Μας στηρίζει η «βουβή πλειοψηφία» της πόλης..Του Νίκου Ζόμπολα

Η Αγία Παρασκευή είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, που δεν είχε ποτέ τον ίδιο δήμαρχο δύο συνεχόμενες θητείες.Αν κρίνουμε από τα έργα των προηγούμενων δημάρχων, μάλλον κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν έγινε, κάτι λείπει.Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

Υπάρχουν οι συνθήκες να αλλάξει αυτό τώρα;Εμείς λέμε πως όχι, ειδικά το 2019.Η μεγαλύτερη διοίκηση του δήμου σε χρονικά όρια, ήταν αυτή του κυρίου Σταθόπουλου, μια 5ετία. Προετοιμάζονταν τόσα χρόνια αν μην τι άλλο.Τι πρόλαβαν να κάνουν σε μια 5ετία ;

Σχεδόν τίποτα, απίστευτο κι όμως αληθινό.Μιλάμε για πλήρη οκνηρότητα.Εμφανίζεται ως έργο 5ετίας, κάτι βαψίματα, ξεχορταριάσματα και φτιασιδώματα, τα κάναμε και μόνοι μας.Το τόσο, το κάναμε τόσο για να εμφανίσουμε έργο.

Πολλές εξαγγελίες, αναπλάσεις, δημοπρατήσεις, τελικά δεν έγινε τίποτα.Δεν έχουν πέραση πια το 2019, η χαιρετούρα και τα αστειάκια, ωραία είναι, έχουν την συμπάθεια μας, αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε φίλοι, έργο θέλουμε.Ο ΠΑΟΔΑΠ, άλλο αριστούργημα απραξίας, το απόλυτο μηδέν.Όλοι οι δήμοι έχουν κάνει δημοτικές εταιρίες, αναπτύσσονται, δίνουν δουλειά, βγάζουν κέρδη με επανεπένδυση των κερδών σε αθλητικές εγκαταστάσεις, προσφέρουν φθηνή απασχόληση στους δημότες, εμείς έχουμε τον ΠΑΟΔΑΠ για να θυμόμαστε τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια της δεκαετίας του ’80.Ψάχνουν οι γονείς χώρους να πάνε τα παιδιά τους, να αθληθούν, να παίξουν, απελπισμένοι όλοι, λες και μένουν στην Κυψέλη.

Για να μην είμαστε άδικοι, έγιναν κάποια συμπαθητικά φολκλόρ χάπενινγκς και πανηγύρια.Δεσμεύσανε και μερικά εκατομμύρια Ευρώ για λίγο πολιτισμό, ξεπερασμένη πολιτική άλλων δεκαετιών.
Με λίγα λόγια, γυρίσαμε στην δεκαετία του ’80.Αρέσουν σε μερικούς, το δέχομαι, αυτοί ας ψηφίσουν πάλι τα ίδια, εμείς θα πάρουμε μαζί μας την «βουβή πλειοψηφία» της πόλης, θα τους αναγκάσουμε να σηκωθούν και να ψηφίσουν την ανατροπή.

Συγνώμη, αλλά έχουμε άλλο όραμα για την Αγία Παρασκευή μας του 2019.Δεν μας ψηφίζουν οι πολίτες για πολιτισμικές αναζητήσεις, μας ψηφίζουν για την καθημερινότητα τους.Εγκαινίασαν και 2-3 έργα προηγούμενων, αυτό και πάμε παραπέρα.Πάλι καλά που ήταν και η κυρία Δούρου περιφερειάρχης, η ομόσταυλη.Δεν θυμάμαι όμως κάποιο ΕΣΠΑ να απορροφήθηκε σε μια ολόκληρη 5ετία, τα οποία τελειώνουν το 2020, δεν θα είναι για πάντα.

Έπεσε στα χέρια μου το προεκλογικό φυλλάδιο της «Νίκης των πολιτών», απολογισμός του Μίλαν Κούντερα, «Η Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι».Πάντως όσο αρνούνται το χρίσμα της Κουμουνδούρου, δεν χρειάζεται να αλλάξουν και την οδό Μακεδονίας σε «Βόρειας Μακεδονίας».
Θα μου πείτε κι εσείς τι είστε, καλύτεροι;Ναι είμαστε.Άφθαρτοι, ωραίοι και νέοι.

Γιατί θα κάνουμε 5-10 πράγματα απλά και ωραία και θα μεταμορφώσουμε την πόλη σε ελάχιστο χρόνο, γιατί θέλουμε, γιατί έχουμε όρεξη, γιατί μπορούμε, γιατί δεν έχουμε αριστερές ιδεοληψίες.
Στα διά ταύτα, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές με τις προσδοκίες και τα μυθεύματα ορισμένων, αλλά τελικά θα γίνει στην πόλη αυτό που πρέπει και δεν έγινε ποτέ, να είστε σίγουροι για αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα πάρετε την ψήφο στα χέρια σας.Φτάνει πια με την ανικανότητα και την κενότητα λόγων και πράξεων.

Νικόλαος Αθ. Ζόμπολας

Γραμματέας «Αγία Παρασκευή-Μια γενιά μπροστά-Αλέξανδρος Μουστόγιαννης»

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Στατιστικολόγος-Ασφαλιστικός πράκτορας