Στάση εργασίας στους “ΟΤΑ” απο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 14/3

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και τους καλεί να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών στις 12:30 στη πλατεία Κλαυθμώνος.

«Συνάδελφε δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας μαζί με άλλες 139 συνδικαλιστικές οργανώσεις το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν το παρακάτω αίτημα σε όλα τα κόμματα της βουλής εκτός της ναζιστικής Χ.Α. για άμεση τροποποίηση του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί και τα κόμματα της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ αυτό το αίτημα το απέρριψαν. Ήταν αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα μας χτυπούσαν στη πλάτη και υποτίθεται ότι συμπαραστεκόντουσαν στον αγώνα μας. Δεν έχουν τσίπα.

Συνάδελφοι κλιμάκώνουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να προχωρήσουν σε ενημέρωση των συναδέλφων και μέσα από μαζικές διαδικασίες να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία και της στάσης αλλά και της συγκέντρωσης.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί μας».