Κατά φαντασίαν «έργα»

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, τόσο να πείσει ότι στα 5 χρόνια της θητείας του πραγματοποίησε «τεράστιο» έργο (μιλάει για 45 εκατομμύρια ευρώ), το οποίο μάλιστα είχε «σχεδιάσει», όσο και το ότι «προγραμματίζει για το μέλλον». Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει μεγάλο αριθμό  εντύπων με τα οποία υποτίθεται ότι ενημερώνει τους κατοίκους για το «έργο» του.

Η  πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει πανηγυρικά. Εάν κάποιος διαβάσει με προσοχή τα φυλλάδιά του, διαπιστώνει τα εξής:

  1. Ο μεγαλύτερος αριθμός «έργων», είναι δραστηριότητες υποχρεωτικές και αυτονόητες, που πάντα γίνονταν και πάντα θα γίνονται (καθαρισμοί, συντηρήσεις, αλλαγές καμμένων λαμπτήρων κλπ), ανεξάρτητα αν κι εκεί δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κατάφερε.
  2. Ένας άλλος σημαντικός αριθμός, είναι έργα τα οποία παρέλαβε από την διοίκησή μας ενώ εκτελούνταν και τα συνέχισε.
  3. Ένας αριθμός, αφορά «έργα» (και μάλιστα της Περιφέρειας) στα «χαρτιά», αφού κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν, πότε θα γίνουν και πώς θα γίνουν. Όλα με υποσχετικές, αφού στον Προϋπολογισμό δεν υπάρχουν τα ανάλογα χρήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανέγερση του Δημαρχείου που δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο και, κατά τον κ. Σταθόπουλο, θα έπρεπε να κατασκευάζεται ήδη από τον Ιανουάριο (τα χρήματα που υπάρχουν στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2019, είναι μόνο 10.000 ευρώ αν και το έργο κοστίζει 12.000.000 ευρώ περίπου). Άλλο παράδειγμα, το κολυμβητήριο. Που ενώ μας υπόσχονταν ότι ως το καλοκαίρι του 2018 θα ήταν έτοιμες οι μελέτες και θα δινόταν η χρηματοδότηση, ακόμη ψάχνουμε μελετητή.
  4. Ένας ακόμη αριθμός, είναι δήθεν χρηματοδοτήσεις. Παράδειγμα, η «χρηματοδότηση για την ανάπλαση της βίλας ΙΟΛΑ», ύψους (υποτίθεται) 2.500.000 ευρώ. Δήθεν, γιατί για να την πάρει, πρέπει να αποδείξει ότι έχει άλλα 2.500.000 ευρώ στο Ταμείο του Δήμου (συνολικό κόστος ανάπλασης 5.000.000 ευρώ). Τα έχει;
  5. Ιδιαίτερη περίπτωση συνιστά η αποπεράτωση του «ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ» (ΕΠΑΛ). Ο κ. Σταθόπουλος, προσπαθεί να καρπωθεί έργο άλλου φορέα (Κτηριακές Υποδομές, πρώην ΟΣΚ), το 80% του οποίου είχε πραγματοποιηθεί στην περίοδο άλλης δημοτικής Αρχής (έως το 2009) και το οποίο θα είχε αποπερατωθεί πριν 10 χρόνια αν δεν είχε πτωχεύσει ο πρώτος εργολάβος.

Για να είμαστε δίκαιοι, πραγματοποιούνται, τώρα προς το τέλος της θητείας του, δυο έργα: Οι διανοίξεις κάποιων οδών και η κατασκευή μέρους δικτύου αγωγών ομβρίων, συνολικού ύψους 1.900.000 ευρώ, των οποίων μάλιστα τις μελέτες βρήκε έτοιμες από την δική μας διοίκηση. Αυτά είναι τα μόνα χρήματα που κατόρθωσε να φέρει ο κ. Σταθόπουλος πραγματικά και όχι «στα χαρτιά». Για ποια 45.000.000 ευρώ λοιπόν μιλάει;

Είναι κατανοητή η προσπάθεια του κ. Σταθόπουλου να θέλει να παρουσιάσει κάτι, για να κρύψει την απόλυτη ακινησία της διοίκησής του επί μια 5ετία. Πώς όμως να συγκριθεί με την 3ετία της δικής μας διοίκησης, κατά την οποία 21.000.000 επενδύθηκαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε έργα στην πόλη μας; Οι πολίτες όμως γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν. Και θα  δώσουν την απάντησή τους τον Μάϊο.

Το Γραφείο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»-Υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς