμενο

Οι 100+ καλούν και τον ΣΥΡΙΖΑ, απαλλαγμένο από την παράταιρη συμμμαχία με τους ΑΝΕΛ, να αναλάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για διάλογο και σύγκλιση με τους προοδευτικούς πολίτες και τις συλλογικότητες της Κεντροαριστεράς.