Αλλάζουμε: Η αλήθεια για το κολυμβητήριο ενοχλεί τον κ. Ζορμπά

Είναι κατανοητό το άγχος και η αγωνία του κ. Ζορμπά και των συνεργατών του  από την πρωτοβουλία της παράταξής μας να ανοίξει δημόσια συζήτηση για το  κολυμβητήριο της Αγίας Παρασκευής.

Είναι κατανοητό, γιατί, με απόφαση του κ. Ζορμπά, ως δημάρχου, το 2013 όταν είχαν δημιουργηθεί συνθήκες που επέτρεπαν να προχωρήσει το έργο, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, με συνέπεια το γιαπί που 28 χρόνια τώρα  στοιχειώνει την πόλη μας.

Το άγχος και η αγωνία, όμως, αποτελούν κακό σύμβουλο. Κάτι που αποδεικνύεται αφενός από την «επίθεση» συνεργατών του κ. Ζορμπά σε σχέση με τα ερωτήματα που θέσαμε στη διαδικτυακή μας έρευνα και αφετέρου από ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα μεγάλου και πολύ γνωστού ιστότοπου, που ανέδειξε ευρύτερα το θέμα.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανακρίβεια στο δημοσίευμα του ιστότοπου. Το ιστορικό του κολυμβητηρίου αποδίδεται με απόλυτη ακρίβεια. Λείπουν μόνο οι δηλώσεις που ζητήθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξής μας, υποψήφιο δήμαρχο, Γιάννη Μυλωνάκη και στη θέση τους, προφανώς από λάθος, αναφέρεται ως δήλωση του, μέρος του ιστορικού της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα της διαδικτυακής έρευνας της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε», αυτά είναι πολύ προσεκτικά διατυπωμένα, ώστε να μην μπορεί να επηρεαστεί η άποψη των πολιτών.

Δεν είναι όμως τα ερωτήματα που ενοχλούν τον κ. Ζορμπά. Είναι οι απαντήσεις που τον φοβίζουν, όπως και η δημοσιότητα που πήρε ένα θέμα για το οποίο φέρει την ευθύνη κακών χειρισμών, που στέρησαν στην Αγία Παρασκευή έναν σημαντικό αθλητικό χώρο. Άλλωστε είναι γνωστή η θέση του κ. Ζορμπά υπέρ της κατεδάφισης του κολυμβητηρίου και κατά της ολοκλήρωσής του.

Όσο για τη θέση μας, υποθέτουμε την έχει ήδη διαβάσει συνοπτικά στο ερωτηματολόγιό μας, σε κάθε περίπτωση όμως, πολύ σύντομα θα την παρουσιάσουμε αναλυτικά, σε ειδική εκδήλωση, μαζί βεβαίως με τις απόψεις των συμπολιτών μας.