Τα «διαμάντια» της νεανικής επιχειρηματικότητας του Pierce, πρωτοσέλιδο στην «Καθημερινή»!

Η ομάδα Agro (Παντελής Καρασάββας, Θοδωρής Πρωτέκδικος και Χάρης Σεϊμανίδης) κέρδισαν στον προκριματικό του Διεθνούς Διαγωνισμού «The Diamond Challenge». (Δείτε το Πρόγραμμα του Διαγωνισμού). Οι τρεις μαθητές θα ταξιδέψουν στην Αμερική (13 – 15 Απριλίου) για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και το Pierce στον τελικό του Διαγωνισμού, στο Πανεπιστήμιο του Delaware.

Η επιχειρηματική ιδέα των τριών μαθητών μας παρουσιάστηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινή»,την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου.  Διαβάστε το δημοσίευμα της Καθημερινής. Η βασική ιδέα της επιχείρησης Agro είναι: τα δύσμορφα φρούτα και λαχανικά που δεν είναι καλοδεχούμενα στο εμπόριο, μπορούν – αντί να καταλήξουν στη χωματερή – να αξιοποιηθούν επωφελώς και να διατεθούν σε χαμηλή τιμή, μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν οικονομία, τους ενδιαφέρει η υγιεινή διατροφή και έχουν οικολογική συνείδηση. Σκοπός της επιχείρησης είναι να δώσει λύση στα προβλήματα που προκαλούνται από την απόρριψη αυτών των προϊόντων, βοηθώντας παράλληλα στην εξάλειψη της φτώχειας!

Η πρόταση που κατέκτησε τη 2η θέση είναι της «Holding Lives», μιας οργάνωσης που μάχεται για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Δυτικού κόσμου. Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου του Pierce, Νικόλ Καψή, Φιλιώ Γενναράκη, Θεοδώρα Καχριμανίδη και Ανδριάνα Κολόσακα. Διαβάστε το άρθρο της Athens Voice για την Holding Lives.

Ο προκριματικός του Διαγωνισμού Diamond Challenge φιλοξενήθηκε στο Pierce, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, όπου 11 μαθητικές ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους ενώπιον Επιτροπής Κριτών, με θέμα την Κοινωνική Καινοτομία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα Μαθητικής Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, με τη συμμετοχή πολλών χωρών από όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα του University of Delaware Horn Entrepreneurship και του Paul and Linda McConnell Entrepreneurship Initiative (https://diamondchallenge.org/)

Για τη φετινή περίοδο, όλες οι επιχειρηματικές ιδέες των ομάδων έλαβαν μέρος στο Pierce Pitch Event, αφορούσαν αποκλειστικά στον τομέα του Social Innovation. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η κάθε ιδέα θα πρέπει να επιλύει ένα κοινωνικό πρόβλημα και να έχει θετική συνεισφορά στους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον.