Με νότες και στίχους τίμησαν οι «Αλλάζουμε» την Παγκόσμιο Ημέρα της Γυναίκας

Γ. Μυλωνάκης: Οφείλουμε να δράσουμε ώστε σύντομα οι αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών να αποτελούν μακρινή ανάμνηση…

Γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια για τις «Γυναίκες της Ζωής μας», με τη συνοδεία βιολιού και πιάνου, ερμήνευσαν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους «Αλλάζουμε» Μαρία Ρεμπούτσικα και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, στην όμορφη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα στο «Reflet», στην Αγία Παρασκευή.

Με νότες και στίχους, οι διοργανωτές της βραδιάς έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη να αρθούν άμεσα οι όποιες διακρίσεις παραμένουν ακόμη εις βάρος του γυναικείου φύλου, οι οποίες – όσο διαρκούν – θέτουν υπό διαρκή αμφισβήτηση την πρόοδο που έχουμε κάνει ως κοινωνία.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε», υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, αφού πρόσφερε σε όλες τις γυναίκες από ένα λουλούδι, στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη γυναίκα και τους αγώνες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της.

Όλοι αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της γυναίκας στη ζωή μας, αφού είναι εκείνη που καταφέρνει να «σηκώνει» ταυτόχρονα τα «βάρη» του σπιτιού, της οικογένειας και της επαγγελματικής ζωής της. 

Ωστόσο, χρειάζονται και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να έρθει σύντομα η μέρα που οι αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση. Για να έρθει η μέρα που οι γυναίκες θα έχουν πλέον κατακτήσει στην κοινωνία μας τον ισότιμο ρόλο και τα δικαιώματα που τους αξίζουν».

Οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν με ουσιαστικά στην κατεύθυνση αυτή, και ακριβώς αυτό αποτελεί στόχο της παράταξης «Αλλάζουμε» για το Δήμο Αγίας Παρασκευής.